Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 07:09 865 2

Опасност: Циклонът Габриел се насочва към Нова Зеландия

  • нова зеландия-
  • циклон габриел

Съобщава се за повалени дървета и за прекъснато електроснабдяване

Жителите на австралийския остров Норфолк се съвземат от преминаването на мощния циклон Габриел, който се насочи към Нова Зеландия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Окото на бурята обаче премина встрани от острова, но въпреки това се съобщава за повалени дървета и за прекъснато електроснабдяване там. Започнало е разчистване на щетите, причинени от бурята на острова, който е с площ от 34 квадратни километра и се намира в Тихия океан между Нова Каледония и Нова Зеландия.

Жителите на Нова Зеландия пък бяха предупредени да се подготвят за стихията.

С приближаването на Габриел към Нова Зеландия на Северния остров бяха регистрирани пориви на вятъра със скорост до 133 километра в час. Заради стихията сега се анулират полети от и за Окланд.

Миналия месец в града имаше рекордни валежи, които предизвикаха наводнения, в които загинаха четирима души, припомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циклон,ама какъв?

    5 0 Отговор
    По-страшен ли е от Циклон-Б?
  • 2 Този циклон

    5 0 Отговор
    Ще донесе хиляди китайски балони
    Да се поканят американски изтребители да ги свалят