5 Март, 2023 05:42 606 3

Иран се съгласи на детайлни инспекции на свои ядрени обекти

  • иран-
  • маае-
  • рафаел гроси-
  • ебрахим раиси

Подробностите за инспекциите предстои да бъдат изяснени, заявиха от МААЕ

Иран се съгласи на детайлни инспекции на свои ядрени обекти - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иран ще даде възможност на международни експерти да извършват детайлни инспекции на свои ядрени обекти, се казва в съвместно изявление на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и на иранската агенция за атомна енергия, цитирано от ДПА и БТА.

Подробностите за инспекциите предстои да бъдат изяснени, се казва в изявлението.

Съвместното изявление бе разпространено, след като ръководителят на МААЕ Рафаел Гроси се срещна в Техеран с иранския президент Ебрахим Раиси.

"Иран изрази готовността си . . . да предостави допълнителна информация и достъп" до ядрените си обекти, се казва в изявлението, цитирано от Ройтерс.

По информация на МААЕ Иран се е съгласил да съдейства на разследването във връзка с наличието на частици уран на необявени обекти и дори да постави отново премахнати устройства за наблюдение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    1 2 Отговор
    Бившият член на Камарата на представителите и бивш кандидат за президент на САЩ Тулси Габард заяви, че американският лидер Джо Байдън е тласнал хората на Съединените щати и целия свят към бездната на ядрената война. Тя обяви това на конгрес на американските консерватори.
  • 2 Урюрвкос

    0 1 Отговор
    навремето в Ирак поставиха устройства за наблюдение на важни обекти с цел контрол над химическото оръжие. Те имат GPS трекер да не би "случайно" да бъдат преместени на друго място. Когато почнаха да летят ракетите първите цели бяха точно тези устройства. Оказа се че изпълняват функциите на маркери (фарове) указател на целта.
  • 3 Да бе да

    0 1 Отговор
    😂😂
    Иран се съгласи на детайлни инспекции на свои ядрени обекти

    Каква им е алтернатавата ? 😁