Last news in Fakti

17 Март, 2023 04:55 721 10

Западът не планира да нормализира отношенията си със Сирия

  • сирия-
  • запад-
  • отношения-
  • гражданска война

Така ще е, докато не бъде намерено политическо решение на гражданската война в страната, гласи  съвместно изявление на правителствата на Великобритания, Германия, САЩ и Франция

Западът не планира да нормализира отношенията си със Сирия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Западните страни няма да нормализират отношенията си със Сирия, докато не бъде намерено политическо решение на гражданската война в страната, гласи публикувано снощи съвместно изявление на правителствата на Великобритания, Германия, САЩ и Франция по повод 12-ата годишнина от началото на конфликта в Сирия, предаде ТАСС, цитирана от БТА..

"Ние не нормализираме отношенията с режима на [президента на Сирия Башар] Асад, не финансираме възстановяването на щетите, нанесени от режима по време на конфликта, и не отменяме санкциите. В името на сирийския народ няма да нормализираме [отношенията си], докато не се постигне истински и траен напредък към политическо решение", се казва в съвместното изявление.

Четирите правителства обясниха, че поради земетресението в Турция през февруари, при което загинаха и около 10 000 души в Сирия, са направили изключение от режима на санкции, за да доставят хуманитарна помощ в страната.

Те подчертават, че въпреки този ход няма промяна в цялостния подход към Дамаск, като призоваха за "воден от Сирия политически процес, подпомаган от ООН и в съответствие с Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН".

Правителствата на Великобритания, Германия, Франция и САЩ също така отново подчертаха необходимостта от изправяне пред съда на всички отговорни за нарушенията и престъпленията, извършени през годините на конфликта.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    16 0 Отговор
    Посочените държави се ръководят от доказани олигофрени! Погледнете Париж, в момента е затрупан от над 7 000т боклуци. Макрон обикаля бардаците на Киншаса и едва отърва боя от президента на Конго. Урсулите, Бербоците , Борелите и производните им имат акъл, колкото един контейнер за боклук в Париж.
  • 2 Алфа херинга

    13 0 Отговор
    В името на народа на Сирия. Как може да са толкова нагли. Като искат да изправят хора пред съда, да започнат със САЩ и тези, които организираха арабската пролет.

    Коментиран от #4

  • 3 Гориил

    8 0 Отговор
    На никого не му трябва и на никого не му пука. Войната, отприщена от Запада, ще продължи много години. Никой не може да спре растежа и развитието на Китай. Това означава. че третият свят не харесва и не уважава Запада.
  • 4 Българските турци

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа херинга":

    Ако "да окупираш" значи да влезеш в чужда територия без да бомбардираш и рушиш , започваш да градиш порядък в хаоса и осигуряваш нормален поток на цивилния живот, и създаваш условия за завръщане на милиони цивилни бежанци да се завърнат в домовете си ,тогава може да се каже, че Асад е прав !!! И някой да даде пример за друга "окупация"при която бежанците да се приютяват при окупаторите ?!...Защо хората вярват на лъжите и манипулациите въпреки очевадната им абсурдност ??!...

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Алфа херинга

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българските турци":

    Пич, вие не влизате в чужда територия за да помагате, а също така да я контролирате. Ами то в Родопите също е мизерия, нищета и хаос. Айде, влезте там също да въведете ред, хората ще са ви благодарение, при положение че по голямата част от тях са мюсюлмани. И сигурно пак няма да окупиране. Сирия имаше много висок стандарт на живот преди тази измислена война. Значи, първо създаваш проблем, след това се появяваш като спасител и месия, като си вземаш и малко територия. САЩ ли ви научиха на тези ноемра?

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Българските турци

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа херинга":

    Първо трябва да ги юрнете към нас като бежанци, както прави Асад и най важното ...тия бежанци не трябва да са турци защото веднага ще ги преименуват на изселници !...
  • 8 Българските турци

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа херинга":

    Турците имат вроден генетичен код за инвазия и нямат нужда учат това от "аджемии"!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Алфа херинга

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българските турци":

    Тогава не се крий зад благородни каузи, а казвай нещата с истинските им имена. САЩ и Запада изкарват Асад виновен за събития, които те самите са предизвикали, и са достатъчно безочливи да казват в името на народа на Сирия. Това провокира моят гняв.

    Коментиран от #10

  • 10 Българските турци

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Алфа херинга":

    Тия земи преди да се влеят в Империята не са се наричали нито Сирия нито кюрдистан ...и до преди 100 години са били отнети от нас и били разчертани и преименувани от колонизаторите...Те мислеха че турският сив вълк вовеки ще е без зъби , проскубан и със свита между краката опашка!...Не очакваха глутницата да се възроди и отново да започне набези срещу тях ! Няма прикриване или благородни каузи, а всичко си е явна реалност и истина...Каква "благородна кауза" виждаш в стремежа на турците да се освободят от бремето на 5 милиона чужди граждани ,които ги храним вече 12 години от собсвения си казан пред лицемерните обещания и жалките подаяния на Европа ?!... Или всички очаквахте да подкараме сирийците с "бич и камшик " като вас или като елините от "люлката на цивилизацията"??!..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания