25 Януари, 2023 12:18 1 269 3

Летището в Берлин отмени всички полети за днес

  • германия-
  • берлин-
  • полети-
  • стачка-
  • персонал-
  • заплащане-
  • летище

Заради целодневна стачка поради продължаващ спор за заплащането и условията на труд

Летището в Берлин отмени всички полети за днес - 1
Източник: Shutterstock

Германското летище Берлин-Бранденбург отмени всички полети за днес, тъй като наземният персонал започна целодневна стачка поради продължаващ спор за заплащането и условията на труд, предаде Анадолската агенция.

"Поради обявената предупредителна стачка на летище Берлин-Бранденбург днес не са възможни никакви пътнически полети", се казва в изявление на летищния оператор, предаде Нова ТВ.

"От засегнатите пътници се изисква да се свържат със своята авиокомпания или туристическа агенция за информация относно презаверката и алтернативните възможности за пътуване", заяви операторът.

Стачката принуди летището да отмени около 300 полета, а близо 35 000 пътници са засегнати от прекъсването.

Стачката започна в 3:30 ч. местно време и ще продължи до 23:59 ч., съобщават от синдиката „ver.di“. В стачните действия участват служители от летищната компания, службите за наземно обслужване и службите за сигурност на въздушни транспорт.

Профсъюзът, който представлява около 6 000 служители на летище Берлин-Бранденбург, настоява за 500 евро повече на месец, увеличение на заплатите, което да компенсира ръста на инфлацията, и други подобрения в условията на труд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    9 1 Отговор
    И всички ни убеждават,че икономиката на Германия и Европа процъфтява.

    Коментиран от #2

  • 2 генчо

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сандо":

    да със 100 копейки на коментар ни обеждават че европа затъва а то било стачка щото искат по високи заплати на 3то степено летище в берлин, що не направят стачки по заводите на VW , man, benz, byren кво зависи икономиката на Германия от стачката на тоя синдикат и на това летище което не произвежда нищо а е в обслужващия сектор?

    Коментиран от #3

  • 3 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "генчо":

    Що? Щото няма да ти го покажат , за да го напишеш ти ЩО-то.
Новини по държави: