Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 18:30 2 085 3

Деветгодишно дете е спасено от разрушенията в Турция на шестия ден от издирването

  • турция-
  • земетресение-
  • спасени

Членовете на израелската спасителна експедиция "Маслинова клонка" са спасили 9-годишно момче, което е прекарало близо 120 часа под развалините

Деветгодишно дете е спасено от разрушенията в Турция на шестия ден от издирването - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелските спасители, работещи в пострадалите от земетресенията райони на Турция, извадиха днес изпод развалините деветгодишно дете, съобщи пресслужбата на израелските сили за отбрана, цитирана от ТАСС.

Членовете на израелската спасителна експедиция "Маслинова клонка" са спасили 9-годишно момче, което е прекарало близо 120 часа под развалините, шест дни след разрушителните земетресения на 6 февруари. Спасителната акция е продължила 24 часа.

Детето е получило е получило медицинска помощ и е било изпратено в болница за лечение, съобщиха от израелската армия. Освен момчето са спасени сестра му и баща му, но майка му е намерена мъртва.

Деветгодишното момче стана 19-ият човек, спасен от израелски специалисти, работещи по ликвидирането на последиците от земетресението в Турция, посочват военните.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 0 Отговор
    Дано се оправи детето!
  • 2 Амииии

    5 2 Отговор
    Израелците не са ли спрели работа като германците и австрийците "от съображения за сигурност" ? То баровците ще спрат по същите съображения да участват в защитата ни ако се наложи наистина,само ще ни подават пушки-като на украинците,нищо че сме им в "съюза" дето бил нещо си там "единен"
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: