27 Януари, 2023 13:15 1 133 4

Южна Корея вдигна изтребители заради китайски самолети в небето си

  • китай-
  • южна корея-
  • изтребител-
  • въздушно пространство-
  • небе

Южнокорейските военновъздушни сили са вдигнали изтребители F-15K, които да отговорят на провокацията

Южна Корея вдигна изтребители заради китайски самолети в небето си - 1
Снимка: Shutterstock

Два китайски изтребителя навлязоха в зоната за идентификация на противовъздушната отбрана на Южна Корея.

Южнокорейският комитет на началник-щабовете посочва, че въпреки че самолетите не са нарушили въздушното пространство на страната, те три пъти са навлезли в района южно от остров Чеджу в периода между 10.30 часа и 15.30 часа местно време.

Южнокорейските военновъздушни сили са вдигнали изтребители F-15K, които да отговорят на провокацията, но не се е стигнало до ескалация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    0 8 Отговор
    Е те това е да имаш топки. Не като рашките които го правят САМО като видят Боинг 737 и после го повтарят из вдички медии че прехванали НАТОвски самолет.
  • 2 Ммм...да

    4 0 Отговор
    Това е подсказване,че зад Ким стои Китай.
  • 3 Някой

    5 0 Отговор
    Китайски самолети във въздушното пространство е нямалко. Иначе, щеше да има вой до небесата, кълнене и т.н.
    Зоната за опознаване на ПВО обикновено е извън собственото въздушно пространство. На някои държави тази зона се простира на стотици, дори хиляди (САЩ) километри отвъд границите им. Те се намират най-често над морета и океани, които не са собственост на никоя държава, т.е. над международни води.
    Сега, някой да мрънка, че друг си летял спокойно в международно въздушно пространство, над което няма юрисдикция, е меко казано несериозно. А и джурналистите, дето пишат такива гръмки заглавия, явно нищчко не разбират от темата, или гредат да създадат сензация.
  • 4 да де

    1 0 Отговор
    Ялова новина такава зона в международното право няма.
Новини по държави: