12 Март, 2023 13:58 1 397 20

Износът на петрол от Иран достигна рекордно ниво

  • иран-
  • петрол-
  • рекорд-
  • износ

Това съобщи министърът на петрола Джавад Оуджи

Износът на петрол от Иран достигна рекордно ниво - 1
Източник: Shutterstock

Износът на петрол от Иран достигна най-високото си ниво от повторното налагане на санкциите на САЩ през 2018 г. Това съобщи министърът на петрола Джавад Оуджи, цитиран от Ройтерс.

След излизането на САЩ от ядрената сделка от 2015 г. и повторното налагане на санкции на Техеран през 2018 г., износът на ирански петрол и приходите претърпяха значителен крах. Малко държави продължават да купуват ирански суров петрол, като една от тях е Китай, пише news.bg.

Министърът на петрола посочи, че през текущата година, започваща на 21 март 2022 г, 83 милиона барела повече са били изнесени в сравнение с предходния период 2021-2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    18 5 Отговор
    И какво стана оказа се, че всички санкционирани изнасят и печелят повече, а санкциониращите гледат с пръст в устата.
  • 2 Калпазанин

    17 4 Отговор
    Санкциите работят, сбогом газпром чао газпром. А на запад инфлация муахахахаха. Нема такова животно като Ес, скоро и емигрантите ще почнат да се връщат
  • 3 Камасутра

    12 3 Отговор
    Западът на колене,актуалната ситуация провокира позата..
  • 4 Путин

    7 2 Отговор
    Хаха ха ха хаааа ха хааа ха ха
  • 5 Българин

    9 1 Отговор
    Преди имах подозрения, че ЕС се управлява от пълни неадекватници, подозренията ми се разсеяха, нещата са даже по-зле. "А ние прибираме политиците в затвора веднага след изборите, така пестим време" Пътеводителят
  • 6 Хурка майка , хурка за Краварите

    11 1 Отговор
    Които се мислят за световни господари !!!!! Всички санкции се връщат върху тях като бумеранг !!!!! Идва краят им за удоволствие на десетки държави и на милиони пострадали от вандалското им поведение !!!!!!!!!

    Коментиран от #15

  • 7 Левски

    13 3 Отговор
    Вече на никой не му действат американските смешни санкции! Нито Венецуела нито Куба нито нито Северна Корея нито Никарагуа нито пък Иран нито пък Сирия нито пък Беларус да не говорим пък за Русия! Свободния свят винаги ще победи тоталитарни американски режим!

    Коментиран от #13

  • 8 Идва нов световен ред !

    10 0 Отговор
    Във които ще се чува думата на Русия , Китай , Индия , Иран ..........затова тъй много рита и реве запада , защото умира неговото господство над света !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #11, #12

  • 9 Стадото КРАВИ

    6 0 Отговор
    Ще се разпадне на петдесет единици .......тогава ще настъпи мир на света !
  • 10 Ми сега

    1 6 Отговор
    Разшистите какво ще ядат ? Дори и олигарсите почнаха да се оплакват. Олегчо ония ден какво каза че парите свършват догодина. "Следващата година парите ще свършат и ще се нуждаем от чуждите инвеститори". Деричаска заяви пред икономически форум в Красноярск , че не очаква деескалация на конфликта в Украйна преди средата на 2025 г.

    Коментиран от #20

  • 11 Хахахахха

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Идва нов световен ред !":

    Е той е заидвал последните 80 години бе дядка, вие там съюзниците в новия световен ред гледайте първо тоалетна чиния да измислите че в Индия четвърт милярд от вашите съюзници в новия ви световен ред ходят по голяма нужда кой къде намери, дори и руски кенеф няма там с две тухли и дупка по средата

    Коментиран от #17

  • 12 А китайците сами си знаят работата

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Идва нов световен ред !":

    Без западните фабрики там много добре си спомнят велосипедите от миналия век и блатата с ориз

    Коментиран от #19

  • 13 До Левски

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Левски":

    Прав си Левски, във Флорида кубинците и венецуелците са най добрите градинари и чистачи на хотели, едните през границата другите с лодки щото са по близко. И са доволни хората изпращат пари в изброените от теб райски държави от които са избягали рискувайки си живота. Другите твои изброени държаи нямат такъв късмет. Далече са
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Идва идва

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хурка майка , хурка за Краварите":

    Това го слушахме когато бяхме малки, а сега остаряхме вече, но края им все идва идва, следващата петилетка може би 🫢🤔
  • 16 Лумпен

    1 0 Отговор
    Ето- можело щом се наложело. Китай без да инвестират във войни, пропаганда и марионетни правителства купуват суровини под себестойност. Санкции, а!? Важат само и се спазват от зависимите на американския демократичен пищоффф!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гого

    3 1 Отговор
    Май не само Китай купува ирански петрол. Май и колективния запад, закъсал за петрол купува чрез посредници, ама не му е удобно да го обяви. Нали имаше санкции срещу Иран? Как става така, че има санкции, но износът се увеличава? Иначе колективния запад и САЩ се кълнат, че никога няма да купуват. ЕС също от началото на годината прекрати вноса на руски петрол. А дали е прекратил? Или няма да купуват от Русия, но ще купуват от Иран? Иначе откъде ще се снабдяват. Арабите отказаха да вдигат добива. Венецуела също. Не се чува за европейски находища. Май лицемерието няма граници.
  • 19 Ало, ало...

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "А китайците сами си знаят работата":

    Да си изнесат фабриките и да си произвеждат маратонки в САЩ да видим ще ги купува ли някой на цената, която ще струват.
  • 20 Защо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ми сега":

    Ами някакви БАНКИ фалирали . Неможеш да хванеш края 2 ли са 5 ли са , май фалират по една на 10 часа. Какво ли ще ядът па тези , аха скакалци и хлебарки бол . Плъхове колко искаш.