Last news in Fakti

28 Август, 2013 16:44 1 173 0

Фабрика в Бразилия се срути, уби 8 души

  • сао пауло-
  • фабрика-
  • строеж

Спасителните работи на мястото на инцидента все още продължават

Фабрика в Бразилия се срути, уби 8 души - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС


Двуетажна фабрика в процес на строеж се срути в бразилския град Сао Пауло, вземайки до този момент 8 жертви и оставяйки 26 ранени, съобщи Би Би Си. Все още не е ясно какво точно е причинило падането на сградата.

Според местните власти изпълнителите не са разполагали с разрешение за строеж, като вече са им били наложени две парични глоби за неправомерни действия.

Едисон Карлсон душс Сантуш, адвокатът на собственика на стоежа, обвини за инцидента инженерната компания, която е била наета, за да довърши строителните работи по сградата. Според него точно преди срутването инженерите на компанията Salvatta Engenharia са инсталирали асансьорните шахти и стълбищата в зданието.

Ръководителите на инженерната компания отхвърлиха обвиненията. Те пуснаха изявление, в което се казва, че дори не са получили ключовете за фабриката, тъй като работите по външната й част все още не са били завършени.

Вече близо 60 спасители са на мястото на трагедията, за да претърсят руините на сградата за още оцелели. До този момент 2-ма от 36-те работници, за които се смята, че са били на строителната площадка, са в неизвестност.

Подобни инциденти не са рядкост в Сао Пауло. Често те засягат структури, които или не са добре поддържани, или все още са в процес на изграждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: