Last news in Fakti

3 Март, 2023 06:40 1 097 2

Задържаха двама американци в Канзас по обвинение, че са предавали авиационни технологии на Русия

  • сащ-
  • канзас-
  • арест-
  • русия-
  • технологии-
  • обвинения

По случая работи и ФБР, както и министерството на правосъдието

Задържаха двама американци в Канзас по обвинение, че са предавали авиационни технологии на Русия - 1
Снимка: Фейсбук

Двама граждани на САЩ са били арестувани в град Канзас по обвинение, че са предавали авиационни технологии на Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на американското министерство на търговията.

След началото на военния конфликт в Украйна САЩ и други държави въведоха контрол върху износа, за да ограничат достъпа на Русия до технологии и стоки, които биха могли да подпомогнат въоръжените ѝ сили.

Високопоставен служител от американското министерство на търговията отказа да оповести допълнителна информация относно двамата задържани, но посочи, че по случая работи и ФБР, както и министерството на правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    22 6 Отговор
    Години след като "изостанала" Русия праща човек в космоса, шаш решават, че не могат да направят нищо повече освен холивудски клип, как техен астронавт стъпва на луната. Та така с кражбите на авиационни технологии. Шаш са гола вода и не произвеждат нищо.

    Коментиран от #2

  • 2 моето мнение

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    браво шаш, истински интелект си.