Last news in Fakti

12 Декември, 2022 07:44 1 064 0

Наводнения в Босна и Херцеговина и Хърватия взеха жертви

  • наводнения-
  • босна и херцеговина-
  • хърватия-
  • жертви-
  • евакуация

Предупредиха жителите в засегнатите райони да се евакуират

Наводнения в Босна и Херцеговина и Хърватия взеха жертви - 1
Източник: БГНЕС

Прелели реки в части от Босна и Херцеговина и Хърватия наводниха десетки къщи и пътища, което накара властите да предупредят жителите в засегнатите райони да се евакуират, ако обилните валежи не спрат, съобщи АП.

Полицията в Босна потвърди, че работници са открили тяло в неделя, докато разчистват подхранвано от дъжда свлачище, което е затрупало участък от регионален път в северната част на страната, близо до град Приедор.

Няколко други главни и регионални пътища в северна и северозападна Босна бяха блокирани поради наводнения или свлачища и редица местни общности в района въведоха извънредни мерки през нощта в неделя.

Местни медии съобщават, че ситуацията е особено тежка в селата около северния град Градишка, където мост е бил отнесен и няколко ферми са били откъснати от наводненията и отломките.

Наводненията също причиниха затваряне на пътища в съседна Хърватия. Военни помагат за укрепване на отбраната в централната част на страната около град Костайница, предаде news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА