Last news in Fakti

13 Март, 2023 07:35 1 260 4

Кипър предлага иновативно приложение за сравняване на цените на продуктите

  • кипър-
  • магазин-
  • продукти-
  • иновация-
  • цени-
  • приложение-
  • телефон

След оттеглянето на предложението за "Домакинска кошница"

Кипър предлага иновативно приложение за сравняване на цените на продуктите - 1
Източник: Shutterstock

След оттеглянето на предложението за "Домакинска кошница" в Кипър Агенцията за защита на потребителите насърчава изготвянето на законопроект за предоставяне на цифров инструмент, който ще позволи ежедневно сравняване на цените на дребно на продуктите, съобщава "Катимерини".

Потребителите ще могат да избират продуктите от своя списък, да сравняват цените на всеки продукт в отделните обекти за търговия на дребно и да определят колко общо ще струва кошницата в отделните обекти за търговия на дребно.

Приложението за мобилни телефони ще актуализира избора и ще уведомява потребителите за най-евтиния супермаркет въз основа на продуктите, добавени в кошницата им.

Константинос Карагеоргис, ръководител на агенцията, заяви пред комисията, че този инструмент насърчава прозрачността на цените.

Вече е изготвен проект на закона, който ще бъде изпратен на правната служба, преди да бъде представен на парламента за обсъждане, представяне на становища и гласуване.

На заседание на Комисията по търговия към Камарата на представителите пред новия министър на енергетиката, търговията и промишлеността Джордж Папанастасиу депутатите поискаха законопроектът да бъде внесен в рамките на един месец, като министърът отговори положително.

Във всеки случай, дори законопроектът да бъде приет, не се очаква приложението да бъде приложено скоро, цитира news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро харвардския

    17 0 Отговор
    предлагам стикер "почтен спекулант"
  • 2 Ахам

    8 1 Отговор
    Приложението ще представя най-ниските цени напълно честно... и без никакви опити за реклама... Както и ще сравнява сирене с палмово масло и такова без..... Познайте кое ще е най-евтино.... Ако не беше смешно....... щяхме всички да ревем....
  • 3 Фикус

    2 1 Отговор
    Много е гръцко това име Джордж Папа(татко) на Анастасиу.
  • 4 Мухаа,хаа! -

    0 0 Отговор
    Да ви имам " иновацията"! Навсякъде веригите са с огромен пазарен дял.И там, както и у нас.Те държат и парите,те плащат на " музикантите- с другото име- контролни органи! Та голяма иновация
    Първо правиш списък какво ще пазаруваш- Хайде какво да пазрувате-..,нормалноСлед това ( но не в магазина,) пишеш срещу всеки продукт: това и това в лидълчо,онова на пазара( ако го има) а трето и четвърто в кауфчо.За петото от къде попадне,защото навсякъде е с една цена! Яко успиване,якооо! Време за ценови преглед+ пазаруване,+ пазаруване при" конкурента 2-3 часа.За да спестиш няколо лева,или евро в техния случай.Е, вярватв ли,че някой ще ръгне да обикаля няколко магазина за да спести двр- три евро.Защото разликата в кавички ще е нищожна.Поредно успиване, за да не сложат таван на надценка,или още по лошо( за веригите) таван на цена!