Last news in Fakti

2 Януари, 2023 15:34 1 628 6

Израелската армия разруши домовете на двама терористи

  • израел-
  • палестинци-
  • терористи-
  • къщи-
  • разрушаване

По време на операцията израелските сили за сигурност са открили и иззели оръжия, военно оборудване и коктейли Молотов

Израелската армия разруши домовете на двама терористи - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелските военни разрушиха домовете на двама палестински терористи, които убиха офицер от израелската армия през септември 2022 г. по време на престрелка близо до Дженин на Западния бряг, съобщиха от армейската пресслужба.

На 14 септември 2022 г. палестинците Абд ал-Рахман Абед и Ахмед Айман Абед се опитаха да атакуват израелския контролно-пропускателен пункт Гилбоа. Майор Бар Фалах се опита да ги спре и беше убит в последвалата престрелка.

„Тази вечер израелските сили за отбрана и израелската гранична полиция разрушиха домовете на нападателите в село Кафр Дан (предградие на Дженин)“, се казва в доклада.

По време на операцията е имало ожесточени сблъсъци. „Размирниците горяха гуми, стреляха и хвърляха камъни, коктейли Молотов и взривни устройства към военните, които отговориха с разпръскване на тълпата и смъртоносен огън към въоръжените заподозрени, които стреляха по тях“, казаха от армията.

По време на операцията израелските сили за сигурност са открили и иззели оръжия, военно оборудване и коктейли Молотов, допълват от пресслужбата. Всички иззети вещи са предадени на службите за сигурност за допълнително разследване, съобщиха от армията. От страна на израелските военни няма информация за жертвите, заключава пресслужбата.

От 10 април 2022 г. израелските сили за сигурност провеждат операции за борба с тероризма и нападения на Западния бряг в отговор на поредица от терористични атаки в градовете на еврейската държава, при които бяха убити повече от 20 души.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    14 2 Отговор
    Някога през втората световна война на тези които са ликвидирали военни им викаха партизани от съпротивата, а сега са терористи интересно утре какви ще бъдат.

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Рошко

    6 0 Отговор
    Заглавието да се чете и разбира на обратно, побъркан свят
  • 3 За едните са терористи, а за другите са

    9 1 Отговор
    Борци за свобода, къде е истината
  • 4 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    3 3 Отговор
    Щом палестинците в Палестина са терористи,
    значи и украинците в Украйна са терористи, а не руснаците...
  • 5 стоян

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    До 1 ком - другар - само кумунистите ги наричат партизани - навсякъде са терористи воюващи да свалят законните правителства
  • 6 Калпазанин

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Сега им викат демократи и либерали