Last news in Fakti

24 Март, 2023 07:55 527 7

Италия спаси 750 мигранти край южното крайбрежие на страната

  • италия-
  • море-
  • мигранти-
  • спасителна операция

Това се случи часове, след като най-малко петима души загинаха, а 33 изчезнаха в морето при опит да влязат в Италия от Тунис

Италия спаси 750 мигранти край южното крайбрежие на страната - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианската брегова охрана спаси около 750 мигранти при две отделни операции край южното крайбрежие на страната, съобщава "Ройтерс".

Това се случи часове, след като най-малко петима души загинаха, а 33 изчезнаха в морето при опит да влязат в Италия от Тунис.

По данни на бреговата охрана около 295 души са били спасени от рибарска лодка, забелязана на 167 км от крайбрежието на източния регион Калабрия, а други около 450 са били спасени от друг риболовен кораб на 185 км източно от Сиракуза в южна Сицилия.

Три товарни кораба и патрулна лодка от граничната агенция на ЕС "Фронтекс" са се включили в спасителната операция.

Спасителните акции на мигранти в морето край Италия се оказаха в центъра на вниманието след корабокрушението на 26 февруари край бреговете на Калабрия, при което най-малко 88 души загинаха, а над 10 все още са в неизвестност.

Лодката е била забелязана преди да потъне, но полицейските кораби не са успели да я достигнат поради лошото време. Благотворителни организации и опозиционни политици питат защо вместо това не са били използвани корабите на бреговата охрана, които са по-добре оборудвани за открито море.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не оставяйте

    9 0 Отговор
    мигрантите да се движат с такива примитивни лодки и корабчета. Пращайте им круизни кораби с капацитет по 5-6 000 души по двама в каюта. Хем бързо, хем безопасно и подобаващо луксозно - все пак не са тръгнали да мизерстват както в собствените си страни. Басейни, момичета (бели), рум-сървис, да свикват.
    По време на пътуването се прави интервю с всеки - къде предпочита да живее, каква религия изповядва, каква помощ за безработни да получава, какво жилище, каква кола иска, какъв тип жени харесва и.т.н. По-евтино ще излезе отколкото да ги гони по морето "Фронтекс", да ги претоварва на други кораби, да издирва удавените, да се плаща за заплати, горива, приемни центрове и др. подобни харчове.

    Коментиран от #5

  • 2 фен

    9 1 Отговор
    Ами да ги пращат на Щатите! Техните войни запалиха света и погнаха мигрантите!

    Коментиран от #3

  • 3 Къде има войни

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "фен":

    в Африка например, афганистанците какво правят в ЕС, нали изгониха американците. Война има в Сирия и то само на северозапад, всички тия да си стоят в държавите, не може Европа с 500мил население да изхранва 1,3млрд. африканци 1,2млрд араби и не знам колко китайци, пакита, индийци, руснаци и други азиатци. Идват защото не работят, има жени, алкохол, дават им пари,коли и жилища. Оплакват се даже, че парите били малко не стигали за цигари и дрога.
  • 4 Гост

    7 0 Отговор
    Защо не ги спасявате и разтоварвате в Африка?
  • 5 нпо агент

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не оставяйте":

    тези лодки все продънват ги баш до бреговете на европа, някак си в точния момент, още преди да го направят вече има сигнал за помощ до Фронтекс..сорос-нерес плаща..доставка до врата..Колкото спасихте имигранти,толкова убивате европейци..Но нали това е целта на сащ, да напълнят европа с лош материал..Те мюслита бягат все от държави където сащ установили демокрация..а после избягаха..както в афганистан,либия,ирак..

    Коментиран от #6

  • 6 Геша

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "нпо агент":

    Това е дълга игра на сатанистите за унищожаването на единствената опасност според тях за тях - белият образован човек. Не ги ли свалим от власт сме загинали.
  • 7 аааааа

    3 0 Отговор
    И къде ще ги дявате, мало-умници. Айде обратно откъдето са. Аман от скакалци.Значи на мен ми искат паспорт, лична карта, а на тях - нищо, просто ги приемат, поят и хранят. Че откъде накъде, бе?!
Новини по държави: