Last news in Fakti

26 Януари, 2023 15:48 1 757 24

Християн Мицкоски: България влиза в конфликт на ниво „студена война”

  • северна македония-
  • рсм-
  • българия-
  • конфликт-
  • студена война

Според него е тревожен фактът, че „въпреки всички отстъпки, които правителството на Северна Македония направи, другата страна влиза в конфликт

Християн Мицкоски: България влиза в конфликт на ниво „студена война” - 1
Източник: БГНЕС

Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски каза днес, че напрежението в отношенията между България и Република Северна Македония е нещо, за което е предупредил, че ще се случи, предаде БТА.

Според него е тревожен фактът, че „въпреки всички отстъпки, които правителството на Северна Македония направи и отстъпи на практика за всичко, което се искаше от него, за да запази министерските си кресла, другата страна влиза в конфликт, който би го поставил на ниво „студена война”.

Мицкоски заяви, че това се случва, защото Република Северна Македония се е поддала на българските искания, а „България, която на практика е получила всичко смята, че е нейно естествено право да получи всичко, което поиска”. Извикването на посланика на България в Северна Македония, „вместо да изпълнява посланическите си функции” в Скопие, от София „оправдават с бунт заради случилото се в Охрид”.

„Предупреждавахме за това, но за съжаление имаме политически неграмотници, престъпници и корумпирани политици, които буквално са готови да преглътнат всичко, за да запазят позициите си за сметка на македонските народ, идентичност и граждани. Виждате, че те функционират като анализатори, и правителството, и Стево Пендаровски, седят и правят анализ. От Пендаровски чуваме, че това е някакъв заговор, някакви тайни служби, външни влияния и фактори за дестабилизиране на (Република Северна) Македония, и нито единият, нито другите след срещата на Съвета за сигурност не излязоха да кажат кои са тези чужди служби, фактори на влияние и хората, които искат да дестабилизират държавата”, каза Мицкоски.

„Тоя джамбаз, как му беше името на този европейски политик, каква му беше фамилията, той вече не знае какво да прави, буквално се държи като циркаджия във вариете, за да вземе някоя политическа точка повече по темата. Той мрази и обижда македонците, мрази Македония. Те не направиха буквално нищо”, каза Мицкоски, допълвайки, че очаква час по-скоро да има предсрочни парламентарни избори, а „следващото правителство на ВМРО-ДПМНЕ ще има трудна, но не и невъзможна задача, да поправи всички грешки”.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    1 14 Отговор
    Би било готино да пропуснем тази, ама наще политици винаги са категорични: "Народа иска война!" (1913,1918,1944,1989... следва продължение)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Късайте дипломатическите връзки...

    19 0 Отговор
    С тази гръцка псевдо държава с руско -сръбски щаб на интернационала!Достатъчно Българи си проляха кръвта за освобождението на тази албанска бъдеща провинция!Вината за това положение в отношенията на братята от две различни географски области е в мръсната комунистическа партия и нейното еничерско служене към най големият враг на България- болшевишките еврейски интернациолисти!
  • 4 Името

    16 1 Отговор
    Това е македонския Копейкин - антибългарин и отявлен путинист.
  • 5 А вие сърбоманите

    19 0 Отговор
    Не сте излизали от "студената война", направо си продължавате с юготитовизма-гноен цирей в 21 век
  • 6 Вардаска бановина

    19 0 Отговор
    Затваряй границите и спирай помощите за тези гюбрета. Фанатизирани неонацисти
  • 7 НЯКОЙ

    18 0 Отговор
    България си има свои проблеми и това че вие се набутвате да станете наш проблем, вече ни идва в повече ! Нито ви искаме земята, нито пък вие сте ни притрябвали ! Каза ви се какви са условията за членство в ЕС, ДЕЙСТВАЙТЕ !!!
  • 8 Държава на лъжци и крадци на история

    19 0 Отговор
    Тръгнала да ни поучава и да ни съди!О времена, о нрави!Тези пребоядисани сърбокомунисти ,потомци на онези палачи от Македонския Кървав Божик от януари 1945 тръгнали да се правят на демократи,да говорят за права и свободи и как били предупреждавали!Какво си предупреждавал бре Мицкоски?Ти си издънка на стар Сърбомански род,потомък на онзи Мицко Кръстев,известен и като Мицко Поречки,сърбомански войвода и върл Българомразец!На какво може да ни научи един Българомразец?На толерантност ли?На добрина,на търпимост?Едва ли.Един Сръбски копой не ги умее тези неща!
  • 9 абсолютно

    13 0 Отговор
    НЕ МУ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ТОЗИ
  • 10 Перо

