Last news in Fakti

18 Март, 2023 23:06 979 5

Лидерът на Шотландската национална партия подаде оставка

  • шотландия-
  • питър мърел-
  • оставка-
  • шотландска национална партия

Питър Мърел пое отговорност за подвеждането на медиите за действителния брой на членовете на партията

Лидерът на Шотландската национална партия подаде оставка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Шотландската национална партия Питър Мърел подаде оставка след като пое отговорност за подвеждането на медиите за действителния брой на членовете на партията, предаде БНР. Питър Мърел е съпруг на бившия първи министър на Шотландия Никола Стърджън.

Мърел заяви, че неговият случай се превърнат в отклоняване на вниманието от надпреварата за нов лидер на шотландската национална партия и, респективно, първи министър на Шотландия и затова се оттегля от поста си. Би Би Си обаче съобщи, че той е бил застрашен от гласуване на вот на недоверие. От партията потвърдиха, че се наблюдава голям спад на нейните членове, което бе отричано от Мърел. Той е много популярна фигура в партията и е неин председател от 1999 г.

В момента е в ход гласуването на партийните членове за наследник на Никола Стърджън като двама от кандидатите поставиха под въпрос независимостта на изборния процес.

Никола Стърджън коментира, че нейният съпруг е постъпил правилно като е подал оставка. Двамата са женени от 2010 година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евроджендър

    6 1 Отговор
    Това не е еврогейско
  • 2 Сатана Z

    3 0 Отговор
    Мъжът на тази женица е бил касиер на кампанията по организиране на референдума и имаше съмнения за злоупотреба с дарителски фондове което изяде главата и на двамата,макар че Шотландците не простиха на Стърджан проектозаконите за джендърите,които тя се гласеше да приеме.
  • 3 Хохо Бохо

    0 2 Отговор
    Тоя си е подал оставката за нещо, което ние българите не го разбираме..

    А защо Борисов не е в затвора, никой по света не го разбира,
    само ние, българите, го разбираме
  • 4 Немам думи

    1 1 Отговор
    Погледнете за какво отговорен пред народа човек подава оставка, а какво става тук! Боко е осъден лъжец и пак продължава да иска власт и над половин милион да гласуват за него.
  • 5 3.14К

    1 1 Отговор
    Вчера имаше клип в който кандидат за премиер на Шотландия се среща с десетина жени- украинки. След поздрав, той ги попита къде са им мъжете и украинките му отговориха със смях. Нелепо поведение и от двете страни. Възможно е да е същият екземпляр.
Новини по държави: