27 Януари, 2023 05:16 1 317 34

Москва: ЕС се превръща в придатък на Вашингтон

  • русия-
  • армения-
  • сащ

Русия не вижда никаква "добавена стойност" в това, че "експерти" от ЕС ще следят за положението по арменско-азербайджанската граница

Москва: ЕС се превръща в придатък на Вашингтон - 1
Снимка: БГНЕС

Руското външно министерство заяви снощи, че Европейският съюз подклажда "геополитическо противопоставяне", като изпраща гражданска мисия, която да наблюдава азербайджанско-арменската граница, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В изявление на руското министерство се казва, че ЕС "се е изродил в придатък на САЩ и НАТО и провежда конфронтационна политика в постсъветското пространство". Европейската мисия в Армения ще "донесе геополитическо противопоставяне в региона и ще изостри съществуващите там противоречия", изтъква ведомството.

"Опитите на ЕС на всяка цена да се закрепи в Армения, да изтласка от там посредническите усилия на Русия, могат да нанесат вреда на жизнените интереси на арменците и азербайджанците в стремежа им за връщане към мирно развитие на региона", се подчертава в изявлението.

В него се казва още, че Русия не вижда никаква "добавена стойност" в това, че "експерти" от ЕС ще следят за положението по арменско-азербайджанската граница.

"Ако в Брюксел бяха искрено заинтересовани от мира в Южен Кавказ, щяха да съгласуват с Азербайджан условията на работа на своята мисия", заяви министерството.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    23 12 Отговор
    САЩ си оправят головата разлика с ЕС превърнаха го в момче на повикване.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Жалка картинка

    19 3 Отговор
    Тези баламосват бившите републики, но нищо не могат да направят в тяхната закрила...

    Коментиран от #21

  • 4 С нашето знаме напред

    19 15 Отговор
    А Русия се превръща в придатък на Китай.

    Коментиран от #8

  • 5 Коня

    14 12 Отговор
    така се изказа и за подобна мисия в Донбас през 2014, знаейки много добре какви са ги надробили с Вагнер и отцепниците.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 По-скоро

    9 8 Отговор
    в "момиче на повикване"..
  • 8 Аритметика

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "С нашето знаме напред":

    Ядреният "придатък" не е придатък..
  • 9 плюс минус

    18 12 Отговор
    Така е, защото ЕС се командва и управлява от некадърни и подкупни еврочиновници.
  • 10 Гост

    9 7 Отговор
    И така да е вие сте виновни…
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Просто човек

    10 6 Отговор
    Що не си гледате кочината, а се бъркате в нашите неща?!
  • 13 Красимир Петров

    10 8 Отговор
    Пак ли този пияница

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пак..

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Красимир Петров":

    Що,не ти ли харесва? Пий една студена за релакс тогава,Той е бъдещето..
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сансар

    8 2 Отговор
    Беларус се превръща в придатък на Русия.
  • 19 Ами това лошо ли е...

    6 3 Отговор
    Щото всеки иска да ходи към придатъка и господаря...да учи или работи ! Вие мислете за 80 те републики в състава на РФ...този беден азиатски ЕС ! Да не пукне и там демокрацията.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българските турци

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жалка картинка":

    Вече никой с нищо не е в състояние да баламосва когото и да е било !?...Просто тихомълком се оформя ТУРАН(2021) !!! Бжежински и САЩ смятаха че това ще стане „за сметка на Русия и върху руините на Русия” но изглежда и този път са жертва на стратегическото си късогледство !... Истината е че това е легендата която лежи в сърцата на унгарците(и на всички народи и етноси "от Великата китайска стена до Адриатическо море" които приемат произхода си за Тюркски !...Идеята ТУРАН се оформя върху руините не на Русия а на прословутия "Път на коприната" който в наши дни се оформя като "Главна Енергийна и Търговска Артерия"(„Един пояс, един път“) между Изтока и Запада !...ТУРАН се формира и като потенциален опонент на НАТО който в момента се тресе от вътрешни трусове които са и знак за предстоящата му структурна трансформация ! ТУРАН се формира като охрана и като главен фундамент на тази Главна Енергийна и Търговска Артерия-Един пояс, един път !!!.. Безпокойството на САЩ, словоизлиянията на Антони Блинкън и гръмките изказвания на Нанси Пелоси наскоро за конфликта между Азербайджан и Армения бяха достатъчен показател и сега отчаяните опити на ЕС за присъствие в региона са категорично доказателство , че целта им е да дестабилизират още повече този регион и да нанесат удар на китайския проект"Един пояс, един път"!!!...

    Коментиран от #24, #26

  • 22 Развийш ли

    2 1 Отговор
    Ами това си е нормално Цивилизованите да са едно цяло
  • 23 Само питам

    5 3 Отговор
    Колко тъъп трябва да си за да вярваш на изпечени ят мошеник и мерзавец Лавров?
  • 24 Ванга Нострадамус

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Българските турци":

    Войната в Украйна всъщност е война между САЩ и ЕС.Тя започна с отцепването на Англия която зае стандартната си позиция на оформящия се фронт.Последваха началните рундове с изявления като " НАТО е в в клиничен комоциум " и спорове кой колко пари влага в алианса...последва крахът в Ирак и Сирия, ударът върху споразумението за продажбата на френските подводници, скандалът "Лафарж + Игил" и разрухата на алианса и САЩ в Афганистан.
    Последва най зашеметяващото "тайно" споразумение между внуците на старите познайници от Ялта този път с добавката на новата китайска сила.В резултат избухна война и в света настъпи суматоха.
    Сега да гадаем какво ще се случи след суматохата...Китай ще има широк достъп до световните ресурси,най вече руски,азиатски и африкански и ще стане най силната икономика и промишленост в света...основен партньор ще е напълно подчинилия се на САЩ ЕС и САЩ с всички южно и североамерикански икономики.Буферната зона между колосите ще е трасето на прословутия" път на коприната и подправките".Ще има невиждано тъговско,икономическо ,енергийно и транспортно сътрудничество.

    Коментиран от #27, #32

  • 25 Наблюдател

    4 3 Отговор
    Дълго време се чудех защо в Нюрнберг обесиха Рибентроп, та той беше само дипломат. После видях Лавров и всичко ми стана ясно.
  • 26 Ванга Нострадамус

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Българските турци":

    продължение
    Ще се обособят три икономически и два военни полюса:
    1.Икономическите ще са : Източния Китайски Полюс ,Западен Американски Полюс и Среден Буферен Руски полюс"
    2.Военните ще са: НАТО и средно азиатският пакт ТУРАН с руско турско конструктивно ядро и китайско индийски баланс.
    " Канал Истанбул" е проект по горепосочената визия...ще последват хиперсонични транспортни линии ... и литият,торият и водородът ще станат основен енерго източник!
    Двата полюса ще са глобалистични. ЕС и САЩ ще продължават да инвестират с марковите фирми в райони където има струпано население и работната ръка е евтина... Турция ще бъде милитаристично ядро в буферната област и ще гарантира охрана за безопасен трансфер по търговските и енергийни артерии ...икономиката и ще е с тежест към военна и транcпортна индустрия и строителство на нови комуникационни съоръжения.Китай ще е повече производствен и финансов полюс...Има вероятност ЕС да се превърне във федерална Европейска държава с централно управление , националните държави постепенно ще намаляват и ще изчезнат.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ванга Нострадамус

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Само питам":

    Търси и намери !... Но преди всичко прочети пак и размисли !...Като "конспиративна теория" теория ли изглежда или звучи реално и все по ярко започва да изпъква като ФАКТ ?!...
  • 29 Георги Сава Раковски

    1 1 Отговор
    Руската геополитическа немощ поражда фрустрация в путинския режим, водеща до неадекватни изявления и решения. Истината е, че Русия не може да бъде ефективен посредник в урегулирането на конфликта, тъй като няма потенциала за това. Освен това, преследва свои собствени интереси, които не съвпадат напълно с интересите на Армения. Арменците го разбраха на гърба си и логично потърсиха помощ от друг геополитически играч!
  • 30 Алу конския

    1 2 Отговор
    Вас тва кво вас интересува какво ставал ЕС.Мноо ви беше добре,когато ЕС изпълняваше капризите ви-северний паток 1,сев паток 2,дигаме на цената на газа и на канец?Нито ти искам жилото,нито ти искам меда.Как плоха сейчас без денег.
  • 31 ЕС и САЩ Демокрации!

    4 1 Отговор
    Конят цвили! :))))) ЕС е съюзник на САЩ от години!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 между

    3 2 Отговор
    москвич и мустанг избирам мустанг.тъпите руснаци не схващат.
  • 34 Мечока

    1 1 Отговор
    Русия е бъдещето на Европа.Аз мога с по малко но не мога с Джендъри и мошенници
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания