Last news in Fakti

12 Август, 2013 16:32 4 738 1

Серия от силни земетресения разтърсиха света

  • земетресения-
  • индонезия-
  • перу

Трусовете удариха Перу, Молукски острови,

Серия от силни земетресения разтърсиха света - 1
Снимка: БГНЕС


Серия от земетресения разтърсиха света тази сутрин. Най-силните бяха с магнитуд от 6.3 по скалата на Рихтер в Перу и покрайнините на Индонезия, съобщава АФП.

Трусът в Индонезия е бил на 92 км. дълбочина, като епицентърът му е в океана около  намиращите се в северната част на страната  Молукски острови. Въпреки това към момента няма опасност от образуването на цунамита.

Ройтерс предаде, че земетресението в Перу също е било с магнитуд от 6.3 по скалата на Рихтер. Неговият епицентър е бил на 125 км. от град Пиура, на дълбочина от 11 км.

Към този момент няма данни за жертви или сериозни разрушения, причинени и от двата труса.

По-рано през деня, Ройтерс съобщи, и за трус с магнитуд от 5.7 по скалата на Рихтер ударил Тибет. Неговият епицентър е бил засечен на 143 км. северно от китайската провинция Чизанг, на 49 км. дълбочина. За щастие то също не е взело жертви и не е причинило сериозни щети.

За земетресение в Северна Япония пък предаде ИТАР-ТАСС. То е било с магнитуд от 4.8 по скалата на Рихтер с епицентър на 70 км. дълбочина в префектурата Хокайдо. Трусове са се усещали по цялата територия на Хокайдо, като няма данни за разрушения или опасност от цунамита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Разгневихте този когото не трябваше...