Last news in Fakti

10 Март, 2023 14:55 635 2

Иран и Саудитска Арабия възобновяват дипломатически отношения

  • саудитска арабия-
  • иран-
  • дипломатически отношения

Техеран и Рияд се споразумяха да възобновят дипломатическите отношения. До два месеца двете страни ще отворят отново посолствата си

Иран и Саудитска Арабия възобновяват дипломатически отношения - 1
Снимка: Shutterstock

Властите на Иран и Саудитска Арабия се договориха да нормализират отношенията между двете страни, съобщава информационната агенция ТАСС.

В продължение на няколко дни секретарят на Висшия съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани и неговият саудитски колега са преговаряли в Пекин.

Техеран и Рияд се споразумяха да възобновят дипломатическите отношения. До два месеца двете страни ще отворят отново посолствата си.

Източник: ТАСС


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    2 0 Отговор
    Кофти за САЩ, ще им врътнат някой кофти номер. Джо да пали джета и да бега бръже при саудитците, че долара утече. А утече ли край с охолството и ще требе да се бачка яко, както по света
  • 2 Бай Дън

    0 0 Отговор
    Та кога въстане робът, да си найда и аз гробът !