27 Януари, 2023 09:30 1 181 4

Хиляди граждани на ЕС може да са получили погрешка британски помощи

  • ес-
  • британски помощи -
  • брекзит-
  • великобритания

Грешка в базата с данни означава, че европейските граждани, които са били отхвърлени за получаване на статут на уседналост след Брекзит, може би продължават да получават плащания, на които нямат право

Хиляди граждани на ЕС може да са получили погрешка британски помощи  - 1
Снимка: Shutterstock

Десетки хиляди граждани на ЕС, чиито молби за оставане във Великобритания са били отхвърлени, може да са получили социални помощи погрешка, съобщи „Дейли телеграф“.

Грешка в базата с данни означава, че европейските граждани, които са били отхвърлени за получаване на статут на уседналост след Брекзит, може би продължават да получават плащания, на които нямат право.

Министерството на вътрешните работи, което е отговорно за създадената бъркотия, сега полага усилия да възстанови неправомерно изплатените суми.

Има опасения, че голяма част от близо 150-те хиляди граждани на ЕС, на които бе отказано право за постоянно пребиваване в Обединеното кралство, са продължили да получават пари.

Разкритията станаха достояние от писмо до министъра на вътрешните работи, изпратено от независимия орган за съблюдаване на човешките права след Брекзит, публикувано на уебсайта PoliticsHome.

Контролният орган е поискал отговор от министерството как е възникнала грешката и какви стъпки вече са предприети за нейното отстраняване.

Министерството на вътрешните работи не уточни колко хора са били засегнати от грешката или колко пари са били изплатени неправилно.

Хиляди граждани на ЕС може да са получили погрешка британски помощи
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Соваж бейби

    2 0 Отговор
    Няма страшно ,ако държавата има да взема пари ,ще ги намери вписани са в базата данни не са фантоми .Освен ако не си извдят смъртен акт разбира се .То пък кой нормален би искал да пребивава там и живее в тази скучна и студена държава ?!
  • 3 Данко Харсъзина

    1 0 Отговор
    Я не съм взел и един лев бре!
  • 4 тези са големи лъжци!

    1 0 Отговор
    какви помощи бе?
    Много малко от гражданите на ЕС са на помощи.
    Масово азиатските им и други цвтени приятели я карат само на помощи.
    Пускат партенки само.
Новини по държави: