Last news in Fakti

18 Март, 2023 18:14 960 1

След влаковата катастрофа в Гърция: Падна главата на началника на полицията

  • влакова катастрофа-
  • гърция-
  • уволнение-
  • началник на полицията

Според кабинета Константинос Скумас е бил освободен от поста си по-малко от два месеца, след като е бил назначен на тази длъжност

След влаковата катастрофа в Гърция: Падна главата на началника на полицията  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Началникът на гръцката полиция е уволнен, след като сблъсъците между полицията и протестиращите се изостриха след най-смъртоносната железопътна катастрофа в страната на 28 февруари, съобщи БТА.

Според кабинета на министър-председателя Кириакос Мицотакис началникът на полицията Константинос Скумас е бил освободен от поста си по-малко от два месеца, след като е бил назначен на тази длъжност.

Уволнението идва в момент, когато полицията е критикувана за справянето с протестите, избухнали след сблъсъка на два влака край централния град Лариса, при който загинаха 57 души.
"Ще се поучим от грешките си. Една неволна грешка няма да стане системна, ако не се повтаря", заяви Мицотакис по време на предизборна обиколка в Атина.

Назначаването на нов началник на полицията има за цел по-ефективно изпълнение на оперативните планове на една модерна полиция по отношение на сигурността на гражданите, заявиха от кабинета на министър-председателя.

По време на последната демонстрация в четвъртък екип на полицията за борба с безредиците беше заснет как напада и бие мирни протестиращи на площад "Синтагма" в центъра на Атина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    2 0 Отговор
    Ето я демокрацията , тоя ,ако пък ги беше оставил да изпотрошат всичко демонстрантите, пак ще да го уволнят ,за несправяне с работа
Новини по държави: