Last news in Fakti

5 Март, 2023 12:20 2 044 5

Парламент обсъжда импийчмънт на президент

  • гилермо ласо-
  • еквадор-
  • импийчмънт

Искат отстраняването на Гилермо Ласо заради подозрения в корупция

Парламент обсъжда импийчмънт на президент - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Националното събрание (еднокамарен парламент) на Еквадор прие доклада на парламентарната комисия, който препоръчва президентът Гилермо Ласо да бъде отстранен от длъжност заради подозрения за участие на политика в корупция, съобщи местният вестник El Comercio.

Разследването на комисията засяга предполагаема корупционна схема в държавни компании, както и изтичане на данни от полицейско разследване за трафик на наркотици. От присъстващите на пленарното заседание 125 депутати 104 гласуваха за одобрение на доклада.

Одобрението на доклада не означава автоматично започване на политически процес срещу Ласо. За провеждането му е необходимо членовете на събранието официално да подадат искане за импийчмънт с подкрепата на поне 46 депутати. Също така е необходимо съответно решение на Конституционния съд, за да се удовлетвори това искане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    5 5 Отговор
    А у нас кога?

    Коментиран от #2

  • 2 00014

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Само по подозрене се иска импийчмънт, когато е по нареждане на външен заинтересован.
  • 3 САМ ДА УПРАВЛЯВА?

    4 1 Отговор
    НАШИЯ ПРЕ-РЕЗИДЕНТ ДОВЕДЕ ШАРЛАТАНИТЕ, ИНФЛАЦИЯТА, ПЕТТЕ ИЗБОРИ, ОБЕДНЯВАНЕТО НА НАРОДА И МИГРАНТИТЕ.
  • 4 свинарите

    2 1 Отговор
    Ами резидентна на бананова гора българия с неговите шарлатани двамата кога ще има импийчмънт?!
  • 5 Българи

    1 0 Отговор
    Боже мили то цяла. България се тресе от беднотия от корупция от безработица инфлация цени 🚀.от болен безпомощен шашардисан народ те тръгнали пак с ГЛУПОСТИ да се занимават както беше до сега избори оръжия пелене на време те едино НС не можат да направят само мачкат българския народ а ние само затъва ме в продадена та ни БЪЛГАРИЯ новите роби на САЩ ЕС