Last news in Fakti

30 Януари, 2023 18:39 1 209 43

Русия заяви, че иска да издигне връзките си с Китай до "ново равнище"

  • русия-
  • китай-
  • отношения-
  • равнище-
  • връзки

"Убедени сме, че потенциалът на двустранното руско-китайско сътрудничество все още далеч не е изчерпан"

Русия заяви, че иска да издигне връзките си с Китай до "ново равнище" - 1
Източник: БГНЕС

Русия заяви, че иска да издигне връзките си с Китай до "ново равнище" и че очаква с нетърпение двустранните преговори с китайското ръководство, след като руският в. "Ведомости" съобщи, че високопоставеният китайски дипломат Ван И ще посети Москва, предаде Ройтерс.

"Убедени сме, че потенциалът на двустранното руско-китайско сътрудничество все още далеч не е изчерпан", заяви руското външно министерство. Москва се стреми обемът на двустранната търговия да достигне 200 милиарда долара по-рано от предвиденото и "значително да задълбочи" връзките си с Пекин, допълни ведомството, предаде БТА.

Западът напрегнато наблюдава задълбочаващото се "безгранично" партньорство между изгряващата суперсила Китай и титанът в производството на суровини Русия, отбелязва Ройтерс.

Китай се въздържа от това да осъди руската операция срещу Украйна или да я нарече "инвазия".

След като Западът наложи на Русия най-суровите санкции в съвременната история заради войната в Украйна, президентът Владимир Путин каза, че Москва се обръща към Азия и по-конкретно към Китай.

Изявлението на руското външно министерство бе направено малко след като в. "Ведомости" съобщи, че следващия месец водещият китайски дипломат Ван И ще пристигне в Москва. Ван може да се срещне с Путин, посочва изданието, като допълва, че целта на посещението не е ясна, но вероятно става въпрос за подготовка на визита на президента Си Цзинпин.

Говорителката на китайското външно министерство Мао Нан каза в отговор на журналистически въпрос, че все още няма информация за подобна среща.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи хи

    9 14 Отговор
    Брикс настъпва, Запада се срива...
  • 2 Българин

    19 5 Отговор
    Русия вече е васал на Китай
  • 3 Ами

    15 7 Отговор
    Тя Русия хубаво иска ама Китай дали иска?
    По-скоро Путлеристан бавно и сигурно се перваща в суровинния придатък на Китай.
  • 4 Обаче

    11 4 Отговор
    Сега започва голямото извиване на ръце и най-печелившите ще са не други а именно китайците. Не случайно сега те си траят и не вземат пряко страна просто си чакат своя момент и няма да оставят и глътка въздух на Русия. Тя ще стане техния почети напълно безплатен и напълно зависим и подчинен източник на ресурси от които се нуждаят.

    Коментиран от #26

  • 5 стоян

    11 4 Отговор
    Руските другари са решили в заседание да се дупят на китайските батковци - и китайците какво кажат това ще става - петрол по 40 долара газа почти безплатно -а китайските коли по 60 000 долара за руснаците

    Коментиран от #13

  • 6 Иван

    1 8 Отговор
    Губернаторът на Забайкалския край Александър Осипов подписа указ, с който се въвеждат еднократни плащания на военнослужещи за улавяне или унищожаване на танкове, произведени от страните от НАТО, по време на участие в специална военна операция. Документът е публикуван на сайта "Забайкалский рабочий" - официалното издание на Забайкалския край

    Коментиран от #39

  • 7 Иван

    3 6 Отговор
    Нещо повече, този пример изглежда е вдъхновил и други руски бизнесмени. Те вдигнаха залога и обещаха награда от 10 милиона долара за всеки свален Ейбрамс. Информация за това сподели Иван Охлобистин.

    Коментиран от #42

  • 8 Иван

    2 6 Отговор
    FORES, която произвежда керамични пропанти за нефтени кладенци, заяви, че е готова да плати 5 милиона рубли за първия унищожен или заловен в Украйна танк M1 Abrams или Leopard 2. Изявлението на компанията е публикувано на официалната страница на VKontakte

    Коментиран от #30, #41

  • 9 Иван

    1 7 Отговор
    Българи всички на фронта. Резервоарите може да не са достатъчни. за всеки резервоар по 10 милиона.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    На път съм за Украйна
  • 12 Другарят Си

    9 2 Отговор
    и индиецът Моди казаха на Путин да приключва войната и да не пипа ядреното копче. Сибир им трябвал чист от радиация, все пак там руснаци ще работят, другарят Ко Пай Тук ги чакал с кирка и лопата.
  • 13 Да, но

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    За сега още ще дават по 40 долара, но скоро ще смъкнат до 30 после 20. Тоест на себестойността на добива, а като се сложи и транспорт Путлеристите ще го дават на загуба само и само да не спират кладенците, че никога няма да могат да ги пуснат да добиват обратно.
  • 14 Вие сте бунаци

    11 2 Отговор
    Китайците са тарикати.Те не робуват на идиотски идеологии като руснаците. Сега чакат русия да им падне в ръцете като зряла круша и ги баламосват с безгранично приятелство. Тогава ще разберем какво се нарича да ти ограбват суровините на безценица.
  • 15 Иван

    3 7 Отговор
    Според указа забайкалците ще получат по 3 милиона рубли. за залавянето и 1 милион рубли. за унищожаване на немски танк Leopard от всякаква модификация.
  • 16 Иван

    1 7 Отговор
    имаме долар 70 рубли, на едро е още по-евтино. За 10 милиона можете да си купите два добри апартамента в Санкт Петербург. А ако взривиш два танка, ще си купиш и къща на най-красивото място. помислете добре. Дават пари и за свалени ракети.

    Коментиран от #21

  • 17 Иван

    3 4 Отговор
    10 миллионов -= 150 хиляди доллар

    Коментиран от #23

  • 18 ТТТ

    9 2 Отговор
    Русия е лузър.
  • 19 ФАКТ

    11 2 Отговор
    САМО ДА ПОПИТАМ..ЗАЩО ПУТИН СЕ МОЛИ НА ДЗИ ПИН ЗА ЗАСИЛВАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА А НЕ ОБРАТНОТО..ЯВНО РУСИЯ ЯСНО ОСЪЗНАВА ЧЕ САМО КИТАЙ МОЖЕ ДА И ПОМОГНЕ..САМО ЧЕ ТОВА Е НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА...КОГАТО СЕ МОЛИШ НА "НЯКОЙ" ДА ТИ ПОМОГНЕ..ТО ТОЙ ОСЪЗНАВА ЧЕ ТЕБ ЯВНО ТЕ Е СТРАХ..А КОГАТО ЛЪВА УСЕТИ СТРАХ ТЕ ИЗЯЖДА...ТАКА ЧЕ РУСИЯ СКОРО МАЙ ЩЕ И КАЗВАТ КИТАЙ...:)..И НА КРАЯ ВМЕСТО ПУТИН ДА СЪЗДАДЕ ИМПЕРИЯ..ТО ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ КИТАЙ ЩЕ СЪЗДАДЕ СВОЯ..И ТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА РУСИЯ..А И НА КИТАЙ ПОНЕ ЩЕ СИ ИМ ОТИВА..ТЪКМО ЩЕ ИМАТ ДОСТАТЪЧНО НАРОД КОИТО ДА ЗАЩИТАВАТ ТАЗИ ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ..КОЯТО В МОМЕНТА РУСИЯ..ПОСМЪРТНО НЕ МОЖЕ ДА ЗАЩИТИ С НЕЙНИ УМ-ЕЛИ 150 МИЛИОНА..,,А БЕ КАЗАНО НА КРАТКО РУСИЯ ОТИВА НА КИНО...ЕДИН БЛЕД СПОМЕН..
  • 20 стоян георгиев

    4 3 Отговор
    Вече отивам в Украйна, чакайте, наистина ми трябват 10 милиона
  • 21 Българин

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    страхотно-отивай да ловиш танковете -защо тръбиш тук-ще имаш повече конкуренция????
  • 22 Георги Сава Раковски

    7 1 Отговор
    Цар - Плъх се изпъва на пръсти, за да достигне ръста на китайския дракон, но дали ще му се получи?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Да бе да

    7 2 Отговор
    "Говорителката на китайското външно министерство Мао Нан каза в отговор на журналистически въпрос, че все още няма информация за подобна среща."

    😅😆

    До къде стигна " супер" силата росссиа 🙄?
    Да се моли на китай за " сътрудничество" и срещи за които те не знаят
    А, бяха години ..😂😂

    Коментиран от #27

  • 25 ФАКТ

    5 1 Отговор
    А И КАКТО Е НАПИСАЛ ЕДИН КОЛЕГА ТУК..РУСИЯ СЕ ПРЕВРЪЩА В ВАСАЛ НА КИТАЙ...ЩЕ СЕ МОЛИ ЩЕ ПАДА НА КОЛЕНЕ..ЩЕ ЛАЕ..ЩЕ КВИЧИ ЗА ДА И ПОМОГНЕ...САМО ЧЕ ЗА КИТАЙ ТОВА Е ДОБРЕ ДОШЛО....ЗАЩОТО КОГАТО ЕДНА ОТ "УЖ" ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ПОЧНЕ ДА ТЕ МОЛИ...ТОВА САМО ПО СЕБЕ СИ ОЗНАЧАВА..ЧЕ ВЕЧЕ ТАЗИ "ВЕЛИКА" СИЛА..,,ВЕЧЕ Е САМО СПОМЕН..НОВИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ НА СВЕТА ЩЕ СА КИТАЙ И САЩ...А НАЙ ВЕРОЯТНО СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ Е САМО КИТАЙ..ЕДНО НЕЩО ЗНАМ ОТ ДЯДО МИ...НАЙ СИЛНАТА ДЪРЖАВА Е ТАЗИ КОЯТО ИМА НАЙ МНОГО ЧОВЕШКА СИЛА..КАКВИТО И ДРУГИ ОРЪЖИЯ ДА ИМА ЕДНА ДЪРЖАВА..НАЙ СИЛНОТО ОРЪЖИЕ ОСТАВА ЧОВЕКА..ЗАЩОТО ВСИЧКИ ДРУГИ ОРЪЖИЯ..ГИ Е СЪЗДАЛ ТОЙ...ТАКА ЧЕ В ЕДИН МОМЕНТ КИТАЙ И ИНДИЯ..ПРОСТО ЩЕ СА ЛИДЕРИТЕ НА СВЕТА..АКО СВЕТА ВЪОБЩЕ ДО ИМА ДО ТОГАВА ВЪОБЩЕ ДЕ..:),,ЗАЩОТО ИМА ЕДНА СИЛА..КОЯТО МОЖЕ ДА УНИЩОЖИ ВСИЧКО БУКВАЛНО ЗА ЧАС..И ТЯ НЕ КАЗВА НИТО САЩ НИТО РУСИЯ НИТО КИТАЙ..КАЗВА СЕ БОГ...И КОЛКОТО РАЗНИ ДЪРЖАВИ ДА СЕ ПРАВЯТ НА БОГОВЕ..ТО В КРАЙНА СМЕТКА..ВСИЧКИ ЩЕ БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ...ТЕ НЕ РАЗБИРАТ ЧЕ ЗЕМЯТА НЕ Е ТЯХНА..ЗЕМЯТА Е НА БОГ....ЖАЛКО ЧЕ НЕ ГО РАЗБИРАТ..
  • 26 Ха ха ха ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Обаче":

    Все едно банкера, който ти е дал 1000 лв кредит да си платиш тока, да е зависим от теб ха ха ха ха
  • 27 Амиии

    3 7 Отговор

    До коментар #24 от "Да бе да":

    Същата Мао каза и, че САЩ са виновни за конфликта в Украйна...САЩ са го предизвикали... И, че Китай няма да стои безучастно и да гледа САЩ как разпалват конфликти по света... В това число освен Украйна, спомена и Тайван.

    Коментиран от #29, #34

  • 28 Госあ

    2 7 Отговор
    Мачкайте краварите и жидовете ! Безкомпромисно !
  • 29 Така, така

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Амиии":

    Обаче за разлика от Северна Корея,Сирия и Еритрея не подкрепиха Русия при гласуването в ООН

    Коментиран от #31

  • 30 Ха ха ха ха ха

    0 7 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Стига Иване, нашите атлантици са известни с алчността си към парите... С твоите писания тук, ще ги изпратиш всички на фронта, и то да се бият срещу братята им украинци.. Ще зарежат и разтвореното общество и М@стафата... ще забравят, че са били атлантици ха ха ха как някога зарезаха Москва и скриха червените партиини книжки и станаха първи атлантици.. :)))
  • 31 Амиии

    0 8 Отговор

    До коментар #29 от "Така, така":

    Ха ха ха, разсмивате ме с това ООН. Кой го бръсне това ООН, от свободния свят? Никой! ООН е фактор само за колективните.... Гласували били:)) Цирк Буш! Да не говорим, че Китай гласуваха въздържал се...
    Не виждате ли, че всички тия измислени институции, като ООН, СЗО, ОССЕ и пр.. изтръпняци се разпадат..... Не вървят вече в свободния свят...

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Така, така

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "Амиии":

    Факт е, че не признаха анексирането на територии от Русия
  • 33 Абе

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Амиии":

    Единственото което ще се разпадне Путлеристан.Дали Китай ще се разшири с присъединяване на територии ще видим.
  • 34 Да бе да

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Амиии":

    "Същата Мао каза и, че САЩ са виновни за конфликта в Украйна...САЩ са го предизвикали."😂

    Това къде .... в тасс?
    китай , не ви подкрепя комрад! Имат много , ама много пари за губене 😘 и в България има една поговорка с какъвто се събереш такъв ставаш!
    И ... кой иска да е беден😂

    Коментиран от #36

  • 35 Новото равнище

    6 0 Отговор
    на връзките ще се казва "пълнокръвен васал на Китай".
  • 36 Амиии

    0 3 Отговор

    До коментар #34 от "Да бе да":

    Не в Тасс, това тук у Факти, в другата статия цитират Мао.
    Китай обвинява САЩ за конфликта в Украйна... Не се прави на умрела лисица... Статията е през една от тази.

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Тити

    3 0 Отговор
    Ново равнище накъде повече рашистите са вече персоналните роби на Китай.
  • 39 стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    До 6 ком - много евтина пропаганда другар- до сега орките бягаха ли от украинските танкове че сега щяли срещу заплащане да ги унищожават с предимство - явно затова путин ще загуби войната
  • 40 Ушанков

    1 0 Отговор
    Убедени сме, че потенциалът на двустранното руско-китайско сътрудничество все още далеч не е изчерпан", заяви руското външно министерство.

    Хахах

    Ами естествено няма да бъде изчерпан.
    Ще продават газ , нефт и каквото още искат Китайците на безценица.
    Без юаните , тия Ушанковци до месец ще фалират .
    Само това ги спасява за сега .
    Но да не вземат скоро Китай да се вземе какво им се полага , там някъде в Сибир.
    Хаха
    С какво ли ще спрат една китайска СВО?
  • 41 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    На кого ще ги дават тия рубли бе ?
    Хахаг
    Както Пригожин дава на тия които лежат в Черните Чували.
    Какво си написал тая простотия 100 пъти .
    Да не те гони някаква шизофрения от тия Леопарди и Ейбрамси .
    Хахаха
  • 42 Кои бизнесмени

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Бе Иване , хахаха
    Тези които избягаха в Дубай ли ?
    Хахаг давай напиши тази лакърдия още няколко пъти ,че да се посмеем.
    Хахага
  • 43 Стамат

    0 0 Отговор
    Ами тя работата опечена, руснаците в поза партер, китайците в Сибир.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания