22 Февруари, 2023 14:30 636 2

Иран наложи санкции на 13 физически и юридически лица от страни членки от ЕС

  • иран-
  • санкции-
  • ес-
  • европа

Така страната отговори на наложените в понеделник санкции от страна на ЕС

Иран наложи санкции на 13 физически и юридически лица от страни членки от ЕС  - 1
Снимка: Оля Ал-Ахмед

Така страната отговори на наложените в понеделник санкции от страна на ЕС.

Мотивите на Техеран за разширяване на санкционния списък бяха, че санкционираните подкрепят тероризма, месят се в иранските вътрешни дела и подстрекават към насилие и смут в Иран, се казва в съобщение на иранското министерство на външните работи. Санкциите включват финансови мерки и забрана на издаване на виза за влизане в Иран.

Сред санкционираните са френската делегирана министърка по въпросите на равнопоставеността между мъжете и жените Изабел Ром, белгийският евродепутат Фредерик Ри, германските евродепутати Рената Алт и Родерих Кайзеветер.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    1 0 Отговор
    Още можеееее
  • 2 Сменям си ник-а

    1 0 Отговор
    Властите във Федерална република Германия обявиха двама ирански служители за "персона нон грата" в знак на протест срещу смъртната присъда на ирански съд срещу германски гражданин, съобщава Ройтерс . На дипломатите е наредено да напуснат страната.