21 Декември, 2022 16:25 773 3

Вучич: Открихме нови области на сътрудничество с Азербайджан

  • сърбия-
  • вучич-
  • азербайджан-
  • сътрудничество-
  • военна

Президентът на Сърбия заяви днес

Вучич: Открихме нови области на сътрудничество с Азербайджан - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че са открити нови сфери на сътрудничество с Азербайджан - за съвместни действия, съвместна работа, взаимен трансфер на технологии във военната индустрия, предаде Танюг.

На съвместна пресконференция с президента на Азербайджан Илхан Алиев в Баку Вучич каза, че новото поле за сътрудничество е и това, че някои продукти, върху които двете страни ще работят съвместно в бъдеще, могат да бъдат продавани и на трети пазари. Сръбският президент съобщи, че делегация от Азербайджан ще посети Белград в следващите няколко дни, предаде БТА.

Той добави, че е имал много ползотворни разговори с министъра на военната индустрия на Азербайджан и с представители на сектора на отбраната.

"Научихме много за работата на армията от Азербайджан (...) Ние също произвеждаме някои добри оръжия, готови сме заедно да разгледаме как да модернизираме и подобрим всичко това и как можем да бъдем в крак с всички останали по света и да бъдем самодостатъчни", каза той.

Вучич каза, че в това трудно време се вижда, че дори големите държави могат да загубят огромна сила за много кратко време, както и че се вижда, че въздействието на санкциите е опустошително.

Вучич е на двудневно работно посещение в Азербайджан, където разговаря с министъра на отбраната и с президента Илхам Алиев. Теми на разговорите му са били енергетиката и сигурността. По-рано днес Вучич посети и центъра "Гейдар Алиев".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПолитикДържава

    0 5 Отговор
    Сърбия няма излаз на море и води самостоятелна политика заобиколена само от членове и кандидатки на НАТО ! Това се казва политик, който работи за народа си !
  • 2 Браво

    0 0 Отговор
    Това тръгна Газово находище край Стара Загора към бане Лука.
  • 3 Браво

    1 0 Отговор
    Това тръгна Газово находище край Стара Загора към бане Лука.

Новини по държави: