23 Март, 2023 09:20 964 3

Беларус формира нов зенитен ракетен полк

  • белорус-
  • армия

Командването е положило специални усилия за създаване на модерна военна инфраструктура и учебно-материална база за новото формирование

Беларус формира нов зенитен ракетен полк - 1
Снимка: Shutterstock

Нов зенитен ракетен полк е формиран във въоръжените сили на Беларус, съобщи днес в Телеграм пресслужбата на военното министерство в Минск, цитирана от ТАСС.

Според съобщението командването е положило специални усилия за създаване на модерна военна инфраструктура и учебно-материална база за новото формирование, за уреждане на въпросите около социалното осигуряване на военнослужещите и семействата им.

Новият полк е разположен в град Лунинец, Брестка област. Днес се очаква поделението да бъде посетено от беларуския министър на отбраната генерал-лейтенант Виктор Хренин.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гочо

    3 0 Отговор
    Кога ще бъде инспекцията от руска страна....
  • 2 Целта е

    1 2 Отговор
    ясна. Руснаците искат да нападат Украйна оттам, а като ги подгонят да разчитат на този зенитен полк. За какво ѝ е на Беларус този полк в най-западната част на страната.
  • 3 Вирус

    2 0 Отговор
    Че много ясно западните чакали са на границата
Новини по държави: