6 Март, 2023 12:07 1 114 2

Аятолах Али Хаменей: Отравянията на ирански ученички е непростимо престъпление

  • иран-
  • ученички-
  • престъпление-
  • аятолах али хаменей

Това изявление дойде на фона на зачестилите опити за отравяния в цялата страна

Аятолах Али Хаменей: Отравянията на ирански ученички е непростимо престъпление - 1
Източник: БГНЕС

Върховният лидер на Иран заяви, че отравянията на ирански ученички през последните месеци са "непростимо престъпление", съобщи "Ройтерс", като цитира държавните медии в страната. Това изявление дойде на фона на зачестилите опити за отравяния в цялата страна, при които стотици момичета бяха приети за болнично лечение.

"Властите трябва да се заемат сериозно с въпроса за отравянето на ученици. Това е непростимо престъпление... извършителите на това престъпление трябва да бъдат сурово наказани", заяви иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей.

Според държавните медии и официални лица от ноември до сега над хиляда ирански момичета от различни училища в цялата страната са претърпели "леко отравяне" при подобни нападения. Някои ирански политици твърдят, че момичетата може да са станали мишена на религиозни групи, които се противопоставят това момичетата да получават образование.

Зачестяващите нападения, започнали през ноември в свещения за мюсюлманите шиити град Кум в централната част на Иран, се разраснаха и достигнаха до поне 25 от 31 ирански провинции, което накара някои родители да спрат децата си от училище и да организират протести срещу управлението, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    7 2 Отговор
    Казва човека съгласен с деянието...
  • 2 Сила

    4 4 Отговор
    Каква приятна и демократична путинофилска държава, образец на съвременност и демокрация...... Оля как се прибра жива след женския форум