Last news in Fakti

7 Март, 2023 13:20 972 1

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани прие оставката на министър-председателя

  • катар-
  • емир-
  • министър-
  • министър-председателя -
  • оставка

За нов ръководител на правителството е назначен министърът на външните работи Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани. Агенцията не дава информация за причината за разместването на позициите

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани прие оставката на министър-председателя  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани прие днес оставката на премиера Халед бин Халифа Ал Тани, предаде ТАСС, позовавайки се на Катарската новинарска агенция.

За нов ръководител на правителството е назначен министърът на външните работи Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани. Агенцията не дава информация за причината за разместването на позициите.

Халед бин Халифа беше назначен за премиер и министър на вътрешните работи на Катар с указ на емира от 28 януари 2020 г. Той наследи на поста шейх Абдула бин Насър бин Халифа Ал Тани, който оглавяваше правителството от 2013 г.

Новият премиер на Катар Мохамед бин Абдулрахман започва политическата си кариера през 2003 г. като директор по икономическите въпроси в Съвета по семейните въпроси. От 2013 г. той е помощник-министър на външните работи по въпросите на международното сътрудничество. През 2016 г. е назначен за ръководител на външното министерство на емирството и за вицепремиер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина ти казвам

    0 0 Отговор
    Ооооп преместих го!