    13 0 Отговор
    Точно тоя македонист, син на еврейка и сърбин, контролира талибанската опозиция, провокира инцидентите и никой не го пипа! БГ трябва да го вкара в забранителния списък, а неговата партия да се забрани, като терористична организация, въпреки че антибългаризма е държавна политика, която е обща за всички партии там! Тази политика и македонистите представляват 20% от населението, но тази номенклатура е винаги на власт и това е трагедията на северномакедонския народ!
  • 11 Гост

    7 0 Отговор
    Мицов ли си, Мицков ли си. Мицкоски звучи сръбско. Наследнику Александъра Македонски. Долен наглец.
  • 12 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    8 0 Отговор
    Пълен малоу... к. Какви точно отстъпки е направила Северна Македония, че не се сещам? Да се махат, защото ни писна от тия.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Г-ца каприз

    5 1 Отговор
    Бе казвам аз че едно "СВО" ще им се отрази политически градивно ....и ще ги научи на малко уважение.....ма ниенямаме политици с 🥚🥚....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Чичо Дончо каза

    2 0 Отговор
    България да се въоръжи ,щото само Своя в Македонско е решението.
  • 18 бай Даньо

    3 0 Отговор
    Мицко е прав само за едно нещо че днешните българи мразим мънкидонци. Мънкита добре дошли от лошата страна на ганчовите шамари питайте бракята сръби как е....
  • 19 Шопо

    4 0 Отговор
    На следващите избори партиите на войната ще бъдат наказани.
    ПП и ДБ под чертата.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 КАНАС ЮВИГИ

    0 0 Отговор
    ДОКОГА ЩЕ НИ ОБИЖДАТ ОТ ФАШИСТ ДО ТАТАРИ И ЦИГАНИ ??? ЖЕНИТЕ НИ СИТЕ ЛЕКИ ГОРЯТ БГ НАЦИОНАЛЕН ФЛАГ КРАДЪТ ИСТОРИЯ ИЗКУСТВО ЛИТЕРАТУРА ЧУПЯТ ГРОБОВЕ И КЛУБОВЕ БИЯТ БЪЛГАРИН ТА И С УБИСТВО ЗАПЛАШВАТ ?? ЕВРОДЕПОТОТ ОТ БГ ЗАПЛАШВАТ И ПОЛИТИЦИ ОТ БГ !! ВРЕМЕ Е ГОСПОДАТА ОТ БРЮКСЕЛ ДА СИ ИЗКАЖАТ МНЕНИЕТО И ДА СВАЛЯТ ПРЕВРЪЗКАТА НА ОЧИТЕ ?? И ДА ДАДЪТ ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ НА ИЦКО И КО ЗА ХАГА И СТАЗБУРК ??? ТАМ ИМ Е МЯСТОТО НА МАКЕДОНИСТИТЕ ТЕРОРИСТИ !! А НЕ ДА СЕ ПРАВЯТ НА НАЦИОНАЛНИ ГЕРОЙ НА МАРС И ЛУНАТА ТА ТЯХНАТА ДЪРЖАВА С ПОМОЩА НА БЪЛГАРИЯ Е ПРИЗНАТА ПРЕЗ 1991 Г БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА ОТ 1300 Г НО ТЕ СА 1450 Г ПОНЕ НО ЗАРАДИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕЧИНИ / ПАРТИЯТА МАЙКА И НАЛОЖЕНО ОТ СЪВЕТЦКИТЕ КОМУНИСТИ ИНБАРГО КАК ТАКА НА ЛИ ИМА И ВЪТРЕШНИ ПРИЧИНИ БЪЛГАРИ СТАНАХА ТАТАРИ ??? ТА НИЕ СЪЩО ИМАМЕ САМОЧУСТВИЕ И ЧУСТВИТЕЛНОСТ НЪМ НЯКОЙ ВЪПРОСИ ??? ГОСПОДА ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ И ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ СИ ЗЪДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ СТРАНАТА И НАРОДА !! ИМА ЗАКОНИ !!! НЕ МОЖЕ ТЕ ДА НИ ВОДАД ЗА ЮЗДИТЕ КАКТО ИСКАТ !! ВСИЧКО ИМА МЯРКА ИМА И ЗАКОНИ !! ??? АЗ КАЗАХ !!! КАНАС ЮВИГИ
  • 24 ДИМИТЪР ПЕНЕВ И НЕГОВАТА ЧЕТА

    0 0 Отговор
    А БЕ ТОЯ ТОЯ ЦАРЯ НА ЛУНАТА И МАРС КАК МУ БЕШЕ ИМЕТО???? ПРЪЦКО ЛИ ПОПРЪЦКО ЛИ ??? А БЕ ТОЙ ПОЧНАЛ ДА ИСТИВА КОЖАТА МУ СТАНАЛА БЛЕДОЖЪЛТА ???
Новини по държави: