30 Януари, 2023 13:04 776 2

Вътрешните министри на България и РСМ обсъждат честването на Гоце Делчев в Скопие

  • рсм-
  • северна македония-
  • посещение-
  • работно-
  • гоце делчев-
  • честване-
  • годишнина

Вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на вътрешните работи на Република България Иван Демерджиев ще бъде на работно посещение в Министерството на вътрешните работи на РСМ

Вътрешните министри на България и РСМ обсъждат честването на Гоце Делчев в Скопие - 1
Източник: Shutterstock

Вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на вътрешните работи на Република България Иван Демерджиев с придружаваща го делегация ще бъде на работно посещение в Министерството на вътрешните работи на Република Македония, по време на което ще се срещне със своя македонски колега Оливер Спасовски, предавa MakPress.

Както съобщиха от МВР на югозападната ни съседка, изявления на министрите не са предвидени, а в края на официалната среща ще бъде публикувано прессъобщение.

Посещението на Дерменджиев бе обявено в петък след телефонния разговор между министър-председателите на България и Северна Македония Гълъб Донев и Димитър Ковачевски, посветен на текущите въпроси в отношенията между двете страни. Пресслужбите на двете правителства съобщиха, премиерите са обсъдили необходимостта предстоящите чествания на 151-та годишнина от рождението на Гоце Делчев да преминат мирно и гладко.

В този смисъл е обявено посещението на служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи на България Иван Демерджиев и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, които ще имат работна среща с македонските си колеги в Скопие, на която се уточняват съвместни дейности за гарантиране на мирно и безопасно отбелязване на 4 февруари, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дън Путинков

    4 0 Отговор
    Трябва Албания да се пусне напред в преговворите за ЕС,а сръбския анклав Южна Сърбия дето сега му викат РСМ да преговаря със сърбите за съюза им с Русия и да отиват на фронта в помощ на диктатора Путин
  • 2 Гошо мексиканеца

    0 0 Отговор
    Що в Скопие?! Идете в Кукуш! Ама сте само селски бабаити.
Новини по държави: