Last news in Fakti

12 Декември, 2022 13:38 1 774 48

Полша: Всякакви дискусии за гаранции за сигурност на Русия ще са стратегическа грешка

  • полша-
  • варшава-
  • гаранции-
  • русия-
  • сигурност

Това заяви в понеделник заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски

Полша: Всякакви дискусии за гаранции за сигурност на Русия ще са стратегическа грешка - 1
Източник: БГНЕС

Полските власти смятат за стратегическа грешка провеждането на каквито и да е дискусии за предоставяне на гаранции за сигурност на Русия. Това заяви в понеделник заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски при пристигането си на заседание на Съвета на ЕС на ниво външни министри, предава ТАСС.

Според него по време на дискусията на 12 декември "ще бъде изключително важно да се оцени ситуацията и действията на целия ЕС и НАТО", цитира Агенция "Фокус".

"Изключително важно е да не се оставяте да бъдете въвлечени по никакъв начин в аргументи, че Украйна уж трябва да се откаже от някаква част от територията си или че Русия има право да очаква гаранции за сигурност от всеки. Дискусии от този тип са стратегическа грешка", вярва Яблонски.

Според представителя на полското външно министерство "днес не Русия има нужда от гаранции за сигурност, а Европа има нужда от гаранции за сигурност от Русия. Днес ще говорим много за това", добави той.

По-рано френският президент Еманюел Макрон в интервю за телевизионния канал TF1 след посещението си в Съединените щати заяви, че бъдещата архитектура на европейската сигурност трябва да осигури гаранции за Русия. Според него този въпрос ще бъде част от дискусиите за мир, така че трябва да се помисли как Франция и ЕС могат да защитят своите съюзници и в същото време да осигурят на Русия гаранции за сигурност в момента, когато се върнат на масата за преговори . В същото време Макрон подчерта, че не вижда военни варианти за разрешаване на украинския конфликт и каза, че единственият изход от тази ситуация е чрез преговори.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    30 13 Отговор
    Сармата е сигурност.

    Коментиран от #26

  • 2 Пор Чвор

    37 10 Отговор
    Само така, бъзикайте се с Русия, докато всички станете гъбари. Направена е сметка при ядрена война колко ще оцелеят, човечеството няма да изчезне, така че в даден момент това може да се окаже приемливо решение за депопулация. В новия свят няма място за всички
  • 3 Делю Хайдутин

    44 11 Отговор
    Меркел призна че Минските споразумения са били само отсрочка да могат да въоръжат Украйна.Как да вярваш на такива лъжци?
  • 4 Примати

    17 42 Отговор
    Единствения начин Русия да получи гаранции за сигурност е да се откаже от вековните си експанзии. Да престане да си напада съседите и да заживее в демокрация която може да допусне чудото да граничи с някой с който понякога не се разбира , но не го и напада. В противен случай предложенията на Запада са безпредметни , защото обекта е непоправим…

    Коментиран от #6, #13

  • 5 Яне Сандански

    37 5 Отговор
    Политическото ръководство на Полша за разлика от народа ,много иска да вкара страната във война с Русия и ще има тази възможност .Януари идва...
  • 6 Примате

    36 7 Отговор

    До коментар #4 от "Примати":

    Единствения начин да има сигурност в Европа е кравите да си отидат на паша зад океана .Не е трудно да видиш истината ,но за теб е ,за това и името ти подсказва.
  • 7 Само питам

    33 4 Отговор
    Ако от всякъде започнат да те заобикалят кучета, и се зъбят, и лаят, и ти налитат да те хапят, няма ли да се огледаш отнякъде да вземеш една тояга да се защитиш? За един приятел нахапан от кучета питам.
  • 8 Тръмп

    22 5 Отговор
    Тя приказката ще се окаже вярна. Гаранция Франция! Америка плаща! Никакви гаранции за нищо! Съд и след разстрела червеи!
  • 9 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    26 7 Отговор
    Поляците само се ежат и се крият зад големите, но ако ги пуснат сами да се бият с руснаците, тогава тия ще напълнят гащите!

    Коментиран от #39

  • 10 кюмюря от Драгалевци

    24 3 Отговор
    То пък след като Меркел публично си призна че никои не е имал намерение да спазва Минските договорености Русия ще се върже на евроге йтаците
  • 11 Мое мнение

    20 7 Отговор
    Те поляците много да не знаят. Тях руснаците хич няма да ги жалят и да ги пазят така както правят в Украйна. В Украйна пипат леко е бавно защото има много руснаци на тая територия. А поляците никой няма да ги жали - направо ще ги праснат с големия чук наречен Сармат, Сатана, Воевода и т.н.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 край на договорите

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Примати":

    "Ампер " никой в Русия вече не очаква сериозни договори с ЕС още по малко пък с САЩ . И Лавров го спомена и Путин преди 2 дни така че от тук нататък по скоро ще де гледа както се казва на парче . Какво означава на парче ами просто за конкретна ситуация в конкретното време и с неясен подпис и нищо повече .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Путинче

    10 17 Отговор
    Руснаците такъв автогол си вкараха с тая война че столетия занапред ще плащат. Вместо да превърнат Украйна в послушен буфер със Запада както е Беларус те си създадоха вечен враг. Занапред Украйна дори да не е в НАТО ще е изцяло враждебна държава готова винаги да се бие с Русия защото вече веднъж бяха нападнати и то вероломно без обявяване на война. За капак тая война вкара зорлем Швеция и Финландия в НАТО и границата им с Алианса се удвои. И най накрая вече никой не вярва на изявленията на руснаците защото часове преди да нахлуят в Украйна твърдя ха че само луд може да си помисли че ще направят такова нещо. И сега какви гаранции ще искат? Украйна да ги за обича и да не поддържа войски? Швеция и Финландия да се откажат от НАТО? И как ще гарантира че няма да последва сценария с Украйна? Все пак Русия уж беше гарант за сигурността и цялостна на Украйна а после тръгна да я заличава като твърди че няма такава държава и такъв народ.

    Коментиран от #22, #37

  • 16 имам известни съображения

    2 8 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Щеше да си НАПЪЛНО прав ако изключиш конкретни имена в ситуацията . Много грешки допусна лицето Путин .
  • 17 Лех Валенса

    10 10 Отговор
    "Дори ако Украйна спечели тази война, след пет години отново ще се случи същото, а след 10 години ще видим нов Путин. Ако изменението на политическата система на страната е невъзможно, разчленението на Русия ще бъде задължително, за да се гарантира световната сигурност".


    „Там живеят 60 народа, които са били погълнати по същия начин, както днес поглъщат украинците. Ние трябва да помогнем на тези народи да въстанат. Трябва или да се смени руската политическа система, или да се намали населението на Русия до 50 милиона.“


    „Русия трябваше да бъде унищожена, но Горбачов беше твърде умен. Ние си казвахме: имаше Сталин, Брежнев, но Горбачов е мил. И ги оставихме на мира.“
  • 18 Истината

    9 19 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!

    Коментиран от #21

  • 19 Фашистка Русия

    9 16 Отговор
    Отново се превърна в империята на злото и като такава трябва да бъде унищожена. Руснаците обзети от агресия и претенции за особена мисия в света
    са заплаха за цялото човечество и трябва да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят. За това ще са необходими между 15 и 20 години!

    Коментиран от #23, #24, #40

  • 20 Живoтнoвъд

    10 4 Отговор
    Правилно, бесните кучета се изолират и евтаназират!
  • 21 Букайо не Сака

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    от кой, приятелю? От диванни рамбовци като твоя милост? Не ставай смешен
  • 22 анадън му

    13 6 Отговор

    До коментар #15 от "Путинче":

    Мога да се съглася че всеки има право на мнение но не мога да се съглася че всеки има право да дрищи за цяло и не щяло . Да се върнем на 2014 г когото се състоя преврата в Украйна . Погледни филма на Оливър Стоун " Украйна в огне " или с превод Украйна в огън (това е американски режисьор , ако различаваш иманата ) . Ти ако си един лекар примерно , гарантирано ще умреш от глад защото се опитваш да лекуваш последиците а не причините за тях . А предисловието не е никак малко , все пак цели 8 години ...Одеса , Донбас (не изпадам в конкретика защото по тази тема е толкова много писано че само човек който през това време е бил в кома може да не знае какво се случвало )

    Коментиран от #38

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мастър ъф Пъпец

    14 5 Отговор

    До коментар #19 от "Фашистка Русия":

    ако западът можеше да унищожи Русия, щеше отдавна да го е направил, а нямаше да се крие зад украинските ретарди като мишка
  • 25 НЯКОЙ

    7 13 Отговор
    Какви са тези глупости "гаранции за Русия" - ще дундуркате едни кръвожадни агресори, които разпердушиниха света и избиват един народ, защото видите ли те били нацисти и трябвало да бъдат унищожени чрез нещо "специално", но не било война, а "операция"! Русия да се върне в границите си преди войната и без Крим и да кротува ! Стига толкова войни по света, народите са за мир /не този на БСП и "Възраждане"/!
  • 26 стоян

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    До 1 ком - другар - тук става въпрос че руснаците се молят в предварителни договорки - че след смяната на Путин русия да не се разпадне на републики - никой няма намерение да напада блатния мордор
  • 27 вятъра на промяната

    5 11 Отговор
    Всеки жест на добра воля от ЕС към Кремъл ще бъде отчетено от тях за слабост и ще се възползват от нея. ТОВА ПЛЕМЕ НЕ ЗАСЛУЖАВА ЖЕСТОВЕ.

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Курадо Катани

    11 2 Отговор

    До коментар #27 от "вятъра на промяната":

    буди единствено смях, когато мишки се надъхват една друга да агресират слона, но никоя не смее да нападне първа, по разбираеми причини :)))))))))))))))))))
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 А. П. ЧЕХОВ

    6 10 Отговор
    Пиянството, неграмотността, тъпoтaтa и ограничеността на руснака изостанал от Европа с двеста години, връзващ и до днес не съвсем уверено гащите си, за пореден път показва, че с него не трябва да се дружи, защото той разглежда дружбата като слабост.

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Матей преображенски

    7 2 Отговор
    Отказът от предоставяне на гаранции за сигурност е индиректно обявяване на война.Преди началото на СВО Путин предяви претенции към нато да се изтегли в границите до 1997г. и да гарантират безопасност за РФ,КОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ БЕШЕ пренебрегнато.Дори се намекваше ,че Украйна ще бъде приета в нато,което в стратегически план наклони везните за започване на СВО.И то е част от по-мащабен план за изтикване на нато от Източна Европа,за преформатиране на Западна Европа,която ще се принуди да се отърве от американското влияние и доминация.
  • 37 папурче

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Путинче":

    това текстче го постваш за кой ли път...

    Коментиран от #44

  • 38 Казуар

    7 6 Отговор

    До коментар #22 от "анадън му":

    Другарю, превратът в Украйна стана,защото страната иска да бъде в Европа, а не статута на Беларус. Това силно разлюти наследникът на Петър Първи и започна война срещу Украйна.

    Коментиран от #46

  • 39 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰":

    НЕ ПОЛЯЦИТЕ НАПУЛНИХА ГРОБИЩАТА .1200 ПАРЧЕТА СА НА 2 МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА .ВЕЧЕ ВЪВ ВАРШАВА ОТКРИХА НОВО ВОЕННО ГРОБИЩЕ
  • 40 Еми от 300 години се пробват

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "Фашистка Русия":

    Западните дебили да се бият с Русия и винаги ги набиват и за 70-100 години ходят подсмърчащи с памук в носа и бинтована глава. И немогат да си направят извода и немогат. Много отдавна , тъкмо след края на ВСВ руснаците заявиха, че "Никого няма да допуснем да се повтори 1941 година". Като това включва превантивен , изпреварващ удар по противника. А наскоро обявиха, че "Няма да допуснат света да съществува без Русия". И пак никой не може да вдене какво им се подсказва. Ама като не се чете История е така. Та следващото западно поколение пак ходи със счупена глава. Сега западняците искат и нас да ни впрегнат в поредното си безумие и да ни използват като маша, но пак няма да им се получи... Та така до карая на света. Кой разбрал разбрал, кой не разбрал да се приучва към болка и утилизиране.
  • 41 света е пошурял

    3 1 Отговор
    Предоставяне на гаранции за сигурност на която и да е било държава (в това число и на Русия) е единствения начин за траен мир.
    Явно, когато се поживее по-дълго в мирни условия, управниците охотно се самозабравят и търсят войната. Обаче, когато я получат, тя ще удари всички. Ако се размине с нова студена война, пак ще е добре.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Путинче

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "папурче":

    И още много пъти ще го повтарям защото истината трудно се възприема когато не е лице приятна за русофилите 😉
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хммм

    4 3 Отговор

    До коментар #38 от "Казуар":

    Изобщо не заради присъединяването на Украйна в ЕС, а заради преврата, поставяне на марионетно правителство, и после това марионетно правителство да поставя ядрени ракети на границата с Русия! Колкото до ЕС, в договора за асоциация пишеше, че за да влезе Украйна в ЕС, то тя трябва да извърши реституция, което означава да върне на Русия придадените й от Русия земи... тези, които сега Русия си взе! А това не устройва ше Украйна, тъй като това са регионите даващи 90% от БВП на Украйна. Сиреч богатите региони.
  • 47 стоян георгиев

    4 3 Отговор
    Пшеките напоследък много на сериозно се вземат,но ще ги мачка и тях валякът.
  • 48 Логиката е

    2 1 Отговор
    Русия да даде гаранции, че няма да напада съседните държави. Може да им се даде ядрено оръжие като гаранция за това.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания