Last news in Fakti

1 Март, 2023 11:30 1 253 4

Пакистан с първо дигитално преброяване на населението

  • пакистан-
  • преброяване-
  • жители-
  • дигитално-
  • данни

Преброяването ще събира данни за урбанизация, миграция, възраст, етническа и езикова принадлежност, пол, образование и др.

Пакистан с първо дигитално преброяване на населението - 1
Източник: БГНЕС

Пакистан даде ход днес на първото дигитално преброяване на населението, чиято цел е да събере демографски данни за всеки жител на страната, предаде ДПА.

Над 121 000 е-преброители, облечени в зелени якета, са плъзнали навсякъде из страната, за да събират данните, съобщи говорител на пакистанската статистика. Те ще бъдат подкрепени от 86 000 полицаи, разположени в 156 района, както и от хиляди войници. Преброяването ще продължи през целия месец.

"Дигиталното преброяване е стъпка за отдалечаване на Пакистан от миналото и отваряне на вратата към модерното бъдеще. Това е стъпка към дигитален Пакистан", заяви Тарик Малик, председател на Националната агенция за данни и регистрация.

Преброяването ще събира данни за урбанизация, миграция, възраст, етническа и езикова принадлежност, пол, образование и др.

Първите резултати ще бъдат обявени на 20 април, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щяха ли

    3 0 Отговор
    да ви се извъртят китките, ако вместо дигитално, бяхте написали цифрово? Преди няколко часа имаше статия тук за насилственото внедряване на чуждици.

    Коментиран от #4

  • 2 пппп

    1 0 Отговор
    Пакистан 2021 година 225 милиона, 2022 година 245 милиона! Тия дивацци се умножават
    като хлебарките
  • 3 Естествено

    4 0 Отговор
    Тези ще сепреброят преди нас. Статистиката бави обявяването от 2021 г., за да няма сърдити за изборите и 6-милионния списък с избиратели плюс мъртви души да не се пипа. Хвала на таквъзи!
  • 4 Фйлг

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Щяха ли":

    Пак добре!
    Статията и термините са на кирилица.