26 Август, 2013 13:43 2 461 0

Българин No1 по ораторско майсторство (видео)

  • ораторско майсторство-
  • награда-
  • българин

Пресиян Василев спечели световното първенство ораторско майсторство

Българин стана номер 1 в света след като спечели престижна награда за публични изказвания. Чикагският гражданин Пресиян Василев спечели световното първенство ораторско майсторство "Тоустмастърс 2013", съобщава сайтът на организаторите на конкурса.

Българинът спечели отличието след няколко тура на елиминации, започнали преди 6 месеца с хумористичната си реч "Променен от автомобилна гума". 30-годишният специалист по продажби се яви на финалния кръг на състезанието с още 8 претенденти за най-добър оратор сред 30 000 участници от 122 страни.

„Това е една сбъдната мечта", каза роденият в България Василев. Речта му отекна в ушите на близо 1600 зрители от цял свят, които присъстваха на конкурса, проведен в "Дюк енерджи сентър" в град Синсинати, щата Охайо.

Победната му реч бе инспирирана от лично преживяване. "Спрях да сменя гума, а вместо това гумата смени (промени) мен", каза той. До този момент той бил на мнение, че много хора ще му се присмеят за несръчността, но най-неочаквано открил, че неговата слабост се превърнала в сила.

Василев отишъл да живее в САЩ преди 11 години, когато напуснал София в търсене на "мултикултурно разнообразие" и самоусъвършенстване. Той се присъединил към "Тоустмастърс" преди три години и участвал в много състезания по ораторство преди да достигне целта си – заслужената титла на световен шампион от ораторско майсторство. В речта си, той каза: " Тоустмастърс“ е най-доброто лично поле за изява, което можете да намерите."

Състезанията по публични речи и ораторско майсторство предвиждат слово с времетраене от 5 до 7 минути на най-различни теми. Състезателите се оценяват по съдържанието на речта, нейната организация и представяне.

На второ и трето място на световното първенство тази година се класираха състезателката Шурук Ал Бана от Дубай и Кинги Бидъл от Роторуа, Нова Зеландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА