Last news in Fakti

12 Декември, 2022 21:10 708 0

Седем загинали при падане на покрив от силна градушка в Боливия

  • боливия-
  • градушка-
  • загинали

Седем души, участващи в церемония по случай завършване на училище, загинаха при падане на покрив по време на силна градушка в селището Сантяго де Пачария в Боливия

Седем загинали при падане на покрив от силна градушка в Боливия - 1
Снимка: БГНЕС

Седем души, участващи в церемония по случай завършване на училище, загинаха при падане на покрив по време на силна градушка в селището Сантяго де Пачария в Боливия. Това съобщи Асошиейтед прес, като се позова на местните власти.

Часове след първоначално откритите пет тела на загинали, изпод отломките и натрупаните купища ледени парчета от градушката бяха извадени още две тела, съобщи Аделио Веласкес, служител на кметството в окръг Ачакачи, на около 100 километра североизточно от Ла Пас.

Регионът на Андите претърпя тежка суша, но този уикенд в голяма част от Боливия имаше силен дъжд, който често пада под формата на градушка на по-голяма надморска височина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА