Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 20:45 695 3

Босна и Херцеговина изпраща в Турция до 50 души от гражданската си защита

  • босна и херцеговина изпраща -
  • турция-
  • ненад нешич-
  • земетресение

„Босна и Херцеговина ще предложи максималната възможна помощ в справянето с щетите, следствие на това наистина тежко природно бедствие, така че населението в засегнатите области на Турция да се върне възможно най-скоро към нормалния живот“, каза Нешич

Босна и Херцеговина изпраща в Турция до 50 души от гражданската си защита - 1
Снимка: Анадолска агенция

Министърът на сигурността в Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Ненад Нешич ще задвижи спешна процедура за изпращане на отряд в Турция, който ще се включи в оказването на помощ след разрушителното земетресение, предаде Танюг.

До 50 души, членове на смесения състав на гражданската защита на Босна и Херцеговина, ще се включат в отряда.

Отрядът е обучен, екипиран и има опит в справянето с такива ситуации, съобщи босненското министерство на сигурността.

В съобщението още се посочва, че Босна и Херцеговина, като член на механизма за гражданска защита на Европейския съюз, е подготвена спешно да предложи помощта си.

„Босна и Херцеговина ще предложи максималната възможна помощ в справянето с щетите, следствие на това наистина тежко природно бедствие, така че населението в засегнатите области на Турция да се върне възможно най-скоро към нормалния живот“, каза Нешич.

В 4.17 ч. днес трус с магнитуд 7,7 по Рихтер разтърси района на град Пазарджък, окръг Кахраманмараш, а часове по-късно, около 13.24 ч., ново силно земетресение с магнитуд 7,6 разлюля същия район.

По последни данни Най-малко 1541 души са загинали и 9733 са ранени при земетресенията.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аллах бави но не забравя

    7 5 Отговор
    толкова жалостиви пасквили не бяха избълвани за ден когато потопа отнесе българите в карлвско! защо ли - небългарски медии зомбират стадото в българския резерват!

    Коментиран от #2

  • 2 Сайта нещо се ослушва?

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "аллах бави но не забравя":

    Тези реп тил от коментар едно, защо не се трие? Опитва се нещо да създава религиозна пропаганда в християнска България? Този сайт на тур ко помазаните ли е? 🤔
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.