31 Януари, 2023 03:40 855 5

Илон Мъск проведе среща в Белия дом за напредъка в производството на електромобили

  • илон мъск-
  • електромобили-
  • сащ-
  • белия дом

Милиардерът разговарял с двама приближени на Байдън

Илон Мъск проведе среща в Белия дом за напредъка в производството на електромобили - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на „Тесла” Илон Мъск се срещна с двама висши представители на Белия дом във Вашингтон, предаде NOVA. Те обсъдиха как производителят на автомобили и президентът Джо Байдън могат да работят заедно за напредък в производството на електрически превозни средства и ускоряването на електрификацията на автомобилните мрежи в САЩ.

Мъск се срещна с Джон Подеста, верен представител на Демократическата партия, който служи и като старши съветник на Байдън за иновациите в сектора на чистата енергия, и с Мич Ландрийо, който наблюдава разходите за инфраструктура. По информация на „Ройтерс” тримата са обсъждали „споделените цели около електрификацията” и как законът за намаляване на инфлацията на Байдън може да напредне в производството и зареждането на електрически превозни средства. Говорили и за по-широката полза от електрификацията на транспорта.

Всичко това бе потвърдено лично от Мъск с пост в неговата социална мрежа Twitter с публикация с една дума: „Вярно”. Свидетел на „Ройтерс” твърди, че срещата е продължила около половин час, а самият Мъск е напуснал сградата 45 минути след двамата лобисти на Демократическата партия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 2 Отговор
    Ами оставил е торбичката с КЕШовица и си е тръгнал доволен ❗
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор
    То ЛОБИСТИте са си КЕШови куриери ‼️
  • 3 Асдф

    4 1 Отговор
    Да произвежда дронове за Украйна.
  • 4 Дааа

    3 0 Отговор
    Доколкото разбирам, посетил е Белият дом като турист!
  • 5 Урюрвкос

    5 0 Отговор
    срещата едва ли е за напредъка в производството на електромобили. Украинците се оплакват че руснаците са намерили слабо място в системата «Starlink» и удрят много точно антените на терминалите а около ( или под) тях са полевите командни щабове. Модифицирали са управляемите снаряди на системата "Краснопол" които носят 11кг тротил