12 Декември, 2022 19:00 909 4

Армения е силен поддръжник на службата на ООН по предотвратяването на геноцида

  • армения-
  • оон -
  • предотвратяването на геноцида

През 2015 г. Армения поведе глобалните усилия за определяне на 9 декември като Международен ден за възпоменание и достойнство на жертвите на престъплението геноцид, както и за предотвратяването му

Армения е силен поддръжник на службата на ООН по предотвратяването на геноцида  - 1
Снимка: АРМЕНПРЕС

Армения е много силен поддръжник на Службата на специалния съветник на ООН по предотвратяването на геноцида, каза Алис Уайриму Ндерита, специален съветник на генералния сектерар на ООН за предотвратяване на геноцида, предаде арменската информационна агенция АРМЕНПРЕС. Ндерита произнесе реч по време на 4-тия глобален форум срещу престъплението геноцид, който се проведе в Ереван.

“През 2015 г. Армения поведе глобалните усилия за определяне на 9 декември като Международен ден за възпоменание и достойнство на жертвите на престъплението геноцид, както и за предотвратяването му. Армения е много силен поддръжник на Службата на специалния съветник по предотвратяване на геноцида. И моят предшественик беше тук през 2018 г. за предишен форум и бих искала да приветствам искрено постоянния представител на Армения в ООН Мхер Маргарян, който винаги е бил надежден партньор и поддръжник на нашата Служба“, каза тя.

Алис Уайриму Ндериту припомни, че на 31 март, по време на 49-ата сесия на Съвета на ООН по правата на човека, беше приета резолюцията за предотвратяване на геноцида, предложена от Армения.

“Правителството на Армения стоеше зад това“, каза тя.

Източник: АРМЕНПРЕС / БТА


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интелектуалец

    6 1 Отговор
    Армения е "силна" само в лъжите.
  • 2 ДОСТ

    6 0 Отговор
    ТИЯ АРМЯНИТЕ ГА ЛЪЖАТ ПЪРВО САМИ ДА СИ ВЯРВАТ НА ЛЪЖИТЕ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.