Last news in Fakti

22 Януари, 2023 07:04 1 010 2

Пуснаха от затвора бивш вътрешен министър на Венецуела

  • мигел родригес торес-
  • министър-
  • венецуела-
  • затвор-
  • освободен

Мигел Родригес Торес прекара зад решетките близо 5 години

Пуснаха от затвора бивш вътрешен министър на Венецуела - 1
Снимка: Фейсбук/elpitazo.net

Венецуелски съд вчера освободи от затвора бившия вътрешен министър Мигел Родригес Торес, след като той прекара зад решетките близо 5 години, и му позволи да замине за Испания, съобщиха негови роднини, предаде Ройтерс.

Генералът от армията в оставка беше вътрешен министър през 2014 г., но по-късно скъса с президента Николас Мадуро. През 2018 г. той беше арестуван по обвинения в съучастие в заговор „за посегателство срещу единството на въоръжените сили“.

В съвместно изявление вчера дъщерите и роднини на Торес обявиха, че рано сутринта той е бил освободен, след като несправедливо е прекарал 4 години и 10 месеца в затвора.

Роднина на Торес каза, че той ще се установи в Испания, но не даде повече подробности.

През 2019 г. Торес започна гладна стачка заради това, че е държан в изолация в затвора. Това стана причина да бъде следено по-отблизо положението на лишените от свобода във Венецуела, след смъртта на флотския капитан Рафаел Акоста. Според семейството на Акоста, той е бил изтезаван до смърт от военното разузнаване.

Самият Торес беше обект на остри критики за отношението към затворници докато беше министър. Според правозащитници по време на вълна от опозиционни протести през 2014 г. властите са задържали произволно демонстранти и е имало побоища на задържани.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гръндж

    0 0 Отговор
    Сефте котешки каваци. В България ги пущат още от съдебната зала. Под домашен арест-да се арестували сами.
  • 2 ЯЗЪК

    0 1 Отговор
    За съжаление и Борисов го пуснаха от ареста ! Така ще е , докато сложения от него Гешев , е на власт !