Last news in Fakti

16 Декември, 2022 12:35 692 1

Най-малко 7 загинали при нови сблъсъци в Перу

  • перу-
  • сблъсъци-
  • загинали-
  • педро кастильо-
  • протести

Съобщиха регионалните здравни власти

Най-малко 7 загинали при нови сблъсъци в Перу - 1
Източник: БГНЕС

При сблъсъците между перуанските военни и поддръжниците на сваления президент Педро Кастильо в четвъртък в южния град Аякучо загинаха най-малко 7 души, съобщиха регионалните здравни власти, цитирани от БГНЕС.

Сблъсъците са се случили "в различни части на града", според регионалния здравен отдел.

На 7 декември Кастильо разпусна парламента, който трябваше да разгледа за трети път въпроса за импийчмънта му. Въпреки това депутатите се събраха и решиха да го отстранят. Въоръжените сили и полицията се противопоставиха на решението на президента и политикът бе задържан по обвинение в бунт и злоупотреба с власт и поставен под предварителен арест за 18 месеца.

След обявяването на импийчмънта и задържането на президента в Перу започнаха протести.

Арестуваният президент смята, че САЩ стоят зад потушаването на протестите и преследват печалби от местни минни проекти, предаде БНР

.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гюро Кюмуро

    1 0 Отговор
    Еееваго они повече цивилни жертви дават от украйна.