Last news in Fakti

21 Декември, 2022 11:35 900 2

Стачка на шофьорите на линейки и парамедиците в Англия и Уелс

  • англия-
  • уелс-
  • великобритания-
  • стачка-
  • парамедик-
  • линейка-
  • шофьор

Здравният министър Стив Баркли нарече стачката „съзнателен избор“ да се причини болка на пациентите

Стачка на шофьорите на линейки и парамедиците в Англия и Уелс - 1
Източник: БГНЕС

В Англия и Уелс е в ход 24-часовата стачка на шофьорите на линейки и парамедиците. Здравният министър Стив Баркли нарече стачката „съзнателен избор“ да се причини болка на пациентите, но думите му предизвикаха вълна от критики.

Ръководителите на националното здравеопазване заявиха, че не може да бъде гарантирана сигурността на пациентите днес по време на стачката на шофьорите на линейки и парамедиците, пише БНР.

Министри призоваха хората да избягват каквато и да е извънредна активност, която може да доведе до наранявания. Синдикатите обявиха, че ще продължава да се откликва на обажданията за животозастрашаващи случаи, но е възможно да няма реакция на други спешни обаждания, като например за раждане в късен етап или падане в дома.

В днешния брой на вестник „Дейли телеграф“ министърът на здравеопазването Стив Баркли написа:

„Сега знаем, че извънредните планове на националното здравеопазване няма да покрият обажданията за спешни случаи. Синдикатите на Бърза помощ направиха съзнателен избор да причинят страдание на пациентите“.

Председателката на един от синдикатите GMB Рейчъл Харисън заяви, че думите на Баркли са „изключително обидни“ към хора, които всеки ден поставят сигурността на пациентите на първо място. Печалната истина е, че хората страдат и когато няма стачки и че провалът е на правителството, което освен че не се грижи за здравеопазването, отказва и да преговаря за подобряване на заплащането, допълни Харисън.

Ръководителката на профсъюза "Unite" - Шарън Греъм, пък посочи, че неговите стачкуващи членове продължават да правят всичко, за да се минимализира вредата за най-тежките случаи и са готови да прекратяват стачката, за да се притичат на помощ, ако е необходимо. Тя допълни, че вината за стачката е изцяло на правителството и че никога не е виждала „такова неумение да се управлява страната“.

Около 750 военни са повикани да заместват шофьорите на линейки и парамедиците, но тяхната роля ще бъде ограничена, защото не са достатъчно квалифицирани.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    4 2 Отговор
    Тия ,нали им обясниха ,че в момента с тия стачки подкрепят Путин и Русия Трябва да ги арестуват и на съд Украйна води епична борба с Злото и се нуждае от подкрепа Тия стачки правят прът в колелото на демокрацията слагат
  • 2 тези

    1 0 Отговор
    Линейки там и без това не стигат до адреси, заради джъст стоп олио, та пациентите вече са свикнали.
Новини по държави: