Last news in Fakti

19 Март, 2023 09:25 1 724 43

US- банки излязоха с призив към регулаторите за защита на всички депозити две години

  • американски банки-
  • призив-
  • регулатори-
  • защита-
  • депозити

"Тази мярка  ще спре незабавно отлива на клиенти на най-малките банки, ще стабилизира банковия сектор и ще намали до голяма степен рисковете от други фалити", се казва в призива, адресиран до регулаторните власти от страна на средноголемите банки в Америка

US- банки излязоха с призив към регулаторите за защита на всички депозити две години  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Коалиция от средноголеми американски банки призова федералните регулатори в САЩ да гарантират в продължение на две години всички депозити на техните клиенти, дори и да са над обичайния лимит за гарантирани влогове, който е до 250 000 долара, за да избегнат "феномена на заразата" след фалита на банката Силикон вали, съобщава агенция "Блумбърг", цитирана от АФП.

"Тази мярка ще спре незабавно отлива на клиенти на най-малките банки, ще стабилизира банковия сектор и ще намали до голяма степен рисковете от други фалити", се казва в призива, адресиран до регулаторните власти от страна на средноголемите банки в Америка, посочва БТА, цитирана от БНР.

Фалитите на банките Силикон вали и Сигничър породиха криза с доверието в банковия сектор. Много клиенти на сходни банки изтеглиха парите си, за да ги депозират в по-големи банки, като Джей Пи Морган Чейс или Банк ъв Америка, възприемани като прекалено големи, за да не ги подпомогне държавата в случай на криза.

Сега в САЩ депозитите, които са защитени от банковия регулатор, са в размер до 250 000 долара.

През седмицата банка Фърст репъблик, която обслужва основно заможни клиенти, преживя срив на акциите на борсата с 80 процента. Базирана в Сан Франциско, тя е 14-ата американска размер на активите. В четвъртък 11 големи банки се ангажираха да внесат 30 милиарда долара в сметките на Фърст репъблик.

"Каквото и да е общото състояние на банковата индустрия, доверието бе подкопано за всички банки, освен за най-големите", пише в писмото коалицията от средноголеми банки. Тя призовава банковия регулатор, Управлението за федерален резерв и министърката на финансите Джанет Йелън да възстановят доверието. Групата от банки предлага да финансира гореспоменатата мярка, като увеличи вноските, които вече изплаща на банковия регулатор за гарантиране на депозитите.

Същевременно стана ясно, че холдингът на Уорън Бъфет - Бъркшър хатауей, е провел дискусии с високопоставени представители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън относно банковата криза, предаде Ройтерс, като се позова на запознат със случая източник.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Целта е

    59 1 Отговор
    да изчезнат търговските банки и всичко да се контролира от една централна банка през цифрови "пари" и перфектно глобално робство

    Коментиран от #8

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 0 Отговор
    07:42
    07:42
    07:42
    Американски банки призоваха регулаторите за защита на всички депозити
    банки-сащ-призив-депозити
    Тази мярка ще спре незабавно отлива на клиенти на най-малките банки, ще стабилизира банковия сектор и ще намали до голяма степен рисковете от други фалити", се казва в призива....
  • 3 Джамбaза

    41 0 Отговор
    През 15 г зануляване на банковата система.

    Коментиран от #4, #38

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джамбaза":

    Услади им се да прибират СПЕСТЯВАНИЯТА и да продължават да прибират вноските от длъжниците❗❗❗
    БАНКСТЕРСКИ ЗАКОН ❗❗❗
  • 5 глоги

    22 0 Отговор
    тя е 14-ата американска БАНКА С ГОЛЯМ размер на активите.
  • 6 Последния Софиянец

    36 0 Отговор
    Теглете си парите докато е време.

    Коментиран от #13

  • 7 американче,на крег

    50 2 Отговор
    Няколко големи американски банки паднаха!Доверието на американците към банките падна.Доларът падна от световната сцена!Чичо Джо падна от самолетната стълбичка.Американският шпионски самолет Рипър падна в Черно море.Е някой съмнява ли се в просперитета на Америка?
  • 8 Само напомням

    33 0 Отговор

    До коментар #1 от "Целта е":



    САЩ приемат КОМУНИЗМА. И вкарват CBDCs. Всичко си е по ПЛАН:

    1. Лабораторен вирус и строшаване на световната икономика;
    2. Изкуствена война;
    3. Фалити на ТЪРГОВСКИ банки и концентрация на власт в ЦЕНТРАЛНИТЕ банки.
    4. Въвеждане на CBDCs с дигитални ID и личен въглероден отпечатък.


    ПС: Храните, които (уж) са с най-висок ВЪГЛЕРОДЕН ОТПЕЧАТЪК и които ще са КОНТРОЛИРАНИ на ДАЖБИ, са месо, кафе, какао (шоколад), бобови култури. Сами си преценете дали и колко са ви нужни.


    ГЛАСУВАЙТЕ УМНО!







    Коментиран от #27

  • 9 Икономист

    30 0 Отговор
    "федералните регулатори в САЩ да гарантират в продължение на две години всички депозити на техните клиенти"

    Е как ще стане това - банката фалирала и парите ги няма а депозитите гарантирани - това значи че парите могат да дойдат само от печатницата която се държи от едни еврейски фамилии - даже не е държавна.

    А и големите банки също не са застраховани от фалит - Джей Пи Морган също загуби 30% от активите си. Швейцарската банка и тя е от големите а фалира реално - и нея я напълниха с пари без покритие за да я спасят.

    Коментиран от #12, #29

  • 10 Гордостта на Тарра

    27 1 Отговор
    Докото запада се чуди какво да прави Русия си върти далаверите. Русия започва да доставя петрол на Пакистан - за първи път . Какво стана .. Индия Китай сега Пакистан .. май търговия с Азия се засилва .. те затова май почнаха да секват америнските банки.. доста фирми се изнесли от Русия и оборотите надолу .. и едно нещо като съдите някого последните себе си Първо .. а вашите дело са също толкова мръсни колкото и на Русия дори и по мръсни и мащабни ..

    Коментиран от #14

  • 11 мдаа

    36 0 Отговор
    На фона на банковата криза, която се е очертава да бъде в световен мащаб, нашите умници от правителството искат да забранят кеша над 5000 лв.! И това при непрекъснатото повишаване на всички банкови такси, стигащи до безобразни размери и при непрекъснато повишаваща се инфлация, която ще доведе дотам, че утре една прахосмукачка с пари в брой няма да можем да си купим. Насила ни правят клиенти на банките, насила ни карат да им плащаме безумните такси, насила ни тласкат към банковото и електронното робство. А иначе е хубаво да имаш банка - няколко офиса и няколко служители и парите ти идват сами, а ако закъсаш - държавата ще ти даде милиони, за да спасява вложителите. Ненормален капитализъм, напълно откачен.

    Коментиран от #21

  • 12 Гордостта на Тарра

    24 0 Отговор

    До коментар #9 от "Икономист":

    Сащ.са.лесно докото се мислят за хегемон ще печатат ли ли печатат .. Но останалия свят ще им плаща хартийките ..

    Коментиран от #25

  • 13 ШЕФЕ,БАЦЕ.

    21 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    МИ ТИЯ КЪДЕТО НЯМАМЕ
    ПАРИ В БАНКИ.......
    КВО ДА ТЕГЛИМЕ.....
    ПО ЕДНА ФРАНКФУРТ НА ....МАЙН,А🤔
  • 14 Дякон Унуфрий Араллампиев

    28 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гордостта на Тарра":

    Колективния запад си вкара такъв автогол че Вуцов може да завижда

    Коментиран от #18

  • 15 Коментар

    19 0 Отговор
    На центаджиите ще им изгорят центовете и няма да могат да пишат платени коментари,за да разпалват световни войни.
  • 16 123456

    23 0 Отговор
    Странно как работят санкциите . В момента явно се създава нов свят и Америка не участва в него
  • 17 Бачкадур

    20 0 Отговор
    Кешовите плащания, бяха до 20, после 10, сега са 5к ... Чии са парите за които работя? Мои?! Едва ли. Оти да се потя?
  • 18 Гордостта на Тарра

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Да това беше най голямата глупост на ЕС да слушат една пропадаща нация по скоро колония на Великобритания.. Гледам субективно на нещата и двете страни не са цвете за мирисане .. но хората не могат да разберат от чесането на его на Русия и САЩ Народа на Европа е най губещ .. Същото което става в Украйна е като в Ирак само твърдения и нахлуване в чужда държава.. двете неща са едни и същи .. няма какво да реве сащ .. както без да се съобразяват нахлуха в Ирак .. дори нарушиха резолюции .. сега ще съдят Русия .. да погледнат себе си .. е на това се отвращавам .. Русия не постъпва правилно но когато и ти си вървял по същия път не съди другите.
  • 19 Пързалката тръгна

    16 0 Отговор
    Няма връщане. Спирката е на дъното. Същото е и с бития кон, стойността му е 0. Чакам мнения в защита на обратното…
  • 20 йхнкхйких

    14 0 Отговор
    Алчност алчност алчност !
  • 21 ами нали това е крайната цел

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "мдаа":

    да изчезне кеша и всичко да се контролира от глобалистките централни банки през цифровите им виртуални "пари" (cbdc) - засега спасението от това робство изглежда единствено през другите виртуални но децентрализирани пари криптовалутите които банкстерите също се опитват да унищожат - поинтересувайте се какво се случва в нигерия от няколко години
  • 22 Реалист1

    13 0 Отговор
    Този призив е нещо като компенсирането високите цени на тока за нашите "индустриалци" от държавата.
    Проблемът на US банките е от алчност. Нагълтаха се с ДЦК (държавни ценни книжа) с далечен падеж и нямат свежи ресурси. А ФЕД вдигна лихвите много бързо.
    За да имат ресурси трябва да дигнат лихвата по депозитите. Но пуста алчност. И сега държавата да им плаща загубите.
  • 23 Биг Мен Гяволето

    11 1 Отговор
    Като ургулешката се перчат на морзилките, логично така става... гръч...
  • 24 тези пък

    14 0 Отговор
    Държавата да гарантира всички депозити с парите на същите тези хора заради шепа отрепани банки. Това вече трябва да спре! Защо банките не гарантират парите на хората, а такси вземат?
  • 25 Амиии

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гордостта на Тарра":

    Американското правителство не печати пари.. Печати ги Фед - частни компании. Американското правителство поръча и ФЕД му печати Стига американското правителство да може да обслужва дълга си! Обаче, дълга на САЩ стигна размери, където вечв му е непосилно да обслужва дълга си... Да го обслужва, а не да го връща... Което означава, че не може да поръчва да му печатат пари... Печатенето в до време... Идва момент, когато и печатенето не те спасява! Някога финансовият им министър при Обама каза:-"Ние отлагаме фалита, но не можем да го избегнем"!
  • 26 Сандо

    15 1 Отговор
    Ах,какви са ни сладури тия любители на либералната демокрация и на невидимата ръка на пазара.Ама опре ли им яйцето до онова местенце,веднага тичат при държавата да и се молят!Гиди алчни и ненаситни мошеници,и сто тояги са ви малко.
  • 27 Сандо

    1 7 Отговор

    До коментар #8 от "Само напомням":

    Само да ти напомня,че първо трябва да научиш какво е комунистическата идеология,за да не я пришиваш към всяка дрипа.

    Коментиран от #36

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 рфтъухуй

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Икономист":

    Ами то това е целта- да може без особени последици да фалираш банката... Каква е схемата днес ако банката фалира- всичко е много сложно и дълго, но просто казано:
    - влоговете до $250 000 са гарантирани, а тези с многото пари гърмят и почват да квичат яко
    - за тези дето са взели кредити има поне 20 начина по които да НЕ върнат парите
    - слагат се хора които да събират кредитите за да може да се връщат парите от влоговете над $250 000

    Дотук по стандартната схема минаха поне 5 години и резултата е мижав общо взето... Когато обаче държавата гарантира ВСИЧКИ влогове какво става при фалит на банката:

    - недоволни клиенти изгорели с МИЛИОНИ просто няма защото държавата им връща парите след няколко месеца
    - онея с кредитите пак имат 20+ начина да не си платят
    - назначените хора по събиране на кредитите НЯМАТ НИКАКЪВ СТИМУЛ да свършат каквото и да е щото реално пострадали хора няма тъй като държавата е платила всичко

    Накратко- това е начин да си гарантираш фалитите на поне още 10 банки и поне 2 ще бъдат от Топ 10, а не средно ниво... Честито на краварите...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Сандо

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Я"жмуя":

    Спри да гледаш телевизии и се заеми с учене.Ако си способен,де.
  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Я"жмуя":

    Ти от Майами ли пишеш ❓
    / аз за един преАтел питам/
  • 36 Идеологията

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Сандо":

    Сандо е само инструмент, както и религията, една по хитра (не по умна) малцинствена група да прекара останалите.
    И е все едно как се казва - комунизъм, фашизъм, расизъм, национализъм, глобализъм, либерализъм, "демокрация". Идеята е винаги една и съща само опаковката е различна!
  • 37 Хайфист

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Я"жмуя":

    Панасоник и Грундиг не са краварски фирми. БМВ също. Напиши ми едно нещо, което имаш произведено в щатите. Освен зелената шума, дето у нас я внасят от Иран.

    Коментиран от #41

  • 38 Мъжа на урсула

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джамбaза":

    Една криза не идва сама а се предизвиква.
    Въпросите са 3 - кой, защо и защо точно в един определен момент
    Няма нищо случайно...
    А народа ,,инвестира,, в кредити за апартаменти

    Коментиран от #42

  • 39 Тахумба

    8 1 Отговор
    Щом се заговори за фалит на швейцарска банка, нещата не отиват към добро.
  • 40 Вирус

    2 0 Отговор
    Хахаха банките нямат пари искат от регулаторите
  • 41 Pейс

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Хайфист":

    Кинг Лонг. Мухаха
  • 42 верфтгхуй

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Мъжа на урсула":

    Ами простичко е:

    - "кой" я предизвиква кризата се вижда и от Юпитер, пак същите дето 2008г. ви занулиха
    - "защо" има постоянен отговор и той е за да се източат парите на бедните и те да станат още по-бедни, а богатите още известно време да са богати. Още 1, максимум 2 такива кризи и ще сте официално роби.
    - "защо сега" е най-лесният въпрос... Понеже с ковид измамата не успяха да ви заробят се наложи краварите да започнат война с идеята да опоскат ресурсите на Русия и да се закрепят за още 10-15 годинки. Обаче сметките им излязоха криви и сега спешно се нуждаят от тази криза иначе ще фалират, а когато господаря бъде свалян от трона си обичайно бившите му роби го линчуват с изключителна жестокост...
  • 43 пенко

    5 0 Отговор
    НЕ МОЖЕ ЦИОНИСТКИ ПОЛУУМРЕЛЯЦИ ДА РЪКОВОДЯТ- НАЙ-ГОЛЯМАТА БАНКОВА СИСТЕМА --СИСТЕМНО ПЕЧАТАЩА БАНКНОТИ - И С ВЪТРЕШЕН ДЪЛГ ОТ 33 ТРИЛИОНА ДОЛАРА -- А ДОЛАРОВИЯТ И ДЪЛГ ДА СЕ ДЪРЖИ ОТ "ИЗТОКА " !?!?!?!? ИЗТОКЪТ Е В КАВИЧКИ - ЗАЩОТО С.КОРЕЯ ЗА САЩ Е ЗАПАДНА СТРАНА --- И РУСИЯ Е ЗАПАДНА СТРАНА ЗА САЩ И КАНАДА ---ТЪПАЦИ ПОМИСЛЕТЕ ЗА СЪОТВЕТНИТЕ РАСТОЯНИЯ-- ПО ГРИНУИЧ !?!?!?!?!?!?