28 Януари, 2023 20:45 6 658 321

Западните танкове и войната в Украйна-какво ще се промени

  • войната в украйна-
  • танкове

Доставката на тежка бронетехника за Украйна идва в ключов момент

След седмици на дипломатически разговори САЩ и Германия решиха да изпратят бойни танкове в Украйна, което е важна стъпка към подпомагането на страната да си върне териториите, завзети от руските сили по време на миналогодишната инвазия. Макар че президентът Джо Байдън и европейските лидери заслужават похвала за това, че запазват солидарността си с Украйна, те трябва да продължат да имат предвид рисковете от по-дълбокото участие на Запада във войната, съобщи телевизия "Блумбърг".

Съгласно споразумението, обявено в сряда, САЩ ще изпратят на Украйна 31 танка М1 "Ейбрамс" на стойност 400 млн. долара. Същевременно Германия ще предостави 14 танка Leopard 2 от своите запаси и ще позволи на други съюзници, включително Полша, Испания и Финландия, да изпратят свои собствени Leopard-и, произведени в Германия, на фронтовата линия. Като цяло пакетът, одобрен от германския канцлер Олаф Шолц, има за цел да достави повече от 100 танка на украинските сили, заедно с боеприпаси, обучение и поддръжка.

Най-непосредствено инициативата ще спомогне за преодоляване на напрежението между Берлин и другите членове на НАТО, които настояваха Шолц да ускори действията си за одобряване на доставката на тежки танкове. Германците заявиха, че ще изпратят "Leopard" само ако САЩ предоставят свои собствени танкове. Пентагонът отхвърли подобна връзка, като поддържаше тезата, че 70-тонните танкове "Ейбрамс" са по-трудни за експлоатация, поддръжка и транспортиране от "Леопардите", които вече са в изобилие в Европа. Макар че нежеланието на американските служители в областта на отбраната да умиротворят позицията на Германия беше разбираемо, Байдън беше прав да ги надвие и да избегне по-вреден разрив в алианса, който само би навредил на каузата на Украйна и би обслужил интересите на руския президент Владимир Путин.

Доставката на тежка бронетехника за Украйна идва в ключов момент. След като претърпя тежки загуби миналата есен, Русия постигна скромни успехи в южната и източната част на страната. Служители на разузнаването смятат, че Путин планира пролетна офанзива, водена от възстановени сили, съставени от новобранци, бивши затворници и частни наемници. Тъй като жертвите в Украйна се увеличават, а запасите от оръжия и боеприпаси са на изчерпване, притокът на мощни западни танкове ще бъде от съществено значение за задържането на позициите и защитата от очакваното нападение.

За да си върне изгубената територия, Украйна може да се нуждае от още повече брони и сложни оръжия - включително не само допълнителни танкове, но и бойни самолети и ракети с далечен обсег, които могат да поразяват руските линии за снабдяване, бази и командни пунктове. Преди да пристъпи към такава помощ обаче, НАТО трябва да настоява за по-твърди гаранции, че Украйна ще избягва атаки в самата Русия, което би създало риск от евентуални ответни действия срещу Запада. Администрацията на Байдън следва да работи с Конгреса за наблюдение на потока от военна и икономическа помощ за Украйна, за ограничаване на разхищенията и корупцията и за предотвратяване на попадането на оръжия в неподходящи ръце. Тя следва също така да активизира усилията за взаимодействие с руски официални лица, за да се ограничат рисковете от ескалация и да се положат основите на преговори за прекратяване на войната.

Засега мирът остава далечна перспектива. Предстоящите месеци ще бъдат дълги и кървави. Доставката на западни бойни танкове поне дава шанс на Украйна да се бори.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    191 32 Отговор
    С 30—40 танка нищо не може да се промени.Украйна разполагаше с 3000 танка в началото на СВО и всички свършиха за месеци.

    Z

    Коментиран от #25, #122, #242, #249

  • 2 Бгг

    158 33 Отговор
    Стига с тая война, писна ми!!!
    Путин да ги яде вече и всичко да приключва.
  • 3 На здраве

    69 36 Отговор
    Не ми дреме пенсия 1 категория съм и на държавна заплата укрите да се оправят

    Коментиран от #11

  • 4 Сск

    57 11 Отговор
    Ще има пак актове на добра воля.
  • 5 Сменям си ник-а

    140 22 Отговор
    Русия си има достатъчно желязо, защо ще и давате още.
    Хи хи хи
  • 6 Ами какво ще се промени

    162 26 Отговор
    Нищо....... Абсолютно нищо няма да се промени. Украйна вече не съществува и само ограничени същества не го разбират.
  • 7 Русофил

    86 36 Отговор
    Западните танкове нямат шанс срещу новият руски Т-999.

    Коментиран от #116, #209

  • 8 404...

    151 16 Отговор
    Бивш командир на британската армия Ричард Кемп: Първото нещо, което бих казал, е да не обръщате твърде много внимание на това, което повечето мейнстрийм медии казват за Украйна, защото повечето от тях просто повтарят гледната точка на украинския генерален щаб. Какво се случва? Те не вземат предвид други гледни точки, например какво говорят руснаците, какво правят и много често това води до изкривяване на картината. Но мисля, че реалността е, че руснаците сега, докато говорим, правят всичко възможно да окупират целия регион Донбас в Източна Украйна и са доста успешни в това. Мисля, че те, за съжаление, разбиват украинците по дяволите с артилерия, а след това отиват да ги чистят. Това е дълъг процес, но мисля, че в крайна сметка, за съжаление, те вероятно ще спечелят в Източна Украйна.

    Коментиран от #18, #29

  • 9 Пич

    101 17 Отговор
    Украинските лилави ще берат западно желязо ! Това ще е промяната !
  • 10 шугър бейби

    131 24 Отговор
    Нищо няма да се промени . Нали същото разправяхте за жавелина , гаубиците м777 , за хамърсите . ...... и накрая пак укрите ядат боя .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Жокера

    122 21 Отговор
    Каквото примениха и ВСВ,Тигрите и Пантерите.Хубави танкове ,ама малко,сложна подръжка и определено не са за този терен...Ама клоуна нека се радва ..

    Коментиран от #15

  • 13 Хохо Бохо

    30 88 Отговор
    Ами Путин за 183 път ще каже, ако направите още нещо такова, ще минете червената линия.
    То има и приказка в тази насока за лъжливото овчарче.
    Вече никой не го взима насериозно

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хохо Бохо

    17 50 Отговор

    До коментар #12 от "Жокера":

    А, има и друга приказка - "Гроздето е кисело"
  • 16 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ

    47 25 Отговор
    А НАТО си тества оръжията.

    Коментиран от #26, #27

  • 17 Бохо охо

    53 7 Отговор

    До коментар #13 от "Хохо Бохо":

    А минахте ли червената линия или само обикаляте край границата ?
  • 18 Сск

    33 104 Отговор

    До коментар #8 от "404...":

    Дори и да откъснат тези територии, руснаците ги чака дълга агония след тази простотия!Те бяха победители и във ВСВ, но всички знаем до къде стигна СССР след това.
  • 19 розово

    6 22 Отговор
    БЛАТО. Кой ще затъне? Путин или дарените танкове.Доно да е.......
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Сатана Z

    126 25 Отговор
    Методиката за унищожаване на немските Леопарди разработена от военните специалисти в Русия вече е налична и раздадена на командирите ,които ще запознаят бойците на фронта за тактиката при унищожаване на германските танкове.Задача ,с която са се справили дедите им пред 1941—45
    Да му мислят немците когато Руските танкове дойдат пред Берлин по стар народен обичай.А те обезателно ще наминат,рано или късно.
    Ферщейн?

    Z

    Коментиран от #36, #42, #152

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Русофил

    14 27 Отговор

    До коментар #20 от "Жреца на Ботунец":

    Обещаха още по-новият Т-999.
  • 24 Гай Турий

    105 16 Отговор
    На 28 януари тази година, събота, в Новоайдар, Луганска народна република, около 7:30 сутринта украинските въоръжени сили атакуваха умишлено сградата на общинската болница с реактивни системи за залпов огън HIMARS, производство на САЩ и подарък за ВСУ.
    В резултат на удара на ракети с осколочно-фугасни бойни глави в сградата са убити 14 пациенти на болницата и медицински персонал, а 24 са ранени с различна тежест. Това е американската милост - подаръци от тежки въоръжения.

    Коментиран от #55

  • 25 Ама и руснаците загубиха толкова

    20 59 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Или повече бяха,миналата година,когато ги отблъснаха,подпалиха им колоните танкове,изобщо пляскане си беше.А сега пак.Да не получават само танкове?Колко самоходни гаубици получиха от Дания,от Холандия.И само те,двете да са.Имар хората,дават.Украинците получават и пляскането продължава.

    Коментиран от #37

  • 26 Све

    78 10 Отговор

    До коментар #16 от "ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ":

    Кой ще плати сметката на края ????? Вероятно Европа

    Коментиран от #285

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пацинката

    4 17 Отговор
    Боли мЪ ку,,,ра
  • 29 Хохо Бохо

    20 82 Отговор

    До коментар #8 от "404...":

    Защо слушаш какво говорят хората, а не гледаш какво става?
    Руснаците за половин година загубиха половината от окупираните територии.
    А сега идват танковете..

    Коментиран от #53

  • 30 гост

    74 9 Отговор
    Отворете нета и потърсете най-скъпите танкове в света:
    №5 - Черна пантера Южна Корея - 8,5 млн. долара
    №4 - Ейбрамс /американски вариант/ - 8,5 млн. долара
    №3 - Челинджър - 8,6 млн. долара
    №2 - Тип 10 - Япония 9,4 млн. долара
    №1 - АМХ - 56 Леклерк - Франция - 10 млн. долара.
    САЩ дават 31 танка Ейбрамс за 400 млн. долара, тоест по 12 милиона и 9оо хиляди долара за бройка и то без секретната броня. Отвойна най- много се печели, а на бедните им одират кожите.

    Коментиран от #74, #109

  • 31 дядо поп

    32 3 Отговор

    До коментар #11 от "ей пенсия":

    Стани и ти пенсионер , пък тогава се прави на много умен! Щом човека е доживял до пенсия и все още вдига наздравици , а ако вдига все още и нещо друго , то неговата е надута гайда и само ще мърда пръстите! Наздраве колега , не им обръщай внимание на новите пари!
  • 32 Факт

    13 17 Отговор
    Нищо германците са слаби танкостроители а танка чърчил е попилявал тигъра в Нормандия

    Коментиран от #64

  • 33 Жреца на Ботунец

    24 84 Отговор
    В Украйна се видя,че западните оръжия са смъртоносни за "безаналоговнетната" техника на Кочината Русия.Точно за това Запада изпраща своите танкове в Украйна,но се съмнявам,че ватниците ще изпратят там,прехвалената консерва Т-14 "Армата".Сещате се защо.

    Коментиран от #46, #49, #101

  • 34 Коментар

    78 14 Отговор
    За тези танкове има снаряди с ураново ядро...ще пробват ядрена провокация и това ще е промяната.Най-верните хора на Зеления Гаргамел вече се ометоха с милионите от страната.Уж напуснали,уж уволнени заради корупция.."уж",а всъщност се спасяват,защото няма място в бункера.
  • 35 🇧🇬🇪🇺💯

    72 16 Отговор
    руснака има отговор и той е,
    Корнет 9м133 е руска преносима противотанкова управляема ракета, предназначена за използване срещу основни бойни танкове. За първи път е въведен на въоръжение в руската армия през 1998 година. Корнет Е сред най-способните Руски Атгм.
    Даже Меркавата (израелски) един от най добре защитените танкове в светът не може да устои на Корнет 9м133

    Коментиран от #57, #71, #313

  • 36 оня с коня

    27 85 Отговор

    До коментар #21 от "Сатана Z":

    Хубо казваш че на Руските командири на фронта е раздадена Методика която следва да сведат до редовите бойци "Как се унищожава Немски танк".Не казваш обаче че Екипажът на Немските танкове СЪЩО е получил Методика КАК СЕ ЛИКВИДИРАТ руски Бойци,запознати с Методиката "по унищожение на немски танкове".Еееей,Руски,закъдето са се запътили Руските орди Запада от там СЕ ВРЪЩА бе!.
  • 37 Сатана Z

    92 17 Отговор

    До коментар #25 от "Ама и руснаците загубиха толкова":

    Нищо друго не е способно да обедини народите живеещи в Руската федерация във войната срещу фашизма,освен Германските танкове Леопард с кръста на купола.
    Влизането на Германия във война с Русия е началото на края за 4тия еврорайх,наречен за благозвучие ЕС.

    Z

    Коментиран от #43, #45

  • 38 Ти си

    84 12 Отговор
    .....След седмици на дипломатически разговори САЩ и Германия решиха да изпратят бойни танкове в Украйна ......

    Германия нищо не е решавала , Германия само изпълнява заповеди ...
  • 39 4536

    49 6 Отговор
    "...следва също така да активизира усилията за взаимодействие с руски официални лица, за да се ограничат рисковете от ескалация и да се положат основите на преговори за прекратяване на войната." Начи хем искаме преговорчета, ма хем си пращаме танкчетата...нема бако, или НАТО да си обявява ясно и точно войната и да се метат ядрените, или да си подвиват опашката, да си съберат версиите у осрайна и да се приключва...
  • 40 Тото

    76 6 Отговор
    Нищо няма да променят танковете ,Украйна не може да победи Русия само със танкове ще и трябва много повече от това и Европа ,САЩ и НАТО са наясно със това.Просто конфликта ще се удължи и ще стане по кървав ще загинат много хора и от двете страни.Отдавна е време да се помисли за мир и този конфликт да бъде спрян но за съжаление мира не е изгоден за жадните за власт и пари политици.
  • 41 Факт

    60 6 Отговор
    Танковете нищо няма да променят,първо няма да дойдат на време.Второ-няма жп транспорт да ги докара до фронта а на км харчат 20 л и след 50 км трябва ремонт.Трето не са пригодени за условията на кал и дерета в Украйна и нямат подготвени екипажи.Ейбрамс едва ли ще стъпи в Украйна,американците не искат да попада в руски ръце заради технологията на бронята

    Коментиран от #314

  • 42 Сск

    7 42 Отговор

    До коментар #21 от "Сатана Z":

    Да бъркаш Берлин с Бахмут?

    Коментиран от #136

  • 43 Физиотерапевт

    67 7 Отговор

    До коментар #37 от "Сатана Z":

    В Сирия и Ирак бяха с мощна въздушна подръжка,а в Украйна 60 тонно чудовище затънало в калта нали знаеш в какво се превръща за артилерия и авиация-готина мишена с награда за поразяване.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 РЕАЛИСТ

    73 14 Отговор

    До коментар #33 от "Жреца на Ботунец":

    Що бе, да не стигна украинската армия до Москва и да съм пропуснал. Сутринта руснаците ги бяха пробили по всички фронтове, барабар с прехваленото западно оръжие. Колкото до Армата, там са и чакат американските и немските бе консерви. Подготвили са отварячки за тях. В Ирак Т-55 се справяше с Абрамс, а в Сирия Леопард го думкаха с РПГ-7.

    Коментиран от #52, #59

  • 47 Факт

    62 10 Отговор
    "Ейбрамс" са с ракетни двигатели,за тях е нужен абсолютно професионален екипаж,защото резултата може да е взрив.Едва ли украинските наборници от 6-тата вълна ще се обучат за няколко месеца.Явно американски танкисти нямат желание да получат 21 оръдейни изстрела,сгънат американски флаг и бял камък с надпис в Арлингтън.

    Коментиран от #80, #89

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ти си

    47 8 Отговор

    До коментар #33 от "Жреца на Ботунец":

    Не е важно оръжието а мотивацията на тоя който го ползва и способноста му да го ползва !
    Видяхме как талибаните с пушки чакмаклийки принудиха армията с най-модерна западно въоръжение и техника да бяга панически ...

    Коментиран от #63, #66

  • 50 Жададык

    72 10 Отговор
    Немски танкове на източния фронт...Който е отварял читанките по история, ама старите, знае как завърши всичко...Колективният запад упорито настъпва една и съща мотика през период от 80 години.

    Коментиран от #62

  • 51 стоян георгиев

    14 72 Отговор
    Запада бавно подсилва Украйна с идеята Путин да се откаже,но руснаците са известни с ината си.та идва ред на танковете,след тях и на самолетите и на ракетите с по сериозен обсег.путлер заминава и най лесно се познава че именно това се случва от силния рев на путлерасите.те следят много сериозно ситуацията и знаят много добре кви са руските загуби.сега вече не влизат в никакви диалози а само реват спуснатите опорки.друго не им остана.

    Коментиран от #61

  • 52 Ха, Ха

    3 9 Отговор

    До коментар #46 от "РЕАЛИСТ":

    колко съм глупав!
  • 53 Хихи Бихи

    60 13 Отговор

    До коментар #29 от "Хохо Бохо":

    Ще плашиш руснаци с танкове ли...Ха....руския народ има дух и нищо не го плаши...не е кух като англосакса и робите му.

    Коментиран от #60, #69

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Майна

    58 16 Отговор

    До коментар #24 от "Гай Турий":

    Хората в Източна Германия ще се радват ако руските дойдат.Това е истината..
  • 56 Абсолютно нищо

    39 5 Отговор
    Единствено, ще има повече невинни жертви и войната ще се удължава!
  • 57 Русофил

    7 24 Отговор

    До коментар #35 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Корнета има проблем с насочването по лазерния лъч в лоши атмосферни условия и при
    липса на пряка видимост. Твърдотелният двигател не постига зададената далекобойност.
  • 58 радикално

    38 8 Отговор
    Не се дразнете от грубия израз - но съвсем скоро ще настъпят мотиката тия......за пореден път!
  • 59 Жреца на Ботунец

    4 25 Отговор

    До коментар #46 от "РЕАЛИСТ":

    Смени си заглавието на "фантазьор".

    Коментиран от #84

  • 60 Хохо Бохо

    12 47 Отговор

    До коментар #53 от "Хихи Бихи":

    Тогава защо ревете срещу танковете?
    Напомням:
    Руснаците за половин година загубиха половината от окупираните територии без да имат тези танкове.
    Нали?

    Коментиран от #76, #91

  • 61 РЕАЛИСТ

    57 13 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Ти Русия ли ще плашиш. В момента има Сармат, хиперзвуковите Кинжал и Циркон, Подводния дрон Посейдон за разбиване на американското крайбрежие, Буревестник с ядрен двигател, ракета за сваляне на спътници. Не виждаш ли спокойствието на Путин. Знае, че има по-добри карти в момента.

    Коментиран от #68, #82, #287

  • 62 Историята

    7 20 Отговор

    До коментар #50 от "Жададык":

    микога не се повтаря. Сега се е завъртяла на 180 градуса.
  • 63 Жреца на Ботунец

    11 50 Отговор

    До коментар #49 от "Ти си":

    Нещо си се объркал.Американците не си тръгват никога,без сами да са го решили.Още са в Сирия и контролират петролните находища в северната част.И никой и нищо не може да ги принуди да ситръгнат от там,ако сами не решат.Това го разбраха на собствен гръб,спецназовците на Путин.Американците ликвидираха над 300 от тях,които бяха тръгнали да им взимат някакъв завод за преработка на петрол.

    Коментиран от #72, #153

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Майна

    52 12 Отговор
    След 80-та година в Германия е имало масови протести и искане за изтегляне на американските бази, но уви...
    Горбачов предаде всички..
    В Източна Германия като ги попиташ какво са правили руските ,отговорът е- Работиха за изграждането и възстановяването на инфраструктура та. В Западна Германия никой не ми е казал нещо добро за американците- МЪЛЧАТ...

    Коментиран от #70

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Тия

    13 9 Отговор

    До коментар #61 от "РЕАЛИСТ":

    глупости съм ги слушал. Нямате ли нещо ново? Или се махайте заедно с идола си!

    Коментиран от #73

  • 69 От..

    10 25 Отговор

    До коментар #53 от "Хихи Бихи":

    руския ти народ е останал само дух, телата им са в съседните държави.

    Коментиран от #86

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Дякон Унуфрий Араллампиев

    21 1 Отговор

    До коментар #35 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Никой танк не може да устои на пряко попадение на ПТРК Дали е фагот корнет или джавелин няма значение
  • 72 Майна

    51 5 Отговор

    До коментар #63 от "Жреца на Ботунец":

    Да де, само дето избягаха през глава в Афганистан,и зарязаха всички, които работиха за тях...,
    Всъщност прибраха парите....
    Да не говорим за десет годишната им война във Виетнам, след която си подвиха опашката...
    Всъщност е смешно да обяснявам, който е чел, знае историята

    Коментиран от #79, #303

  • 73 РЕАЛИСТ

    41 4 Отговор

    До коментар #68 от "Тия":

    Хайде бе, що не влезнете, като Ирак. Що не направите " No fly zone" , както в Сърбия и Либия. Взеха ви Крим изпод носа и подвихте опашки, въпреки, че в поделенията вече на английски бяха надписите. Шубето е голям страх, да знаеш.

    Коментиран от #77

  • 74 Това ще се

    6 25 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    плати от русия. Ти не се кахъри. Ако поработиш малко там, може да си исплатят дълговете по-бързо.

    Коментиран от #142

  • 75 Някой знае ли

    34 1 Отговор
    Какво стана със информацията от сателитите на Мъск питам от любопитство
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Вие

    13 39 Отговор

    До коментар #73 от "РЕАЛИСТ":

    изгубихте целия цивилизован свят. Излагате се защото сте нацисти путински.

    Коментиран от #93

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Баро

    13 1 Отговор

    До коментар #47 от "Факт":

    Ти къде си виждал ракета с газотурбинен двигател

    Коментиран от #87

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ТИРбушон

    8 33 Отговор

    До коментар #61 от "РЕАЛИСТ":

    Верно ли бе дрОгарЬо?! 😃😃😃Ами дай да ги видим тЕа чудеса, че боксувате една година за едкн Слледар и може би Бахмут..... Нещастници пълни. Като безаналоговата се срути плашете с атомни бомби бе!!! Белким некой ви поверва....
  • 83 Вики Нюландинова

    26 3 Отговор
    Май....на.....тъ му на ЕС
  • 84 РЕАЛИСТ

    40 3 Отговор

    До коментар #59 от "Жреца на Ботунец":

    Какво стана бе? Преди 10-на години имах истински опоненти във форума, а сега само на остроумни се правите и нищо смислено не измисляте . Нали знаеш, че почнат ли обидите, значи си хвърлил кърпата.

    Коментиран от #107

  • 85 Терца майорна.

    8 8 Отговор
    20 милиона загинаха през втората.И сега ще загинат толкова,до Бранденбург тор.Болни мозъци.
  • 86 За....

    46 4 Отговор

    До коментар #69 от "От..":

    Като на укрите. Събират ги като 🐕 по улиците. Указ на зеления 🦎 има за връщане от др държави. Коментират във Фейса къде да се крият. Чети бе.
    Десета мобилизация правят. Няма хора. Куцо, кьораво и сакато взеха. Посегнаха и на унгарците, живеещи там. Орбан подкочи и си ги призова да идат в Унгария.. Прибира си хората.При укрите няма вече ни физика, ни дух. Глупости плещиш.
  • 87 Русофил

    4 25 Отговор

    До коментар #80 от "Баро":

    Калибър, която е копие на Томахоук са с турбореактивни или газотурбинни двигатели.
    Т-999 е с ядрен двигател, но как работи - само руснаците знаят.

    Коментиран от #121

  • 88 Наркомандо

    39 4 Отговор
    и като и тези танкове се издънят като преди тях жявелини химарси незнамси, тогава какво ще правим? какво ще даваме и какво ще лъжем украинците и източноевропейците, за да продължават да умират за чичо Сем?
  • 89 🇧🇬🇪🇺💯

    29 2 Отговор

    До коментар #47 от "Факт":

    🐆US никога няма влезе във войната защото това означава WWIII❗️
    Ейбрамс танковете са с ноо голям разход на гориво и твърде тежки за окрайната, Френският танк е може би с най добри показатели за Украинската Лепавица, сега най благоприятният период е краят на Февруари началото на Март за тежки верижни после всичко се размразява.
    Немските леопарди също са по тежки машини и неподходящи за Украйна❗️

    Коментиран от #94, #146

  • 90 Братята Кабабик

    39 6 Отговор
    Някой има ли още съмнение, че това си е чиста трета световна война? Докога ще и издържат нервите на Русия, преди да натисне копчето?

    Коментиран от #95, #97, #183

  • 91 Ъхъъъ

    39 8 Отговор

    До коментар #60 от "Хохо Бохо":

    Никой не реве. Всеки казва че тези консерви няма да помогнат. Ти на Харизаното победа ли викаш? Територия колкото България си взеха руснаците. Мачът продължава. Още ще си върнат. Източна Украйна е руска.

    Коментиран от #187

  • 92 офггг

    14 3 Отговор
    ще варят компоти в тях
  • 93 РЕАЛИСТ

    50 7 Отговор

    До коментар #77 от "Вие":

    Светът е голям. 5 милиарда подкрепят Русия и искат краят на САЩ.

    Коментиран от #99, #154

  • 94 Русофил

    11 23 Отговор

    До коментар #89 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Направо подавай молба да те назначат на мястото на Герасимов.
    Точно такива военни експерти му трябват на Пу.

    Коментиран от #135

  • 95 русия да си

    4 24 Отговор

    До коментар #90 от "Братята Кабабик":

    натиска парцалие, че единствения шанс за дивите варвари там е по-бавната агония. Копчето ще ги свърши бързо.

    Коментиран от #102

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Голем смях

    12 35 Отговор
    Уж руските танкове са безаналогови в мире ,а такъв рев за има -няма и 60 танка от мръсния ,упадъчен и джендърски Запад.Дори 1000 танка да пристигнат в Украина ,държава с претенции като руската диктатура няма да има проблем.Солдатите и безаналоговите ,хипер-мипер звукови ракети няма да имат проблем.Да....ама не ...Балонът с втората армия в мире се спука .Оказа се ,че е втората армия ....в ахахахах Украина .

    Коментиран от #104

  • 99 Това е бройка

    8 18 Отговор

    До коментар #93 от "РЕАЛИСТ":

    заедно с мравките в главата на путлер
  • 100 Ушанките напреднаха с цели...28 сантима

    8 27 Отговор
    Сега искат още 2... колкото е линийката за първи клас! От Донбас до...Донбас!

    Коментиран от #105

  • 101 Някакво квичене долавям тук

    30 7 Отговор

    До коментар #33 от "Жреца на Ботунец":

    Рано или късно Козяке си тръгнат от България и тогава....
  • 102 Само че

    27 7 Отговор

    До коментар #95 от "русия да си":

    Наглите евро варвари този път ще гризнат дръвцето

    Коментиран от #115

  • 103 РУСИЯ ПРОБНО ЩЕ ИЗСТРЕЛЯ ЕДНА ЯДРЕНАНА

    17 7 Отговор
    ДА НИ УПЛАШИ И АКО НЕ СЕ УПЛАШЕМ ПУСКАИ 2 РА СВЕТЪТ - ПОШОЛ НА ХУУУЙ

    Коментиран от #111

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Искам да видя...

    8 25 Отговор
    Леопард 🐯 на Красний площад!
    Zвероукротител.

    Коментиран от #108, #110

  • 107 Сам си ги

    1 13 Отговор

    До коментар #84 от "РЕАЛИСТ":

    предизвикваш с поредицата нелепи твърдения.
  • 108 Пор Чвор

    31 4 Отговор

    До коментар #106 от "Искам да видя...":

    те и германците така искаха преди. Е, видяха Червения площад наистина...като военнопленици на път за лагерите

    Коментиран от #120

  • 109 Ти си

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    .......когато се лее кръв по улиците купи колкото можеш повече ...... - Ротшилд !

    Още въпроси ...
  • 110 Русофил

    3 11 Отговор

    До коментар #106 от "Искам да видя...":

    Аз пък искам да видя Т-999, без значение къде.

    Коментиран от #117

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Днес на обяд

    6 28 Отговор
    Путин е паднал на главата си
    Опитал да се надскочи
    Голям смях

    Коментиран от #118

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Първо

    8 26 Отговор

    До коментар #102 от "Само че":

    путинизмът в БГ е едно недоразумение. Скоро този проблем ще изчезне.

    Коментиран от #119, #188, #192

  • 116 Боклукофиле

    34 3 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    последният път когато имаше немски танкове срещу Русия руските танкове паркираха пред Рахстсга.
  • 117 Джордж Куни

    17 1 Отговор

    До коментар #110 от "Русофил":

    ми не си интересен вече
  • 118 Русофил

    2 15 Отговор

    До коментар #113 от "Днес на обяд":

    Паднах от стола от смях с твоя коментар. Поздравления.

    Коментиран от #124

  • 119 Ерик Пърделко

    26 1 Отговор

    До коментар #115 от "Първо":

    всичко при вас коязците е "скоро" и това скоро все не идва и не идва
  • 120 Историята

    1 5 Отговор

    До коментар #108 от "Пор Чвор":

    сега се обръща на 10 грауса.

    Коментиран от #128

  • 121 🐘🐘🐘

    6 2 Отговор

    До коментар #87 от "Русофил":

    Не работи и всички го знаят . Иначе Калибър не е копие на Томахоук , просто ракетите са много подобни като габарити , обхват и предназначение , което обуславя и сходни технически решения , но за копиране и дума не може да става.

    Коментиран от #131

  • 122 Свети Петър

    14 27 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    От високо виждам всичко, то и 7-8 Хаймърса бяха нищо работа ама им попиляха рубашките. Знам бъдещето с началника и проблема е после след руската загуба на войната, идва татарска нескончаема кланова вътрешна война за грабеж на банки, телевизори, самагон, кози и цукалааа. Пази боже от примати.
  • 123 Реалист

    24 5 Отговор
    Руснаците тези танкове ще ги показват на Червения площат по случай 9 Май деня на победата

    Коментиран от #130

  • 124 Кицо Беге

    11 1 Отговор

    До коментар #118 от "Русофил":

    да, забавно е наистина...ако си ретардирал дебил
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Окраин4е

    22 4 Отговор
    НАТО е умрял мишок
  • 127 Путинодебил

    6 21 Отговор
    А едно джудже пълни памперси в бункера!

    Коментиран от #199

  • 128 Курадо Катани

    14 1 Отговор

    До коментар #120 от "Историята":

    обръща се на дедо ти фалуса на 15 градуса издуханяк
  • 129 От Рамщайн са в Шок

    22 3 Отговор
    Руската армия гази посока Запад скоро е нс границата с Полша и продължава напред

    Коментиран от #134

  • 130 Голем смях

    4 16 Отговор

    До коментар #123 от "Реалист":

    Май руските показваха в Киев...хахахахах А диктатора сигурно няма да го има за ...ххахахах день победы..

    Коментиран от #140

  • 131 В русия

    3 9 Отговор

    До коментар #121 от "🐘🐘🐘":

    всичо е ревърс инженеринг. За още са без сили горките!
  • 132 8888

    16 1 Отговор
    Спират шекелите на петата колона синегогата фалира
  • 133 дъртия

    20 4 Отговор
    САЩ / НАТО - ГЛУТНИЦАТА в действие !!!
  • 134 браво

    3 13 Отговор

    До коментар #129 от "От Рамщайн са в Шок":

    Май са объркали посоките ,като крайцера Москва .

    Коментиран от #144, #163

  • 135 🇧🇬🇪🇺💯

    1 6 Отговор

    До коментар #94 от "Русофил":

    :) по скоро на Украинската страна, първият съвет е, Peace please.🐆
  • 136 Преминаващ оттук

    29 5 Отговор

    До коментар #42 от "Сск":

    А ти знаеш ли, че руснаците ако ударят една, само една колониална европейска държава целият европейски съюз отива по дяволите и ще се разпадне за отрицателно време. Ще забравят и за НАТО и за господарите им отвъд океана. Бай бабо да не се случи, макар, че нещата отиват на там.

    Коментиран от #145, #148

  • 137 русия

    8 21 Отговор
    се пече на бвен огън. Или ще се вразумят или .... разпад.

    Коментиран от #190

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Йоан 20:13

    26 2 Отговор
    Соросоиди хибридната война ви е слаба лопсва ви интелект също както липса интелект на стрчугата Джоузеф Байдън
  • 140 Карл Маркс

    15 1 Отговор

    До коментар #130 от "Голем смях":

    Тебе ще показват на София прайд хахаха хахаха хахаха
  • 141 Ромел

    4 1 Отговор
    Скоро ще сме в Гомел!
  • 142 Справедлив

    19 1 Отговор

    До коментар #74 от "Това ще се":

    Не се заблуждавай-всичко ще се плати от нас,понеже сме тъпи и ближем неправилно! И по темата-Рашките ще наследят и огромно количество скрап!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Само да питам

    15 1 Отговор

    До коментар #134 от "браво":

    Таз кошници Абрамс ще са ли със сикрет сикрет бронята? 😂😂😂😅😅😅

    Коментиран от #159

  • 145 Русофил

    7 17 Отговор

    До коментар #136 от "Преминаващ оттук":

    Премини и замини завинаги в матушката, да те пратят на фронта да се докажеш.

    Коментиран от #162

  • 146 Голем смях

    2 6 Отговор

    До коментар #89 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Явно си по-умен от всички създадели ,конструктори на танковете ,че и от тези които ги пращат в Украина .Явно си голяяяям капацитет по танкове,но най-вероятно си виждал танк само на картинка .

    Коментиран от #155

  • 147 Ломоносов

    25 1 Отговор
    Знаете ли колко бързо ще приберете петоколонниците окраинските знаменца от профилите си във Фейсбук?
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Джуджака яко се прецака!

    7 14 Отговор
    Нагази в ла.ната с двата крака!
    Чува как Леопарда трака!

    Коментиран от #158, #213

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Кофи Анан

    19 4 Отговор
    Тези натовски танков стават само за ЛБГТИ прайд. Тя цялата армия на ФАЩ и НАТО е ЛБГТИ
  • 152 ТИРбушон

    7 23 Отговор

    До коментар #21 от "Сатана Z":

    Като дойдат танковете в Украйна друго ще запееш.... Да не е да ти заврат това Z в зaдника, жополизец гнуcен

    Коментиран от #156

  • 153 Ти си

    16 6 Отговор

    До коментар #63 от "Жреца на Ботунец":

    И откога паническото , хаотично и неорганизирано бягство се нарича - .... решили да си тръгнат ? Толкова оръжие и техника заразата при бягството си че на Ал каида и ИС се сбъднат най-мокрите сънища !
    Северната част от Сирия се контролира от кюрди и турци а янките са само около 900 души за цвят манекени и позьори накичили се с чужди лаври...

    Коментиран от #167

  • 154 ТИРбушон

    2 8 Отговор

    До коментар #93 от "РЕАЛИСТ":

    , 😆😆😆😆😆😆😆😆😆 Вица на деня. Абе погледни коня къде е.... Еритрея а? 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 И ко шъ стане

    5 1 Отговор

    До коментар #152 от "ТИРбушон":

    Ко пишат на блеещите? 😃
  • 157 Адолф

    6 8 Отговор

    До коментар #138 от "Голем смях":

    Скоро сам ще се гръмне пред бункера като мен.Всички диктатори го чакаме в казана.

    Коментиран от #169

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Голем смях

    7 23 Отговор

    До коментар #144 от "Само да питам":

    Тези кошници се управляват от 2 танкиста .Единия кара,а другия е на компютъра .Няма пълнач,зареждач,мерач....То затова е големия рев.Кошницата поразява руския безаналогов от ДВА пъти по-голяма разстояние .Във войната в залива загубиха точно ДВА танка ,поразени от снаряд и десетина попаднали на мини.А потрошиха няколко хиляди ..руски железа .А тези на компа бяха ..хахах жени бе.Женщини в танке .

    Коментиран от #316

  • 160 браво

    3 2 Отговор

    До коментар #158 от "Т34":

    Със задни части .

    Коментиран от #184

  • 161 🇧🇬🇪🇺💯

    2 3 Отговор
    Да си “кемаф” в Армията си е “тесла”.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Русофил

    1 9 Отговор

    До коментар #155 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Сигурен съм, че си виждал и Т-999, пък и явно разбираш. Как ти се струва.

    Коментиран от #171

  • 169 Голем смях

    4 13 Отговор

    До коментар #157 от "Адолф":

    Няма да се гръмне.Прекалено е женствен.Ще го гръмнат тези,които го назначиха за цар на племе .Да не би някой да беше чувал за този третокласен разведчик ,преди Елцин и хората му да го назначат .И на тях им писна .Едно е яхта в озерото Байкал ,а друго си е в Монако .

    Коментиран от #174

  • 170 Само питам

    4 2 Отговор

    До коментар #164 от "АЗОВ, квартал Възраждане":

    Вярно ли бе фе.кал?
  • 171 чукча

    1 0 Отговор

    До коментар #168 от "Русофил":

    Явно само ти си го виждал.

    Коментиран от #175

  • 172 Яне Сандански

    20 1 Отговор
    Доставките на танкове и самолети които ще са следващите няма да променят нищо в Украйна но ще променят нещата в Европа ,а това че войната се премества там скоро.

    Коментиран от #197

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Окраин4е

    12 1 Отговор

    До коментар #169 от "Голем смях":

    Ти ли ди бе любовника ма Евгени Минчев дето те назначиха дежурен цяла Събота
  • 175 Русофил

    1 6 Отговор

    До коментар #171 от "чукча":

    Аз не съм го виждал, затова питам
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Русофил

    1 9 Отговор

    До коментар #177 от "Преминаващ оттук":

    Ти нали премина и замина в матушката.

    Коментиран от #194

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 БЪЛГАРИ ИДВА КРАЯТ НА З1ЕМЯТА

    8 1 Отговор
    АКО Ч1ОВЕЧИТЕ НЕ У1НИЩОЖИМ И1ЗРОДИТЕ ОТ Ф1АЩ И1ЗКУСТВЕННИЯТ И1НТЕЛЕКТ ЩЕ И1ЗБИЕ В1СИЧКО Ж1ИВО ПО З1ЕМЯТА

    Коментиран от #200

  • 183 Слава на Путин

    5 8 Отговор

    До коментар #90 от "Братята Кабабик":

    Като натисне копчето Русия тебе ще те поръсят къс светена вода.Даже разбрахме, че путинофилите нямало да ги засегне ядрения взрив.А пък на тези които не им ставало ,щяло да ги озари и о.. чудо.?
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Н1ИЩО -Т1АНК К1ОФЧЕГ АМА К1ОЙ ЕУ Г1ЮЕЙ

    4 1 Отговор
    ЩЕ З1АРОВИ ЦЯЛ ТАНК К1ОВЧЕГ БЕЗ П1ОМОЩ ОТ И1ЗКУСТВЕННИЯ ИНТЕЛЕКТ А И1НТЕЛЕКТА ЩЕ ИЗВИКА Р1ОБОКОП Г1РОБАРИН ДА И1ЗРОВИ Д1УПКА ЗА Т1АНКА

    Коментиран от #193

  • 187 Хохо Бохо

    3 18 Отговор

    До коментар #91 от "Ъхъъъ":

    Ами като не ревете, радвайте се!
    Руснаците за половин година загубиха половината от окупираните територии без да имат тези танкове.

    Коментиран от #210

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Ми западняците...

    8 3 Отговор
    ...поне да бяха питали нас като руснаците ни изнудваха да ходим с нашите каруци да придобряме Чехите -> то едва отидоха нашите кошници дотам, да не говорим колко псуване отнесоха инженерите им. Не смятам, че западните ще са кой знае на какво по-восоко технологично равнище, про все че са пред бракуване ;) ....
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 ПараШут

    25 1 Отговор
    А танкисти има ли, а пълначи за оръдията, защото за разлика дори от старите руски танкове западните образци нямат автоматично зареждане и обикновено американците ползват негри за тази цел. Екипажите са от по 4ма души , а не 3ма. Т.е. една жертва повече. За скорострелност изобщо да не говорим. Я си представете как се зарежда 25 кг снаряд по време на движение по неравен терен. А масата от 70 тона как се движи по разкаяния чернозем. В тубата има показателен видеоклип как танк Абрамс не може да качи 5 градусов заснежен баир. Веселбата тепърва предстои със смешната натовска техника , чакаме шоуто да започне.

    Коментиран от #201, #317

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 БЪЛГАРИЯ Е БРОНИРАНА СРЕЩУ ОБЕДНЕН

    7 1 Отговор

    До коментар #186 от "Н1ИЩО -Т1АНК К1ОФЧЕГ АМА К1ОЙ ЕУ Г1ЮЕЙ":

    УРАН - НА 1000 КИЛОМЕТРА ОТ КОЗЛОДУЙ С РУСКА ПОМОЩ АМА ОТ РУСКАТА ЯДРЕННА ТОЯГА САМО СВЕТИ ПЕТЪР МОЖЕ ДА НИ СПАСИ АМА НАДАЛИ

    Коментиран от #207

  • 194 Преминаващ оттук

    14 4 Отговор

    До коментар #179 от "Русофил":

    Тук в Англия вече 18 год. се нагледах на такива като вас. Просяци по улиците на Ливърпул. Общи работници по складове и автоморгите. Лятото по полето берачи. Изкарате по за някоя трошка
    350 паунда... и сте голямата работа. А знаете ли какви неграмотни мизерници сте. Англичаните почитат повече "пакитата", индийците и арабските тарамбуки с дюнерите.
  • 195 Войната

    13 2 Отговор
    На НАТО срещу Русия продължава с пълна пара
  • 196 Никой не трябва да воюва.

    19 1 Отговор
    Към това ни подтикват ВПК и то далече от техните страни. Да се избиваме. ХОРА, не им се връзвайте, Те не ни мислят доброто. Ние сме братски и съседски държави и ще трябва да продължим да живеем заедно!
    Путин го каза ясно и разбрано в края на 2021 г., но НЯМАШЕ КОЙ да го чуе. СЕГА ще го чуят. Какво става с протестите в Киев срещу зеленчука? А сега ЦЪФНАХА и с корупцията в най-висшите кръгове около парите, които грабят. У нас такава тема не се допуска. Защо ли?

    Коментиран от #292

  • 197 Хохо Бохо

    6 9 Отговор

    До коментар #172 от "Яне Сандански":

    Няма проблем.
    Путин отдавна воюва с НАТО, както казва той, значи вече воюва и с Европа.
    Как може повече да воюва с Европа?
    Нали вече воюва?
  • 198 Дон Бидон

    12 1 Отговор
    Абсолютно нищо - пращат им някакъв ненужен скрап.
  • 199 преминаващ

    8 2 Отговор

    До коментар #127 от "Путинодебил":

    Да прав си -едно Зелено джудже!
  • 200 Дарвин

    3 9 Отговор

    До коментар #182 от "БЪЛГАРИ ИДВА КРАЯТ НА З1ЕМЯТА":

    То на земята и путя на който се кланяте и е достатъчен за да изчезне, а вие плашите хората с изкуствен интелект. За да съществува този дебил, явно човешкия интелект е в сериозен дефицит и наистина се нуждаем от изкуствен.
  • 201 Дон Бидон

    3 1 Отговор

    До коментар #191 от "ПараШут":

    В Украйна е равно ,така че поне с изкачването няма да имат проблеми.
  • 202 Хохо Бохо

    3 15 Отговор
    Тоя нещастник си мисли, че воюва с НАТО..
  • 203 Стратегията

    4 4 Отговор
    На руснаците е напред със колкото може повече хора те патроните ще им свършат на украинците ,😁
  • 204 Днес в Кремъл, голям смях !

    4 12 Отговор
    Полуръста опита да се прескочи....
    И падна на главата си....
  • 205 Умния

    22 1 Отговор
    Вярвам че смятат обикновените граждани на ЕС за пълни идиоти.И който вярва че с оръжия давани на Уклайна ще се постигне мир е също идиот!
  • 206 Путинодебил

    4 16 Отговор
    Всички ватници в Сибир, със забрана да влизат в цивилизовани държави.

    Коментиран от #215

  • 207 УКРАЙНСКАТА ТОЯГА ЧЕРНОБИЛСКА МЕ УДАРИ

    1 1 Отговор

    До коментар #193 от "БЪЛГАРИЯ Е БРОНИРАНА СРЕЩУ ОБЕДНЕН":

    МЛАД И ЗЕЛЕН НА 18 ГОДИНИ И САМО КОСАТА МИ ОПАДА И ЧИШКАТА МИ СТАНА ПО МАЛКА ОТ 50 САНТА НА 25
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 ха, ха, ха

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    Тия дето ги теглят с трактор по време на парада на Красная площадь ли имаш предвид?
  • 210 Математик

    21 4 Отговор

    До коментар #187 от "Хохо Бохо":

    С 4,5 области по малко. Без ток, без вода, без икономика, без ресурси, с продадени на американски фирми земи, без мъже, без жени, които са в чужбина.
    Какво си върнали - зависимостта от господаря, умирайки за неговия кеф
    "На руснаците първото предложение е най- добро,"
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #149 от "Джуджака яко се прецака!":

    Да прав си Леопарда действитнлно трака .Защото се е разтракал още във Германия.Но затова е мнго ценен като скраб.

    Коментиран от #221

  • 214 еми

    7 2 Отговор
    въпроса е западните танкове дали ще ги отварят като пастет Каро лесно или малко по трудно и донякъде като скумрия Диавена
  • 215 Павел

    9 6 Отговор

    До коментар #206 от "Путинодебил":

    Спокойно всички ватници са вече в Сибир. На украинските нацисти от азов са им раздали ватенки и вече чукат камъни. Цивилизация там няма, не се притеснявай! Всичко е под контрол. Три руски завода шият на три смени ватенки за пленените укронацисти и не могат да смогнат.

    Коментиран от #219

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Еленовъд

    5 11 Отговор
    Най-добрият танк е Т72, щото той тегли арматите, ама чак до Украйна не могат ги изтеглят. Но като украинската армия стигне до Москва ще има и такива трофеи сделани о пдч за парада пред мумията.

    Коментиран от #281

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Путинодебил

    3 11 Отговор

    До коментар #215 от "Павел":

    Е ми то интелектуалният потенциал на крпостниците и за шиене на ватенки явно не стига стига щэм нападат чужди държави за да пленяват хора за тази работа. Ти правил ли си тест да си видиш IQ.

    Коментиран от #243

  • 220 Много блеещи

    12 3 Отговор
    Направиха пропаганда, че ще пратят няколко танка и стадото за бля щастливо! Ама да използва онова на рамената и да се замисли, няма! Блее щастливо и те това е! Мачка вече всичко и утре ще му пуснат следващата партенка на хайванчето глупаво! Първо, ще му кажат, че е "умно" за да продължи да блее на всяка глупост!
  • 221 Зил

    4 13 Отговор

    До коментар #213 от "Гост":

    Важно е, че москвето ти работи като часовник. Ти леопардите не ги мисли как трактат, остави това на путя в бункера, щото и той залага на мерцедес когато може.
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Сатана Z

    4 10 Отговор
    ВСУ спуква дрянката на алкохолните мужичета, от могучая остана само чували, могили и скрап!

    Z
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Така е

    17 3 Отговор

    До коментар #223 от "Яне Сандански":

    Онова гнусно лъжливо зелено нещо, унищожи народа си и си натъпка сметките! Ама блей щастливо! Те това искат от теб! Трябва им стадо, не хора!
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 европеец

    4 8 Отговор
    Двуличие, твоето име е путинофил
  • 230 КАПИТАН НЕМО ДЕБНЕ ПОКРАЙ Ф1АЩИНГТОН

    5 2 Отговор
    САМО ПОДВОДНИЦИТЕ ЩЕ ИЗПРАТЯТ АМЕРИКА В НОВИЯТ РУСКИ ВИРТУАЛЕН СВЯТ ИМА И РУСКИ РОБОКОПИ НЕ САМО МИКРОСОФСКИ И АЗ СЪМ СЪЗДАЛ НОВА ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ ДЕТО ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА У1МРАТ ОТ Я1ДРЕННА Ф1ЪШКИЯ
  • 231 Един от БГ

    26 1 Отговор
    Като гледам какви пишлегари са налазили статията,за които материята -Армия,оръжие,муниции,капацитет,стратегия и военна служба е тъмна индия,но се правят на компетентни от някакво изкривено желание, без грам покритие.Нато е "Книжен тигър" и въздух под налягане.Държавите от НАТО не притежават муниции с които да водят конвенционална война с Русия,Руснаците на ден изстрелват по 60 000 снаряда и над 150 000 крушума,докато всички държави от НАТО събрани заедно,не могат да си осигурят муниции в такова количество и за един ден а на следващия ден какво???Ще стрелят с прашки и топчета от лагери ли?Относно танковете,това е поредната смехория.Такова количество танкове е половината от количеството на един танков полк в България преди.Нищо няма да се промени,защото или ще ги унищожат още на влизане в Украйна или на бойното поле.Абрамс и Леопард са изключително тежки и за калта или снега в Украйна са просто ненужен скраб коюто ще затъне веднага.Сега укронацистите искали самолети и дори подводници.Ами днеска Медведев им отговори,че не им трябват самолети,защото нямат за тях писти за излитане-всички са разрушени,а небето над Украйна се контролира на 100% от ВВС на Русия а за подводниците направо им се изсмя,като каза,че като ги получат,могат да ги пуснат в някой плувен басейн в Киев,защото няма да имат излаз на море.След превземането на Бахмут,ще започне лов за нациисти в територията на цяла Украйна,докато не остане и един от тях,а до края на Март,Украйна няма да съществув

    Коментиран от #236

  • 232 Лада1600

    5 13 Отговор
    Другари, някой има ли представа защо не ми пали лададата? Върти ток има да те убие и да стигна от княжево до центъра, бензин има, ама не пали пущината. Питам тук щото 95 процента от коментирщите трябва да сте с руски автомобили.

    Коментиран от #234, #235, #237

  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Къде

    0 1 Отговор

    До коментар #232 от "Лада1600":

    има ток?
  • 235 Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #232 от "Лада1600":

    Защото Херо Мустафа не знае къде искаш да отидеш.
  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 ТРАБАНЧЕТО ДВУТАКТОВО ГЕРМАНСКО

    6 1 Отговор

    До коментар #232 от "Лада1600":

    ХАХАХА СТАНАЛО ТАНК - Leopard 2

    Коментиран от #241

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Иван

    6 14 Отговор
    Стига едно и също. Всичко е ясно - руснаците са терористи, русия затъва и усилва тоталитаризма върху своите граждани всеки ден. Руския патриарх Кирил(КГБ АГЕНТ) освещава оръжия, танкове и ракети. Колко руснаци измряха за Кремъл.... колко емигрираха.... Черешката на тортата е помилването на изверги.
  • 240 Дарвин

    1 7 Отговор

    До коментар #238 от "РЕАЛИСТ":

    Не разбирам кой зачерква еволюцията, путя или жертвите? Не те слуша главата май и ти етрудно мисленето!

    Коментиран от #248

  • 241 ЯВНО БЪЛГАРИ ЩЕ СЕ МРЕ

    10 3 Отговор

    До коментар #237 от "ТРАБАНЧЕТО ДВУТАКТОВО ГЕРМАНСКО":

    СКОРО И ЗА ПОСЛЕДНО КАТО СВОБОДНИ ХОРА ДА ВЛЕЗИМ В УЛ. КОЗЯК ПОСОЛСТВОТО И ДА ГА ЗАЧЕШИМ

    Коментиран от #244

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Менса

    2 2 Отговор

    До коментар #219 от "Путинодебил":

    Той е с по добри показатели от теб. Проверено е няколко пъти. Грешка няма.
  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Хохо Бохо

    4 13 Отговор
    Войната в Украйна започна, когато Путин нападна Украйна... нали?
    И ще завърши, когато Путин напусне Украйна... няма нали, така е!

    Коментиран от #247, #250

  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 А сега

    5 1 Отговор

    До коментар #245 от "Хохо Бохо":

    потърси и причините, за да знаеш какво ще стане!
  • 248 РЕАЛИСТ

    14 1 Отговор

    До коментар #240 от "Дарвин":

    Явно трябва много да ти се обяснява. След ядрената война, която идва, ще останат само хлебарките. Еволюцията ще започне от тях. Едно време хората бяха по-умни. Четяха книги, а сега с тези холивудски филми, нищо не е останало в мозъка на хората.

    Коментиран от #252, #288

  • 249 213214115154

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Тука лъжат балъченцата на кило. Тоя разправя че Украйна с три хиляди танка. Е позволила на някакви пияници да отделят донбас.

    Коментиран от #282

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 хи хи хи хи

    1 4 Отговор

    До коментар #248 от "РЕАЛИСТ":

    Ще се преселим в РАЯ. Няма нужда да чета книги. Мен Путин си ми казва какво трябва да знам.
  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Б1АХМАМАМУ И Р1УСКА П1ОДВОДНИЦА ВЧЕРА

    1 4 Отговор
    ПРЕЛЕТЯ НАД ФАЩИНГТОН И СЕ И1ЗПАРИ КАТО П1РЪДНЯ

    Коментиран от #260

  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 Уса

    13 1 Отговор
    Нищо няма да се промени освен фашизма отново да седне надедовия за последно
  • 260 АЗ СЪМ КАПИТАН НЕМО И САМ

    1 1 Отговор

    До коментар #256 от "Б1АХМАМАМУ И Р1УСКА П1ОДВОДНИЦА ВЧЕРА":

    ЦЯЛ СВЯТ МОГА ДА УНИЩОЖА БЕЗ ЗАПОВЕД ОТ ПУТИН АЗ СЪМ САРТАНА ВАШИЯТ ГРОБАР ШЕФ НА СТРАШНИЯ СЪД НА ЗЕМЯТА
  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 Дядо Васил

    1 4 Отговор
    Да пада вече тая Украйна. Да идват тия момчета тука. Направил съм списък с русофили.
  • 263 Нека дават

    1 1 Отговор
    Щом имат, само да не ни накарат ние да я плащаме.

    Коментиран от #267, #268

  • 264 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 265 малко пресни новини

    16 1 Отговор
    Щурмовици на ЧВК "Вагнер" овладяха село Благодатное зад Соледар. Това съобщи военният командир Семьон Пегов и потвърди основателят на ЧВК Евгений Пригожин.Сега в това селище на запад от Соледар приключва прочистването. От друга страна, "музикантите" след превземането на града също развиват настъплението и вече са се приближили до село Сако и Ванцети.

    Съобщава се, че близо до Благодатни два танкови взвода на Въоръжените сили на Украйна са напуснали позициите си, отказвайки да изпълняват поставените им задачи.

    Коментиран от #283

  • 266 9689

    4 2 Отговор
    Поне ще има повече скрап.
  • 267 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 268 ЕУРОГЕЮЮЮВЕТЕ ПОМАГАТ НА УРКИ С ПАРИ НА

    8 3 Отговор

    До коментар #263 от "Нека дават":

    ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪЦИ АЗ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪЦИ НЕ ИСКАМ ДА ПОМАГАТ НА ФАЩ с ЕВРО ПАРИ ДА ПОБЕДЯТ РУСИЯ - ФАЩ Е ВРЕМЕ ДА РАЗВЕЯТ БЯЛО ЗНАМЕ
  • 269 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 Химарс Великолепний

    10 1 Отговор
    "Западните танкове и войната в Украйна-какво ще се променви"-- За кога питате? За в близките месеци? Или за след половин година и даже след цяла година за което ги готвят? Уточнете се и ще ви отговоря!
  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 Соломон

    19 4 Отговор
    Стингери, жевелини, хамарси, танкове, самолети, ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ, Трета Световна Война, СВЕТА СВЪРШВА или населението намалява ТОТАЛНО !

    Това е БЪДЕЩЕТО "рисувано" от САЩ !

    А, Европа МОЖЕШЕ да бъде ДРУГА, ако НАТО не се бе разширявало на Изток !

    Коментиран от #310

  • 274 боцко

    1 1 Отговор
    Я, каква готина печка боржуйка на снимката! горпи и свети много яко!
  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 СССР СЕ ВЪРНА НА АРЕНАТА

    7 1 Отговор
    ПАРТИЗАНИ ОТ БГ ДА СЕ ОБЕДИНИМ СРЕЩУ ЗЛОТО ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ И ДА ГО УНИЩОЖИМ В ЗАРОДИШ ПО ЦЯЛ СВЯТ - ПУТИН ПОЧНА НИЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ И ТАКА ДО КРАЯТ НА СВЕТЪТ - НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ И ЩЕ УМРЕМ НА КРАЯТ НА СВЕТЪТ
  • 277 Пешо

    18 1 Отговор

    До коментар #254 от "Мутрафонова":

    До сега за да напишеш този пост на български е благодарение, че не го пишеш на турски.
    Не използвай електричествао, идва от аец Козлодуй, руска изработка и с руски уран.
    Караш си колата западна с гориво ,добивано от руски петрол.
    Отопление или с газ или мазут от руски петрол.
    За класиците художници и писатели щом питаш, няма смисъл да коментираме.
    Това е най-малкото но основно за живот. Другото е някакви екстри.
  • 278 ЮНАК С УМЕН КАЛПАК

    16 1 Отговор

    До коментар #236 от "Матаросов":

    Моли се да не я видиш и то с две ръце, че още не са почнали истински.. Видял той. От Бесарабски фронт чел и видял на баба си килотите. Др...ьо
  • 279 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 280 Бг Прoдaжник

    17 3 Отговор
    Нищо няма да се промени. 1 трлн долара досега помощ за украйна. Резултат 0. Явно и зеленски си върти неговите схеми с препродаване
  • 281 Бачо Киро

    14 1 Отговор

    До коментар #217 от "Еленовъд":

    Онея дни имаше изказване на украински танкист, че минимум 3 към 1 и много късмет му трябвали срещу Т90. Американците ще пратят М1А1 Абрамс, А2 имат само за тях, а А3 са много малко и въобще не се дават на никого. Същата работа е с Лео 2 А6 и А7. Украинците ще ги ползват със същия успех като турците (палеха им ги с Корнет.....), точно както Абрамсите на саудитците. Танкът не е невероятното оръжие от ВСВ, днес нещата са различни. Американците можеха да им дадат Брадли, на платформата на Абрамс е, ползва TOW. Точно Брадли разбиха танковете на Саддам, Абрамсите нямаха кой знае какъв успех. Явно американците обаче не желаят. Не знам какво ще постигнат украинците със 100 танка, но не познават ли и не ползват ли танковете както трябва, ще си имат факли като турците и саудитците. Сирийците също ползваха Т90 като пълни неандерталци. То не е само да го имаш...
  • 282 Бачо Киро

    15 4 Отговор

    До коментар #249 от "213214115154":

    1991 са имали 6500, колко са били преди войната си знаят те. Онези независимите от Лондон твърдят 971 и били взели от руснаците между 200 и 500 по време на войната. Демек сега имали повече.... А реват, че нямат... Ха сега да видим кое е вярното... Уж взели техниката на руснаците, а реват, че нямат 😂😂😂😂 сутрин обясняват как бият врага, следобед се молят за помощ... Зеленский лъже повече и от Баце.
  • 283 Да ги додеградирам

    6 1 Отговор

    До коментар #265 от "малко пресни новини":

    Ако вагнер нападаше киев щеше да го е взел.
  • 284 Супер с яки и умни едни такива

    1 5 Отговор
    Пращането на леопарди. Е руска победа уж хаха. То в последния пакет помощ има поне 100 съветски танка сигурно има поне 50 брадлита и какво ли още не. Ама леопардите разбираш ли те щели да обединят пленените от русия народи.
  • 285 позна

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Све":

    дедо ти Джо е дал предварителната план-сметка на Урсулчето, а тя да се оправя за сега с подопечните, после ще следват волни пожертвования по веригата.
  • 286 хаха

    7 0 Отговор
    ще направиме, така че да създадем лош имидж на "Леопардите", после ще ви дадем възможност да си купите "Абрамси", щото са хубави, ако нямате пари, ще ви дадем кредити изгодни (за нашите банки).
    Нали за това са приятелите, да си помагаме и да помните добрините, които правим за вас.(някой не го казва, но мисли да го направи така).
  • 287 Ко-не

    10 10 Отговор

    До коментар #61 от "РЕАЛИСТ":

    До момента тая Русия само памперси хвърля. Москва потъна от цигара, летището на 500км. го запали някой....може би пушач, всички системи на гулемите приказки работят, обаче истината е мираж. Русия се изправи срещу света като си мислеше, че както навремето в Чечня, няма да има отзвук, и гласност. Вярваше в неща, които не съществуват. Сега ще жъне бури, като е засяла ветрове.

    Коментиран от #291

  • 288 Ко-не

    4 1 Отговор

    До коментар #248 от "РЕАЛИСТ":

    Доста "холи вудски" филми си гледал май?.
  • 289 мбуха

    5 0 Отговор
    за да не се обидят "западните партньори", вагнеровците и кадировците са запазили малко трофейни "джавелини", защото някой им казал, че пасват точно на "Леопарди" и "Абрамси", тъй де да не ги горят с прости руски "корнети" и "фаготи".
  • 290 Моля!

    7 9 Отговор
    Моля някой да ми обясни защо Путин нападна Украйна?
    Моля някой да ми обясни защо Путин заплашва Света с ядрени оръжия?
    Благодаря!

    Коментиран от #295

  • 291 Бачо Киро

    6 5 Отговор

    До коментар #287 от "Ко-не":

    Това с жъненето на бури е бошлав работа. САЩ ги чакат навсякъде по света да почнат да жънат тези бури, още си чакат. Така и кипърците чакат турците да жънат... Въобще чакането е поголовно.... Още не сте разбрали, че за тази игра трябват двама. Единият го играе добрия, другият го играе лошия. От другата страна ролите са разменени съответно. Бизнесът си върви, балъците си плащат. САЩ така до 1942 си въртеше бизнеса даже с Хитлер, а другите се трепят... Сега едва ли не те спасили света тогава... Хорската памет е къса, а масите са прости. Нищо не се е променило от времето на "дайте им хляб и зрелища".
  • 292 Ко-не

    9 8 Отговор

    До коментар #196 от "Никой не трябва да воюва.":

    Самият Факт, че сте трептели на речта на другаря .... говори много за личността и собсвените Ви възгледи. Хем оплювате чужда намеса, хем поддържате един началник на КГБ, управляващ....меко казано 30години най голямата държава в света. Режим поддържан единственно и само от държави като Сев.Корея, Китай, и т.н в които както и в любимата Ви Русия, няма СРЕДНА КЛАСА, изборите са изопачени и безмислени, но все пак същестуват за замазване на очите.
    Човешкият живот е нищо, или на цената на една нова Лада....нова с карбуратор.
    И като толкова поддържате Путин, с какво този КГБ-бист/изнудвал олигарсите 90години/ е помогнал на България?

    Коментиран от #293

  • 293 Бачо Киро

    7 1 Отговор

    До коментар #292 от "Ко-не":

    Не знам защо въобще чакате който и да е било отвън да ни помага. Те си имат техни интереси. Както казват и за американците - САЩ няма приятели, само интереси. Единствените, които би трябвало да гледат нашите интереси са нашите избрани политици, а те са като кучета на повод в ръцете на различни господари извън и в страната. Само много наивен, да не кажа друга дума, може да говори за помощ от чужди политици - това е показател, че си няма и хал хабер от политика.
  • 294 Румпелщилцхен

    10 3 Отговор
    Нищо няма да се промени. Просто руснаците ще придобият няколко нови танка да си ги разгледат а другите ще изгорят. Туй то.
  • 295 Росен

    2 0 Отговор

    До коментар #290 от "Моля!":

    Лошо Седларов, Лошо е щом питаш и още след една година не си разбрал!!!
  • 296 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 297 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 298 Как какво ще се промени

    7 2 Отговор
    На танковете т34 до Бранденбургската врата в Берлин от 1945 ще им обновят номерата с нови модели
  • 299 дончичо

    2 0 Отговор
    Артилерия, авиация, ракети. Руската армия няма недостиг на средства за унищожение. И може да бъде спряна само със сила", добави той.
  • 300 Гориил

    7 1 Отговор
    Русия ще положи всички усилия да доведе напрежението между Германия и страните от НАТО до точката на топене. Това е доста лесно и не е скъпо.
  • 301 оня с коня

    5 14 Отговор
    В началото се говореше за някакви 14 танка Абрамс,на което Русофилите се изсмяха презрително щото Русия няма как да бъде стресната с такова число.Сега се оказва че Абрамсите ще са точно 31,като към тях ще се прибавят и 100бр. Леопарди.Това вече си е сериозна Цифра,но по-важното е че Технически Превъзхождат тотално Руските танкове .Естествено Русофилите отнвово ще възкликнат че и 131 танка няма да уплашат Русия което така разгледано едностранно си е самата истина,но ПРИБАВЕНИ към Морето от най-разнообразни и ВЕЧЕ МОДЕРНИ Западни оръжия влизащи в Украйна ,нещата стават коренно различни.Неслучайно при новината за танковете от Руската "Дума" се разкрещяха яростно разни Депутати че ще ги удрят с "Кинжали"- О.К.,но тия танкове съвсем не са безпомощни срещу Атака от въздуха,отделно че ще бъдат придружавани ДОПЪЛНИТЕЛНО от Съпътстваща Мощна МОБИЛНА противоракетна Техника.

    Коментиран от #304

  • 302 Гориил

    10 2 Отговор
    Всъщност говорим за леопардомания. Вашите танкове са най-уязвимите цели за най-добрите руски оръжия в света.
  • 303 Гост

    0 4 Отговор

    До коментар #72 от "Майна":

    Прекалено невеж си,за да се опитваш да пишеш по подобни теми.
  • 304 Хи их хи

    9 1 Отговор

    До коментар #301 от "оня с коня":

    "ще ги удрят с "Кинжали"- О.К.,но тия танкове съвсем не са безпомощни срещу Атака от въздуха". Алоооу военния спИциалист да обясниш на нас от простолюдието как натовска тенекия ще се защитава от Кинжал. Друг е въпроса, че на Кинжалите това не им е работата. Ето ти малко информейшън от ДВ-"Ракетите "Кинжал" достигат скорост от около 12 хиляди километра в час. ","Ние нямаме защитни средства, които биха могли да попречат такова оръжие да бъде използвано срещу нас", призна генералът от военновъздушните сили на САЩ Джон Хайтън". То бива диванен експерт, ама и ти си и интелектуално инвалидизиран!

    Коментиран от #306

  • 305 Мишел

    9 0 Отговор
    Тези западни танкове няма да променят почти нищо на фронта. Байрактари, стингери, Джавелини, голямокалибрени гаубици М777 идруги , различни самоходни гаубици, РСЗО HIMARS и прочие закупени от Украйна натовски оръжия направиха войната по кървава в първите седмица - две, след което руснаците практически ги неутрализираха . Потвърждение за практически нулевата ефективност на тези оръжия, че за над 11 месеца, с всичките тези оръжия, ВСУ нямат нито едно спечелено сражение на фронта, нито едно превзето след сражения населено място, нито една победа в сражение. С 300 стари танка положението ще е същото. Само руснаците ще изпробват ефективността на новите си противотанкови оръжия, като изделие 305.
    Може да се очаква обаче промяна в начина, по който Русия противодейства на доставката на новите оръжия. Това включва от удари по цялия път до фронта- от товарните гари в Полша, през тунелите и мостовете в Украйна до прифронтовата зона. Там неминуемо ще има промяна към ескалация.
  • 306 оня с коня

    0 9 Отговор

    До коментар #304 от "Хи их хи":

    Добре ми циштираш Джон Хайтън,но не споменаваш че тия му думи са от...2018г.Що бе Чебурашка и имаш ли хабер колко вода изтече оттогава?А мислиш ли че същият тоя Запад е спрял да се развива във военно отношение оттогава ей-тъй - от мързел?

    Коментиран от #308, #309

  • 307 МЕРКЕЛ И ОЛАНД СВИДЕТЕЛИ ЗА ТРИБУНАЛА!

    9 1 Отговор
    НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ , ЦЕЛТА Е ВОЙНА ,ВОЙНА , ВОДЕНЕ НА ВОЙНА ,ДА СЕ ЛЕЕ КРЪВ , ДА УМИРАТ ,КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ,ДА ИМА РАЗРУХА , КРАЙНА ЦЕЛ -ДА СЕ ИЗТУЩАВА РУСИЯ. ПОДПАЛИХА УМИШЛЕНО ТАЗИ ВОЙНА ТОЧНО С ТАКАВА ЦЕЛ, ПОЛЗВАЙКИ ЕДИН МЕНТАЛНО БОЛЕН ТИП. НЕ ИМ СЕ ВЪРЗВАЙТЕ НА ПЛИТКОУМНИТИ ОПИТИ ДА НИ ВНУЕШАВАТ ,ЧЕ ТЕ ВИДИТЕ ЛИ ПОМАГАЛИ .......ДРЪН ,ДРЪН ЗА МАЛОУМНИЦИ.НЯМАТ ГРАМ ЧОВЕШКА ЖАЛ . ГЛЕДАХ КАК С КАМИОНИ ИЗНАСЯТ ТРУПОВЕ, ВСЕКИ ДЕН СТОТИЦИ . КРЪВОЖАДНИ СЪЩЕСТВА . НЕ ТЪРСЯТ МИРНО РЕШЕНИЕ . С ИЗПРАЩАНЕТО НА ТАКОВЕТЕ ЩЕЛИ ДА ПОСТИГНАТ МИР????????????ЩО ЗА КРЕТЕНИЗЪМ?????????И НЕ СРАМУВАТ ОТ КРЕТЕНСКИТЕ СИ ИЗЦЕПКИ??
  • 308 Хи их хи

    8 0 Отговор

    До коментар #306 от "оня с коня":

    Виж с,я каруцарю, Кинжала изобщо не е противотанкова ракета! От тук нататък спор с теб е излишен!
  • 309 Трол

    9 0 Отговор

    До коментар #306 от "оня с коня":

    Ооо Кобилкин, пак ли ръсиш мозък тъдява! Дефицитен ти е! Сега да те образовам, руски противотанкови ракети (записваш ли си) това са Фагот, Корнет, Вихър има и други. Корнета стреля по танка с двойка ракети насочвани с ЛазАр (ама не онзи от храстите) едновременно. Първата елиминира активната защита, втората влиза след нея. Вихър-1, монтира се на хеликоптерите. Тя е с две бойни глави, една зад друга, цели се ефекта, както при Корнета. А има и едно БМПТ, викат му Терминатор, съпровожда танковете, той е с прогивотанкова ракета Атака. Ама стига ти толкова за домашно, друг път повече!

    Коментиран от #312

  • 310 TV Бобов дол

    1 2 Отговор

    До коментар #273 от "Соломон":

    Подготовка за рестарт на системата за златния милиард и новия световен ред !
  • 311 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 312 пояснение

    6 0 Отговор

    До коментар #309 от "Трол":

    Има разбира се , и умни снаряди насочвани най-често с дрон , или други летящи тела. Разцепва танка точно отгоре , където е най- уязвим. За да се ползва танка , трябва да имаш предимство във въздуха.
  • 313 Аз съм

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    На мен повече ми допада Харизантемата , отваря ги като косерви ..
  • 314 Аз съм

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "Факт":

    Няма нещо ,което Русия да не знае за Абрамс .. в Афганистан много добре ги разгледаха ,там останаха много. Не мога да забравя как няколко брадати чалми с молотов разкостиха 2 абрамса .
  • 315 Райхмага

    5 0 Отговор
    Питам се, къде този път руснаците ще побият знамето, след като изкорубят отново тъпите американски слуги
  • 316 Аз съм

    3 0 Отговор

    До коментар #159 от "Голем смях":

    Дори в тъпата уикипедия си пише ,че са 4 човека екипаж ...Функционално неграмотни екземпляри се убиха да пишат наляво и надясно за танкове, ракети , тактики и прочие ... За да си напълниш танка със сняради 40-50 броя , си трябва доста силици , жени били вътре ... не знам за какво си ползвате главите , освен да си носите шапките ...
  • 317 Намерих

    4 0 Отговор

    До коментар #191 от "ПараШут":

    Намерих такова видео, как Абрамците не могат да качат малък, леко заснежен наклон. Не знам дали е същото за което каза, но гротеската е пълна. Има видеа и колко са безпомощни на кален терен. Счупих се да се хиля.
    ПП. Не, че на пясък по-добре се представят де.
  • 318 Аспарух

    2 0 Отговор
    В кървава лудост украинците измъчваха жертвите си с невъобразима жестокост. Хората бяха скалпирани живи. Техните носове, устни и уши бяха отрязани. Очите им бяха извадени, ръцете им отсечени и главите им бяха затиснати в менгеме. Гърдите на жените били отрязвани, а бременните жени били намушквани с нож в корема. Гениталиите на мъжете са били отрязвани със сърп.
    Полският филм от 2016 г. Омраза (известен също като Волин или Волиния) е исторически точен разказ за престъпленията на Бандера. Филмът е шокиращо графичен – много сцени са почти невъзможни за гледане. Заради истината, която се съдържа в него, украинските власти забраниха прожекцията му.
  • 319 Аспарух

    2 1 Отговор
    Всяка четвърта еврейка жертва на Холокоста - 1,5 милиона - е била убита в Украйна. Немците не са строили газови камери, за да унищожават евреите в Украйна - те не са им нужни. Мащабът на сътрудничество между Украйна и нацистите беше колосален. Повече от 250 000 украинци са доброволци във Waffen SS и други германски нацистки военни формирования. Хиляди други са служили като екзекутори доброволци, както като спомагателна полиция в Украйна, така и като пазачи в лагерите на смъртта в Полша.
  • 320 Питанката

    0 1 Отговор
    Добре де Аспарухчо, едно не ми е ясно??? Как така : "...повече от 250 000 украинци са доброволци във Waffen SS.." - след като подреди няколко минутки ти и тяоите партньори-русофили повтаряхте, че украинска нация няма, украински народ няма , че укрите са си руснаци... и.так далее...? Опорките Паро , опорките бъркаш , няма да има копейки и днеска !!!
  • 321 Анджело

    0 0 Отговор
    Лекарството - 100мм ИПТО