Last news in Fakti

18 Януари, 2023 11:13 908 2

Медицинските сестри в Англия отново на стачка

  • англия-
  • медицински сестри-
  • стачка-
  • нарушения-
  • болници

Пациентите в Англия бяха предупредени да очакват сериозни нарушения в здравните услуги в сряда и четвъртък

Медицинските сестри в Англия отново на стачка - 1
Източник: БГНЕС

Медицинските сестри в Англия стачкуват днес и утре. Една на всеки четири болници и обществени здравни служби ще бъдат засегнати от стачните действия, съобщиха от синдиката на медсестрите.

Пациентите в Англия бяха предупредени да очакват сериозни нарушения в здравните услуги в сряда и четвъртък. Преди Коледа медицинските сестри също стачкуваха във връзка с исканият им за увеличение на заплащането.

Правилата на синдикатите изискват спешна помощ да бъде осигурявана по време на стачките от 8.00 до 20.00 часа, а това означава, че здравни услуги като химиотерапия, бъбречна диализа и интензивни грижи ще бъдат осигурявани.

Очаква се най-сериозно да бъдат засегнати предварително резервирани лечения, каквото е смяната на тазобедрена става, например. По време на стачките миналия месец хиляди лечения и назначения трябваше да бъдат пренасрочени.

Работата на общопрактикуващите лекари обаче няма да бъде засегната, защото медицинските сестри в тази сфера не участват в стачните действия.

Предполага се, че тази 48-часова стачка ще има по-сериозен ефект от предишните две 24-часови през декември. Главният изпълнителен директор на Конфедерацията на националното здравеопазване Матю Тейлър предупреди, че без сделка за заплащането на медсестрите, пациентите ще се сблъскат с последиците от „продължителна война на изтощение между правителството и синдикатите“, цитира БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колега

    0 0 Отговор
    ГРАД КОЗЛОДУЙ да се и з х о д и!
  • 2 Гошо

    3 0 Отговор
    На тия сЕстри нема ли кой да им обясни че Украйна се води война и демокрацията барабар с евроатлантическите-джендър ценности е в опасност
    Гиди рубладжиики недни
Новини по държави: