Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Февруари, 2023 19:40 3 117 76

"Политико": Силните и слабите страни на Володимир Зеленски

  • войната в украйна-
  • володомоир зеленски

"Украйна е в капан с национален лидер, който не мисли стратегически", казва пет дни преди инвазията Леся Василенко, депутат и член на либералната и проевропейска политическа партия "Холос"

"Политико": Силните и слабите страни на Володимир Зеленски - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

През седмиците, предхождащи инвазията на Русия, високопоставени украински опозиционни политици и бивши министри бяха изпълнени с разочарование. Те умоляваха президента Володимир Зеленски да се срещне с тях - нещо, което той не беше направил след убедителната си изборна победа преди почти две години, пише европейската редакция на "Политико".

Те също така настояваха да се увеличи финансирането на въоръжените сили на страната от месеци, настоявайки резервистите на Украйна да бъдат извикани, тъй като предупрежденията на САЩ за инвазия се засилиха - инвазия, която Зеленски все още смяташе за малко вероятна. Те искаха интензивно военно планиране, включително изготвяне и публикуване на инструкции за гражданска защита, така че хората да знаят какво да правят, когато оръжията загърмят.

"Украйна е в капан с национален лидер, който не мисли стратегически", казва пет дни преди инвазията Леся Василенко, депутат и член на либералната и проевропейска политическа партия "Холос" (Глас-бел.прев.).

"Мисля, че това е нещото, за което той ще бъде обвиняван по-късно. Не става въпрос да знаете всичко. Става въпрос за това да откажете да имате в обкръжението си експерти, които знаят какви въпроси да зададат, и да имате съветници, които могат да Ви противоречат и да Ви предизвикат, и може да платим висока цена за това", ядосва се тогава тя.

Разбира се, погрешните стъпки на Зеленски, както ги виждат Василенко и много други депутати от опозицията, оттогава са простени, но не са забравени. И тези грешни стъпки са в основата на техните притеснения за следвоенна Украйна. Те виждат модел, който ще стане още по-притеснителен, когато оръжията млъкнат, като твърдят, че силните страни на президента като храбър военен лидер не са подходящи за мирно време.

Войната не е направила нищо, за да смекчи нетърпението на Зеленски към сложностите на управлението или към институциите, които не се движат толкова бързо, колкото той би искал, или не се придържат достатъчно бързо към идеите му. Той предпочита голямата картина, пренебрегва детайлите и обича да разчита на вътрешен кръг от доверени приятели.

Но докато комедиантът, превърнал се в президент, сега е възхваляван, дори обожаван като герой от Запада за неговата вдъхновяваща военновременна реторика, омагьосваща ораторска реч и умение да пленява сърцата на публиката от Вашингтон до Лондон и Брюксел до Варшава, Зеленски се обърка като президент преди нахлуването на Русия. Малцина му даваха голям шанс да бъде преизбран през 2024 г., тъй като резултатите му от анкетите падаха рязко - рейтингът му беше 31 процента към края на 2021 г. Той беше обещал много,вероятно твърде много, но постигна малко.

"Украйна има два основни проблема: войната в Донбас и страхът от хората, които инвестират в страната", каза Зеленски малко след изборната си победа. Но антикорупционните му усилия замряха, докато обещанието му да реши проблема с Донбас не доведе до никъде. И в ранното му нетърпение да сключи мирно споразумение с руския президент Владимир Путин, който отказа среща, някои критикуваха Зеленски, че мисли твърде много за способността си да убеждава хората и за своята харизма.

"Той смяташе, че ще бъде лесно да се установи мир, защото всичко, което трябва да направи, е да "погледне в очите Путин" и да говори с него искрено", каза депутатът Микола Княжицки.

"Той стана президент без никакъв политически опит, нито опит в управлението на държавни структури. Той смяташе, че управлението на държава всъщност е доста просто - вземат се решения и те трябва да бъдат изпълнени", казва Княжицки. И когато нещата се объркваха, реакцията му винаги беше, че "вината е на предшествениците, които трябва да бъдат вкарани в затвора", каза Княжицки.

И все пак трансформацията на Зеленски от разочароващ мирновременен лидер в, по хиперболичните думи на френския публичен интелектуалец Бернар-Анри Леви, "нов, млад и великолепен баща-основател" на свободния свят, беше стряскаща.

Дори критици в страната му сваляха шапки заради силните му страни като превъзходен комуникатор: ежедневните му обръщения към украинците ги успокоиха, дадоха им насока и повдигнаха морала, дори когато хората разбираемо се притесняваха. И те признават, че той вероятно е спасил страната, като е отхвърлил предложението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън да напусне Киев.

"Той се превърна в завладяващ лидер", каза Адриан Каратницки, старши сътрудник в Атлантическия съвет и автор на предстоящата книга "Бойно поле Украйна: от независимостта до руската война". Според Каратницки силните страни на Зеленски като комуникатор съответстват на времето. "Той е добър в насочването на общественото мнение, но сега е по-ефективен, защото страната е много по-обединена и по-сигурна относно своята идентичност, интереси и цели. Той все още е същият човек, какъвто беше - актьор и изпълнител, но това го прави идеален военен лидер, защото е в състояние да олицетворява обществения импулс", добави той.

Но когато става дума за нормална политика и обществеността не е единна, Зеленски е непостоянен лидер, който променя сценария и преработва плановете си, за да следва капризите на общественото мнение. "Когато е ясна обществената цел, той има сила, а по време на война той има зад гърба си абсолютната власт на държавата. Но когато каретата отново се превърне в тиква, той ще трябва да се справи с един много различен свят", заключи Каратницки.

Вътрешната политическа критика нараства - макар и слабо забележимо за международни медии, все още възхитени от харизматичната привлекателност на Зеленски и запленени от простата история на Давид срещу Голиат.

Междувременно във Върховната Рада - парламента на страната - се натрупва разочарование, като законодателите се оплакват, че са пренебрегнати от правителство, което вече беше станало нетърпеливо към надзора още преди войната и сега го избягва почти изцяло. Зеленски се е срещал с висши лидери на опозицията само веднъж, откакто Русия нахлу - и това беше преди близо година.

"Рутината министри да отговарят на въпроси в Радата е изоставена", каза опозиционният депутат Ивана Климпуш-Цинцадзе, член на партията "Европейска солидарност" и бивш вицепремиер в предишното правителство на бившия президент Петро Порошенко.

"Военното време изисква бързо вземане на спешни решения и изисква съкратени процедури. И това е донякъде разбираемо", каза тя. "Но ние виждаме как решенията са все по-централизирани и концентрирани в по-малко ръце и това оказва влияние върху баланса на политическата власт и (е) вредно за системата на управление, която се опитваме да развием, и за укрепването на нашите демократични институции в съответствие с критериите, определени от ЕС за сближаване."

Климпуш-Цинцадзе се тревожи, че неотдавнашната вълна от арести срещу корупцията е по-скоро димна завеса в навечерието на срещата на върха ЕС-Украйна през февруари, която може да бъде използвана като възможност за още по-голямо централизиране на властта. "Ако някой мисли, че централизацията на властта е отговорът на нашите предизвикателства, този някой греши", добави тя. "Мисля, че е важно да наблюдаваме много внимателно как се развиват антикорупционните дела и дали ще има прозрачни разследвания и дали върховенството на закона ще се спазва внимателно."

Според Княжицки не бива да се изпуска от поглед факта, че Зеленски е политик популист и споделя фокусираните върху личността недостатъци на тази порода политици. Но това, което радва опозиционния депутат, е как украинското гражданско общество процъфтява по време на войната, как местното самоуправление е укрепено благодарение на доброволчеството по време на войната и взаимопомощта и как се представят някои държавни органи - по-специално железниците и енергийния сектор.

Именно това, заедно със силното чувство за национална принадлежност, изковано от конфликта - ще формира основата на силна следвоенна Украйна, каза той.

Източник: Европейската редакция на "Политико" / News.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    61 2 Отговор
    Рон Пол , САЩ: ,,Вярвам, че антивоенното движение започва да се разгаря както у дома, така и в чужбина. Митингът в DC беше последван от много по-големи антивоенни митинги в Париж, Берлин, Лондон и другаде.

    Няколко скорошни проучвания, включително на Pew и AP, показват, че американската подкрепа за Украйна се изпарява. Дори в ЕС новите проучвания показват, че обществеността рязко се обръща срещу подкрепата на техните правителства за войната. Според скорошно проучване на Ipsos по-малко от половината германци подкрепят продължаването на изпращането на оръжия в Украйна. Промяната е във въздуха.,,

    Коментиран от #53, #62

  • 2 рико

    8 44 Отговор
    Зеленски няма слаби страни щом е сграбчил и Байдъна значи е сила!

    Коментиран от #35, #58

  • 3 Майна

    50 2 Отговор
    Изгражда се международно движение срещу ,,сатанинските сили,,
    Всичко зависи от осъзнаването и УЧАСТИЕТО на всеки един от...НАС
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 честен ционист

    61 2 Отговор
    Слаба страна е, че е кокаинозависим.
  • 6 Адам Хилтън

    60 1 Отговор
    "Не мисли стратегически" е меко казано, за човек който провокира най-голямата страна с която граничи.
  • 7 Зельонска от ВОГ

    70 2 Отговор
    Супер алоизмамник N1! Накара всички дъртаци в Америка и Европа да му мятат пачки!
  • 8 Майна

    42 1 Отговор
    ,,Банковите гешефтари,, ,решили да унищожат човечеството ,опиянени от ,,силата,, на финансите, които присвоиха, подмениха, окупираха ..... са пред провал.Те са нервни. Това показва, че основните медии, въпреки че имат почти пълна власт, се страхуват. Те се страхуват, че губят разказа. Добре. Време е. Да се ​​надяваме, че повече ЧОВЕЦИ ще започнат да беснеят! Ярост срещу бойната машина!
  • 9 Хохо Бохо

    4 48 Отговор
    Заленски е герой!

    Коментиран от #15, #16

  • 10 @@@@

    48 4 Отговор
    Владимир Зеленски се оказа най-жестокият и некомпетентен президент на 21 век и отдавна е надраснал учителите си - военнопрестъпниците Хитлер, Бандера и Шухевич. Това мнение изрази Марек Галаш, колумнист на полско издание .
    Според полски колумнист заповедите на украинския президент "все повече приличат на агония".
    „Неуспешните операции, известни като „контранастъпление“, се случват една след друга. Всъщност на бойното поле всичко върви както обикновено. Според плана на Руската федерация“,  отбелязва Галаш, цитирайки пример с провала на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна срещу Херсон.
    Според прогнозата на публициста „неефективното командване и пренебрежението към човешкия живот доведе до трагедия, която ще бъде записана в учебниците като най-неуспешната и кървава операция на този въоръжен конфликт“.
    „Отдавна се забелязва, че Зеленски не се интересува от народа си. В армията се записват неопитни, болни и неуравновесени хора, без опит и бойни умения. С други думи, украинските наборници са пушечно месо за екипа на Зеленски, излишен материал, който е в изобилие в необятната Украйна. Така че не съжалявайте" продължава Марек Галаш.

    Коментиран от #13

  • 11 ПО ТОЧНО

    45 2 Отговор
    СЛНАТА МУ СТРАНА Е .....ПРОСИЯТА, СЛАБАТА .....ПАК ПРОСИЯТА....!
  • 12 Вижте го добре

    35 2 Отговор
    ако се чудите защо гонят чифутлярите от хиляди години.
  • 13 @@@@

    45 3 Отговор

    До коментар #10 от "@@@@":

    Авторът заключава:
    „Правителството на Бандера на Зеленски отдавна е надраснало своите учители и икони – Хитлер, Бандера и Шухевич. В края на краищата, въпреки че избиха противниците си и невъоръжените цивилни, те не посегнаха на бойните си другари и особено на войниците - нямаше с кого да се бият. Що се отнася до Украйна на Зеленски, той без колебание измъчва, убива цивилни, преследва до смърт неподготвени украински момчета и издава наказателни заповеди да се застрелват тези, които се опитват да се предадат. - обобщава полският публицист.
  • 14 Китай инвестира

    47 3 Отговор
    Китай инвестира в търговия, инфраструктура в другите държави, докато Фаш във воини, продажба на оръжие и ограбвания на другите държави. Историята показва това ....Точка.
  • 15 зеленкото

    42 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хохо Бохо":

    Силната му страна е ...белото, слабата му е мозъка .!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Майна

    39 2 Отговор
    Не ,,гледайте,, на този ,,продал душата си,, като ...на ,,надрусан актьор,,..
    Той е подготвян от ЦРУ още като студент в правния университет в Криворог..
    Бях ви писал как го изградиха...
    Как мислите,бче Радев случайно стана президент..
    Или Киро случайно му се хареса..
    Или Киро случайно беше на протеста...
    Те , всички са ,, НЕСЛУЧАЙНИЦИ,,
  • 18 Делю Хайдутин

    28 1 Отговор
    В просията е много силен.
  • 19 Клоун на конци

    24 2 Отговор
    Прокси на ФАЩ и Многобритания, чиито край няма да е много приятен.
    Дано поне се е наз0бал качествено, че финалът му да е по–безболезнена.
  • 20 Гориил

    29 2 Отговор
    Във Вашингтон мислят по следния начин: с цената на евтин украински живот и с някаква сума в американски долари Западът може да сложи край на стратегическата заплаха за САЩ, която е Русия. За Украйна САЩ направиха всичко възможно, за да изглежда като оръжейно шоу на НАТО.
  • 21 Първата

    28 2 Отговор
    Първата снимка е най-показателна. Тъкмо се е насмъркал.
  • 22 гост

    27 2 Отговор
    Вижте израза на лицето му, чуйте прегракналия му глас, и нощните му фантасмагорични излияния! Типичен случай на повторение на Хитлер от последните му дни в бункера от края на април 1945 г. Липсва най-ярката му снимка с Урсула!
  • 23 Хохо Бохо

    4 24 Отговор

    До коментар #16 от "хе хе хе хе":

    Приятели, какво общо има: между аз какъв съм - блондин, русокос, жена, мъж и мнението ми?
    Защо спамите?
    Добре - аз съм чудовищете...
    Ама Путин уби повече украински и руски мъже, отколкото земетресението в Турция, нали?
    Сега очаквам да кажете "Слава на Путин"...
    Защо спамите?

    Коментиран от #37

  • 24 Пропагандната машина започва

    26 2 Отговор
    да подготвя потребителите си за бавното залязване на Еленския клоун. Защото точно така гледат на аудиторията си - тълпа потребители, които нямат време и желание да се просвещават и да си извлекат самостоятелно изводи, като потърсят максимално количество информация за случващото се. А след като го изкараха втория Вашингтон и Чърчил, няма как да го свалят съвсем рязко. Слава богу, има доста хора с критично мислене, които помагат на човек да не реши, че той полудява, а не околният свят.
  • 25 Гориил

    26 1 Отговор
    Заради държавния преврат напрежението в Киев нарасна. Москва незабавно анексира Крим и подкрепи руските сепаратисти в Източна Украйна.
    Всички тези проблеми няма да изчезнат, дори ако руската армия се оттегли на позициите, които заемаше преди началото на военната операция. Представата, че това е примитивно заграбване на земя, е повърхностна и плитка. Говорим за смъртоносна заплаха за националната сигурност на Русия.
  • 26 Това украинско

    19 2 Отговор
    Жуже с професия палячо било имало силни страни
  • 27 Манджа

    12 0 Отговор
    с грозде!:) Поредната!
  • 28 БАЙ КУРТИ

    20 2 Отговор
    Е па на ЗЕЛЕНИЯТ до сега не видях силни страни. Освен белото и геноцид над УКРАИНЦИТЕ със хиляди на ден ги ловят по улиците /вече и женски батальони правят за месомелачката ,друго ако някой вижда.....
  • 29 Само питам

    19 2 Отговор
    Кое е положителното на един наркос ?
  • 30 от нисък по-нисък

    14 1 Отговор
    зеленчука или микрончо?
  • 31 зеления наркос

    21 1 Отговор
    Бойците от Азов си признаваха как са ги дрогирали . После не им е пукало по кого стрелят .
  • 32 СИРИОЗНУ???!!!

    16 1 Отговор
    ТОЙ Е НАРКОМАН И НАРКОТРАФИКАНТ! ПОДЛОГА НА САЩ! НЕ МИСЛИ ЗА ХОРАТА В ГРАДОВЕТЕ РАЗРУШЕНИ НАПЪЛНО, НЕ МИСЛИ ЗА БОЙЦИТЕ, КОИТО МРАТ, КАТО МУХИ... НЯМА УКРАЙНА! НИМА ЦЕЛТА МУ Е ДА НЯМА И УКРАИНЦИ???!!!
  • 33 китаеца

    22 1 Отговор
    Пекин - Предложихме мирен план за Украйна, а САЩ наложиха санкции на китайските компании. Кой подклажда напрежението?
  • 34 Дон Бидон

    16 2 Отговор
    Има още един минус и това му е вероятно най-големият - жид е.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 стратег

    6 1 Отговор
    украинците ще се оправят,но е дошло време разделно,най-вече за българите с мозък в долната част на гърба!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Зеленски е садист

    22 1 Отговор
    -унищожава народа на Украйна, за да угоди на краварите.Зеленият наркоманчик и цялата му клика са пътници, въпросът е дали ще успеят да избягат или руснаците ще ги изловят, или пък американците ще ги убият, за да натопят Русия...

    Евреинът Зеленски и цялото марионетно правителство на Украйна са най-големите врагове на украинците! Този кървав клоун изпълнява безпрекословно заповедите на западните си господари и безмилостно хвърля на заколение украинците!

    Насила хващат по улиците мъжете и ги хвърлят без подготовка на заколение на фронта!
  • 39 Хари

    15 1 Отговор
    Докато сектанта с деменция е начело на краварника войната ще продължи, дори и може да прерастне в нещо пагубно за всички ни ! Американеца не го ли осъзнава все още ?
  • 40 Бивш украински премиер:

    19 2 Отговор
    “Вашингтон толерира кражбата на Володимир Зеленски от финансова помощ, която Западът предоставя, докато украинският лидер изпълнява възложените му задачи. Това просто е откраднато, никой не го крие, всички знаят за това. Американците също знаят, но докато Зеленски решава задачите, които му се поставят – да съсипе страната, да нанесе щети на Русия – те ще си затварят очите за това", каза бившият украински премиер (2010-2014 г.) Николай Азаров в интервю за канала Mriya Youtube. Политикът отбеляза, че на Зеленски ще му бъде трудно, ако Камарата на представителите в Конгреса проведе одит. Според него може да се говори за кражба на около 2 млрд. USD”

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Цеко

    7 0 Отговор
    Прилича на автомонтьора на Байдън.
  • 43 Грижливо подбрани

    8 0 Отговор
    снимки от хибрида на демократичната журналистическа гилдия😀⛪
  • 44 Коиловци брадърс

    7 2 Отговор
    Белото му е силна страна.
  • 45 И аз следя този канал и сайта им.

    11 2 Отговор

    До коментар #40 от "Бивш украински премиер:":

    Приятно е да видиш немалък брой адекватни украинци, които болеят за сънародниците си и виждат към какво ги води Валдемар Кокосович, както го нарича един от тях. Повечето са доста образовани млади хора, които са били подложени на всякакви гонения в "демократична" Украйна, която се бие вместо нас за "европейските" ценности.
  • 46 333

    11 0 Отговор
    престанете да ни занимавате с Зеленски ние нямаме ли си проблеми
  • 47 .......

    7 2 Отговор

    До коментар #41 от "Хохо Бохо":

    Не само те подсещам да им отвориш.
  • 48 ...

    4 6 Отговор
    Нека Путин да унищожи света с атомните бомби.
    За какво ни е светът, ако останем без копейки?
    Слава на Възраждане!

    Коментиран от #49

  • 49 .............

    12 1 Отговор

    До коментар #48 от "...":

    Този,който иска атомна война в Зеления Гаргамел и затова нарочно е нарушавал Минските споразумения.
    Нон стоп се наливат оръжия и пари,а се отказват мирни преговори...не ни правте на балъци!
  • 50 ТаУмВзе

    9 4 Отговор
    Зеленясалия има дете от сестра си!
  • 51 КАДИРОВ ЩЕ ДОКОПА ЗЕЛЕНСКИ

    12 2 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИЙ КАПУТ
  • 52 Наркомана и фашист Зелен е ненормален

    10 2 Отговор
    Това му е силната страна може да погълне промишлени количества прахчета и все се е психо!
  • 53 КОСЪМ НЕ МОЖЕ ДА ПАДНЕ ОТ РОССИЯ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Чу ли ВЛАДИМИРА ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИНА НА СТАДЬОНА КАК СЕ ИЗВИКА ....РОО-ССИ-ЯЯЯ........🤐

    Коментиран от #57

  • 54 ЗЕЛЕНСКИ И ПРЕЦЕДЕНТА НА САЩ

    6 2 Отговор
    СА ОСТАП БЕНДЕР И ИПОЛИТ ВОРОБЯНИНОВ !
  • 55 Баро

    6 0 Отговор
    Силните му страни патриот и коцкар.Оправи всички ВИПове които го посетиха,даже и на дядо Джо не му се размина,но човека се жертва за страната си.Недостатъци: предпочита да работи в силно запрашена среда.
  • 56 ФИНЦИ

    4 1 Отговор
    тои путин ще го оправи тоз клоун дето цяла европа го крепи и що не знам ама те си знаят тоя е пълен клоун или смешник само се загледаите внимателно след много малко няма да го виждате повече

    Коментиран от #66

  • 57 Не си добре,53ти

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "КОСЪМ НЕ МОЖЕ ДА ПАДНЕ ОТ РОССИЯ":

    Стадьон със стадьон такъв!
  • 58 разума

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "рико":

    Точно обратното е. Байтън го е сграбчил по точно /военно промишления комплекс в САЩ е сграбчил Байдън/
  • 59 Урюрвкос

    2 1 Отговор
    този го гласят да седне на мястото на Столтенберг
  • 60 Роня

    7 2 Отговор
    Зеленски нема силни и слаби страни. Той е американски послушник-бивш държавен служител в САЩ на заплата, преди да стане Президент на Украйна. ИСТИНАТА БОЛИ !
  • 61 Казуар

    2 1 Отговор
    Стратегически да е мислил това ли означава, да е избягал при вероломното нападение на Русия, или да подпише анексиите на украинска територия и Украйна да стане доминион на Русия.
  • 62 Ще ви се,

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    ама нанай ! Русия ке падне !

    Коментиран от #63

  • 63 Роня

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Ще ви се,":

    Шо думаш бре ? Россия никогда не сдает!
  • 64 БгТопИдиот🇧🇬

    5 0 Отговор
    Като стане излишен ,неговите ментори ще го утилизират-справка Бо рята Нем цо-в.

    Коментиран от #70

  • 65 Брей брей

    2 0 Отговор
    Добър е ,признавам ,но като клоун. Като политик е нула.
  • 66 дедо Тошо

    7 0 Отговор

    До коментар #56 от "ФИНЦИ":

    Европата изпълнява заповедите на ФАЩ която нарежда да се дава оръжие за да продължава войната от която най много печелят американците
  • 67 Уса

    5 0 Отговор
    Силните страни не са негови а слабите са от рождение обратнарезба инаркотици.Дори не е добър артист
  • 68 Казуар

    1 6 Отговор
    Тука много руснаци и руски мекерета пишат.
  • 69 Стоян Александров

    4 0 Отговор
    Зеления има само есна силн и една слаба страна. Слабата му е че понакога взима по- малко от белото, а силната му е че в 99% от така наречения живот е много добре надрусан и му е все тая за всичко. Така излиза, че много повече силен отколкото слаб. Еваллллла на таквизи американски роби, само сила стрий от тях, слабост нямат...
  • 70 Роня

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Не бива ! Володимир е син на афганистански командир муджахидин. Не зная как е попаднал в Украйна, но САТ.шаци го използват!!!
  • 71 един от многото

    6 0 Отговор
    Силните му страни са , нахалство , простотия и тепигьозлък и на просията няма втори. Слабата страна е страната му!
  • 72 ДДРОнег

    4 0 Отговор
    Всички знаем истината...

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Вова

    5 0 Отговор
    Това надгробно слово ли е ?
  • 75 Светът трябва да каже не,на хегемона сащ

    6 0 Отговор
    В събота бях на многохиляден антивоенен митинг в Берлин,зад бранденбургската врата! Германското население, не е съгласно с милитаристката политика на колективния запад под диктата на сащ.

    Коментиран от #76

  • 76 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #75 от "Светът трябва да каже не,на хегемона сащ":

    Пак ли ти бе розов? Колективния запад включва и Германия и Канада,а просяците там сте такива не щото се налага а щото ви е такава културата.културна просия от източна европа.хората ви разбират и ви съчувстват.
Новини по държави: