Last news in Fakti

18 Декември, 2022 08:50 3 494 7

Да не се използват военни за попълване на дефицита на работна ръка

  • великобритания-
  • стачка-
  • военни-
  • работна ръка

Това предупреди висш британски военен

Да не се използват военни за попълване на дефицита на работна ръка - 1
Снимка: Shutterstock

Главнокомандващият британските въоръжени сили адмирал Тони Радакин заяви в ексклузивно интервю за „Сънди телеграф“, че би било нереалистично и дори опасно да се очаква военни да бъдат използвани рутинно в случай на стачки на работници в обществения сектор.

Великобритания е обхваната от стачна вълна, припомня БНР. Стачкуват жп работници, шофьори, товарачи и разтоварачи и Паспортен контрол по летищата, пощенски служители, медицински сестри, Бърза помощ. В спешните планове на правителството за справяне с критичната ситуация се предвижда на помощ да се притече армията.

Адмирал Тони Радакин обаче заяви, че на въоръжените сили не бива да се гледа като на някакъв гарантиран заместител на стачкуващите работници и предупреди, че не може да се разчита на военните да бъдат нещо като „предпазен механизъм“ по време на стачни действия. „Ние не сме свободен капацитет. Заети сме и правим много неща в името на нацията. Трябва да се съсредоточим върху основната си роля“, каза адмирал Радакин.

Снощи правителството потвърди, че са били направени необходимите постъпления за разполагане на 1 200 военни, които да заменят стачкуващите шофьори на линейки и служителите от Паспортен контрол по летища и пристанища през идната седмица.

Адмирал Радакин посочи, че армията ще се отзове на молбата на правителството да се притече на помощ, защото това е част от задълженията ѝ в служба на нацията, но не бива да се забравя, че военните трябва да изпълняват и първостепенните си задачи и не е желателно допълнителното им обременяване.

От армията освен това смятат за неправилно нейни служители да заемат постове и да вършат работа на хора, които са по-добре платени от тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прокопи

    16 2 Отговор
    А кой ще събира чушките и памука от нивите през есента? Ох! Забравих- тия не отглеждат памук...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Настопроценти

    6 2 Отговор
    да се притече армията. Да се притича армията.Армията не е течна.

    Коментиран от #4

  • 4 Герчо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Настопроценти":

    Прегледай тълковния речник...
  • 5 волан

    4 0 Отговор
    В България също не се ползват пенсионирани военни за да работят в случай на стачки на работници в обществения сектор.
  • 6 един от многото

    10 1 Отговор
    Абе , Тони , че те могат ли да работят нещо?
  • 7 истината е че

    1 0 Отговор
    военен да работи. абсурд
Новини по държави: