13 Август, 2013 18:48 1 742 0

Четирима алпинисти загинаха във Френските Алпи

  • алпинисти-
  • франция-
  • алпи

Жертвите са двама французи и две италианки

Четирима алпинисти загинаха във Френските Алпи - 1
Снимка: БГНЕС

Четирима души загинаха, докато изкачваха Френските Алпи, съобщи "Сънди Таймс". Жертвите са двама френски алпинисти и две италианки.

Италианките са били част от група от поне 7 катерачи, застигнати от лавина на надморска височина от 4200 м, изкачвайки склоновете на връх Мон Блан. Телата на жените, които са били на възраст 37 и 41 години, са били намерени погребани под снежната покривка. Все пак спасителните екипи успели да помогнат на  заровения под снега водач на групата, който веднага бил закаран в интензивното отделение на болницата на намиращия се в близост град Анеси. Четвърти член на групата към момента е в неизвестност, а спасителите продължават да го издирват. Останалите алпинисти са успели да избегнат лавината.

Междувременно телата на двама френски алпинисти - мъж и жена, пък бяха открити на дъното на 20-метрова ледникова пукнатина на 3000 метра височина. Спасителните служби описаха двойката като алпинисти-аматьори, които са напуснали базовия си лагер в понеделник сутринта и вероятно по случайност са паднали в пукнатината.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: