Last news in Fakti

22 Декември, 2022 20:00 1 641 11

Германското разузнаване арестува руски шпионин в собствените си редици

  • германия-
  • шпионаж-
  • шпионин-
  • гру

Шефът на разузнавателната служба Бруно Кал заяви, че в хода на разузнавателната си дейност външната разузнавателна служба е научила за възможен случай на държавна измяна в собствените си редици

Германското разузнаване арестува руски шпионин в собствените си редици - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Федералната прокуратура е арестувала служител на Федералната разузнавателна служба (BND) за шпионаж в полза на Русия. Карстен Л. е обвинен в държавна измяна, съобщи федералният главен прокурор в четвъртък, цитиран от Der Standard.

Според обвинението той тази година е предал информация на руска разузнавателна служба. Арестът на Карстен Л. е бил вчера, към момента той е задържан в следствения арест.

Шефът на разузнавателната служба Бруно Кал заяви, че в хода на разузнавателната си дейност външната разузнавателна служба е научила за възможен случай на държавна измяна в собствените си редици. В резултат на това е започнало обширно вътрешно разследване. Когато подозренията са потвърдени, незабавно е бил повикан федералният главен прокурор.

Бруно Кал отказва повече подробности, като заяви, че в такива случаи сдържаността и дискретността са изключително важни. "С Русия си имаме работа с актьор от другата страна на линията, чиято безскрупулност и готовност да използва насилие са нещо, с което трябва да се съобразяваме. Всяка подробност от тази операция, която стане публично достояние, означава предимство за този противник в намерението му да навреди на Германия."


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Странен народ са руснаците!

    15 13 Отговор
    В германските заводи бъхтят около 4 милиона руски роба. В германските бардаци бъхтят още около 1 милион рускини. Карат немски коли. Но иначе развяват руски знамена в Германия и крещят: " Слава России"!
    Някаква руска умствена перверзия!

    Коментиран от #11

  • 2 Рускините го измислиха!

    9 7 Отговор
    Рускините си хващат някой германец-пенсионер и го карат да се заселва в България. Той като гражданин на ЕС без проблем може да живее в България, а рускинята като негова жена се урежда с море, пляж, кафешачки, ресторанчики и докладват на путин!
  • 3 Мечкаря

    14 9 Отговор
    Метастазата Расия дава по над 36 милиарда долара годишно народна пара за подкупи и вербуване на шпионе на Запад, колко детски градини, пътища, болници и канализация е това. Понеже са с малко по висок стандарт от пигмейте в Екваториална Африка. Нема такава коЧина в света.
  • 4 Търновец

    6 1 Отговор
    Най-безскрупулното разузнаване е МОСАД
  • 5 Пръцко

    5 2 Отговор
    Щирлиц се завърна - очакваме новите епизоди :)
  • 6 Ана

    8 5 Отговор
    Нищо ново , тези не са по различни от нашите малоумници ! Страх тресе целият агресивен свят от една страна ,истината ще излезе на яве някой ден ! Злоба ,омраза агресия присъщи на отиващия си либерализъм и капитализъм !
  • 7 Ана

    4 4 Отговор
    Нищо ново , тези не са по различни от нашите малоумници ! Страх тресе целият агресивен свят от една страна ,истината ще излезе на яве някой ден ! Злоба ,омраза агресия присъщи на отиващия си либерализъм и капитализъм !
  • 8 Гошо

    5 4 Отговор
    Хе хе луди ви направи тоя Путин бе ,то шпиони през ден откривате, то преврати ,то заговори
  • 9 плевен

    4 2 Отговор
    Сега е ред на руснаците да търсят кой предаде техния човек в Германия.
  • 10 НИКО

    2 2 Отговор
    КАКТО КАЗАХА ПОЛЯЦИТЕ ГЕРМАНЦИТЕ ЩЕ СТАНАТ ИЗМЕТТА НА ЕВРОПА
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: