Last news in Fakti

15 Декември, 2022 12:05 1 313 1

Афганистанци бяха спасени в река Сава на границата между Хърватия и Босна и Херцеговина

  • хърватия -
  • босна и херцеговина-
  • река сава-
  • афганистанци-
  • мигранти

Спасените са шестима афганистанци, които са направили опит за нелегално преминаване на границата през река Сава

Афганистанци бяха спасени в река Сава на границата между Хърватия и Босна и Херцеговина - 1
Снимка: Shutterstock

Хърватската гранична полиция спаси шестима афганистанци от река Сава, след като са влезли нелегално от Босна и Херцеговина в Хърватия вчера вечерта, съобщи хърватската национална телевизия ХРТ.

„След като получихме съобщение със зов за помощ за спасяване на хора от река Сава, полицаите от граничния пункт Стара Градишка веднага изпратиха плавателно средство. (…) Забелязали са шест мъже в наводнен и недостъпен район на около 200 метра от река Сава и са им помогнали да излязат от водата и да се качат на полицейската лодка, след което са заведени на безопасно място в град Давор“, каза говорителят на пункта от хърватска страна Ката Нуич.

След като са предложили нужната помощ и са направили съответните проверки, полицаите са установили, че спасените са афганистанци, които са направили опит за нелегално преминаване на границата.

„Напомняме, че тези незаконни преминавания на държавната граница са много рисковани, особено защото нивото на Сава се е вдигнало и реката е наводнила много части в околността, така че представлява реална опасност за живота“, допълни Нуич.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    5 1 Отговор
    Оставете ги да изпукат тези нахални навлеци бе! След години потомците ви ше са като днешните французи във Франция. Тези никога не се интегрират, въдят се като бесни, постоянно са недоволни и мразят местните домакини. След време става ад за местното глупаво население. Рецептата е як бой и обратно.
Новини по държави: