20 Февруари, 2023 18:15 3 610 24

Известен руски комедиантски тандем си направи шега по телефона с Меркел

  • ангела меркел-
  • украйна-
  • русия-
  • германия-
  • псевдоними вован и лексус-
  • владимир путин-
  • петро порошенко

Канцеларията на Меркел потвърди, че наистина на разпространените от двамата майтапчии записи се чува гласът на бившата канцлерка

Известен руски комедиантски тандем си направи шега по телефона с Меркел - 1
Снимка: Shutterstock

Двама известни руски комедианти, прочули се с това, че се обаждат по телефона на известни личности и се представят пред тях за други известни личности, сега се похвалиха, че са си направили такава шега с бившата германска канцлерка Ангела Меркел, която е говорила пред тях за войната в Украйна. Двамата руснаци дори публикуваха откъси от разговора с бившия канцлер, предаде ДПА.

Канцеларията на Меркел потвърди, че наистина на разпространените от двамата майтапчии записи се чува гласът на бившата канцлерка. "Мога да потвърдя, че се е състоял телефонен разговор с човек, който се е представил за бившия украински президент Петро Порошенко", каза говорителят на Меркел.

Комедиантите, които са направили телефонната шега, са известни с творческите псевдоними Вован и Лексус. Смята се, че те са близки до правителството на руския президент Владимир Путин.

Канцеларията на Меркел поясни, че телефонният разговор между нея и майтапчиите се е провел на 12 януари и превода по време на него е бил осигурен от германското външно министерство. В изявлението се допълва, че Меркел е информирала после министерството за впечатленията си от разговора.

По време на управлението си Меркел често пъти разговаряше с Порошенко, когато той беше президент на Украйна между 2014-2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    23 11 Отговор
    Меркел има Звезда на славата в централата на КГБ.Най успешен агент.
  • 2 Объркано Атлантиче

    68 8 Отговор
    Алина Лип, немска журналистка:
    Германското правителство, включително Меркел - те работят за Съединените щати от дълго време. Хората може би сега бавно осъзнават, че предстои голям крах на Германия. Вече има толкова много промишлени предприятия, които са фалирали. Мнозина се преместиха в САЩ, наскоро гледах история, в която показаха колко зле е всичко в Германия, всичко стана много скъпо и след това в края на историята показаха какво може да се направи.

    Можете например да се преместите с компанията си в САЩ, защото там има евтин бензин и всичко необходимо. Тоест рекламата вече е навсякъде и е ясно какво се случва. И Меркел, разбира се, знае какво се случва. САЩ просто губят монопола си. Русия и Китай се издигат, а САЩ не искат Европа да си сътрудничи с Русия и Китай, така че поставят марионетки на върха.
    В момента в Германия има големи протести.
  • 3 Урсула фон дер Келепир

    46 4 Отговор
    Да звъннат на Урсула да им разкаже за келепира!
  • 4 Факт

    12 57 Отговор
    Меркел отхрани фашисткия режим в Москва Без трилийоните излят за последните 20 години от Германия Путин нямаше да се задържи на влас.

    Коментиран от #23

  • 5 Кочина

    56 2 Отговор
    А защо не казвате какво точно са я питали и какво е отговорила?
    Леко минаваме по тъча, защото е неудобно, нали?
    Факти друг път.

    Коментиран от #10

  • 6 Помня и питам

    49 5 Отговор
    Как се стигна до включването на България на 1март 1941г. в агресивния фашистки Тристранен пакт и какво ѝ донесе той?
    Как отново се стигна отново до включване в агресивния и терористичен блок, обхванал света с американски военни бази и какво ще ни донесе той?
  • 7 Наблюдател

    10 42 Отговор
    Изкяриха отлагане на мобилизация. Всеки се бори да оттърве кожата колкото може. И понеже са руснаци - тоест могат само да крадат и лъжат, а Германия далече - какво им остава?. Сега Путин и памперсите му ги хвалят, ама утре - всичко се пише на тефтера и никой няма да бъде забравен. Та май ще има "На стройке Украине"

    Коментиран от #9

  • 8 ...

    5 39 Отговор
    като бях на 10 години и аз правих такива номера по телефона. от тука се вижда колко им е акъла на тия двамката. малеее... голям смях. мале мале... голяма шега.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Последния Софиянец

    39 5 Отговор

    До коментар #5 от "Кочина":

    В новините по БНТ 1 изрязаха изказване на президента Радев за войната в Украйна.Козяк управлява и националната телевизия.

    Коментиран от #20

  • 11 И тя, и Борис Джонсън

    6 30 Отговор
    Са най тъпите политици. Путин ги измами толкова лесно, както се краде близалката на бебе. За всички средно интелигентен и беше ясно, че Меркел я направиха кукла на конци с евтини обещания от Кремъл, а Борис за малко финансова подкрепа за партията му направи Брекзит. Най глупавата постъпка. Целта на Путин беше отслабване на ЕС, и увеличаване на сепаратистките настроения, последвани от спекулативната, изнудваческа газова криза, малко преди основната цел на плана- инвазията в Украйна.

    Коментиран от #13, #18

  • 12 ПТР

    4 38 Отговор

    До коментар #9 от "Ти пък":

    Голям майтап. На др. Митрофанова гавазите се засягат. Реалностите са други бе другари. Султана от Кремъл, главния му везир "малки Мук" решиха да играят "Али Баба и четиридесетте разбойника", ама объркаха ролите та остана само "Багдатския крадец" Сега малко по малко ще потъват в блатото, докато крепостните ги наврат в дълбокото. Е, исторически реалности на изостанала аборигенска нация
  • 13 Както се казва в приказката:

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "И тя, и Борис Джонсън":

    Измамени камиончета. "Докато има такива балъци, ще има и евтини тарикати".
  • 14 Наблюдател

    3 31 Отговор
    Тука нещо чета за хитрия Путин и баламите от Европа и света. Не съм забелязал Европа да е станала по бедна, а Путиновия султанат да се е издигнал технологично, финансово и социално. А на хоризонта се очертават и репарации, като отмяна на санкциите. И колкото по бързо го пратят неговите в небитието, толкова повече грехове могат да прехвърлят на негов гръб. Войната свърши - ако не сте разбрали. От 5 месеца няма какво откраднато да продадат и лъсват голите реалности. С кражбите вързаха бюджета за 2022 г. някакси. Сека вече само ще харчат. Поняли?

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Българин

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Почакай, тези процеси отнемат време, не стават от ден за утре. Нека минат 4-5 години поне, а още по-добре 15-20

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 явно живеем на различни планети

    28 1 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Не си забелязал Европа да е станала по-бедна! Очевидно, инфлацията, която се наблюдава абсолютно във всички европейски страни (поради уникално умните санкции и не по-малко гениалното управление на ковид кризата) не се отразява на ЕС. Тогава, защо въобще говорим за инфлация, защо има непрекъснато протести във Великобритания, Франция и Германия? Да не коментираме, че гърците въобще премахнаха пазара за някои хранителни стоки и въведоха административно таван на цените.
    Определено ти виждаш някаква Европа, която не е от тази планета. Но като гледам кави решения се вземат навръх 1 година СВО, то проблемите на европейците няма да се решат скоро.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 комедиантски тандем

    22 1 Отговор
    Тоя тандем направи комедианти сума ти западни политици, което не се забравя... Америка трябва да им даде Оскари

    Коментиран от #21

  • 20 Хахаха

    0 10 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Я пробвай пак .
    Ще изрежат президента ама друг път .
    Твоите фантазии край нямат , последния
    Русофилтак
    Хаха
  • 21 То и

    0 11 Отговор

    До коментар #19 от "комедиантски тандем":

    Единия Вован , ама другия що е Лексус бре?
    Защо не е Масквич тоя Лексус?
    Стига с американски имена , трябва да го тикнат в кауша тоя хахаха

    Коментиран от #24

  • 22 Хахаха

    1 14 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Май говориш за Раша.
    На Пирожкин даже и снаряди не му дават вече хахаг
    Всичко върви по план май?
    Хаха
  • 23 Да но...

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Без руските ресурси, Германия пък щеше да е Сомалия.
  • 24 про фан

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "То и":

    Ако се абстрахираш от наименованието на японската кола, ще разберш какво означава думата Лексус и ще обогатиш общата си култура!
Новини по държави: