Last news in Fakti

30 Януари, 2023 08:10 579 0

Японската полиция и 130 водещи компании провеждат учения срещу кибератаки

  • япония-
  • токио-
  • киберсигурност

По данни на агенцията обучението ще продължи до 6 февруари и ще се координира от Центъра за киберсигурност към полицейското управление в Токио

Японската полиция и 130 водещи компании провеждат учения срещу кибератаки  - 1
Снимка: Shutterstock

Полицията и представители на около 130 водещи японски корпорации днес започнаха мащабни учения за отработване на технологии за борба с компютърния тероризъм, в които участват около 5500 души, съобщи агенция Kиодо.

По данни на агенцията обучението ще продължи до 6 февруари и ще се координира от Центъра за киберсигурност към полицейското управление в Токио. По време на упражнението участниците ще отработват наред с други неща откриването на вируси, които крадат поверителна информация в компютърните системи. Участниците ще се обучават също така да реагират адекватно на вируси, които криптират чувствителна информация и изискват откуп в замяна на свободен достъп до данните. Отделно от това те ще тренират как да предотвратяват кибератаки по време на срещата на върха на Групата на седемте в Хирошима през май.

Както съобщи бизнес всекидневникът „Никей“ на 22 януари, броят на кибератаките срещу японските компютърни системи се е увеличил приблизително два пъти през последните три години. През 2019 г. властите са регистрирали средно по 4100 опита за неоторизиран достъп всеки ден, но числото е надхвърлило 7700 през първата половина на 2022 година. По-голямата част от тези кибератаки са дошли от чужбина, съобщава вестникът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: