29 Август, 2013 16:18 2 595 0

Зверска автобусна катастрофа уби 41 души в Кения

  • кения-
  • катастрофа-
  • автобус

Возилото се преобърнало и претърколило няколко пъти, при което покривът му се отделил

Зверска автобусна катастрофа уби 41 души в Кения - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поне 41 души загинаха след автобусна катастрофа край кенийския град Нарок, съобщи Би Би Си.

Автобусът се движел от Найроби в посока намиращия се в близост до езерото Виктория град Хома Бей. Превозното средство се преобърнало, докато пътува през долината, и се претърколило няколко пъти, което причинило разлепване на покрива му.

Подобни пътни инциденти не са рядкост в Кения. Много от шофьорите там карат с превишена скорост, а основните пътища не са достатъчно добре обезопасени. На много от тях липсват мантинели и светлоотразителни знаци за нощно шофиране.

Според последни данни сред загиналите е имало 4 деца. На този етап все още не е ясно какво точно се е случило, но според местната полиция всичко сочи към претоварване на превозното средство и превишена скорост.

Спасителните отряди са били сериозно затруднени, докато намерят телата на всички загинали, тъй като мястото на катастрофата е хълмисто и обрасло с растителност.

Към момента в Кения тече мащабна кампания за безопасност по пътищата. Чрез нея властите се надяват да намалят броя на загиналите при автомобилни катастрофи. Местните магистрати вече са започнали програма за налагането на сериозни глоби на всички водачи на превозни средства, които не спазват правилата за движение, включително и на шофьорите на бусове, в които няма инсталирани предпазни колани.

От началото на тази година до днес по кенийските пътища вече са загинали около 2000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА