Last news in Fakti

17 Септември, 2013 16:58 2 146 1

Издирват спечелил 4,7 милиона евро от лотария

  • лотариен билет-
  • ла коруня-
  • печалба-
  • забравен

Билетът е бил изгубен при закупуването му преди повече от година

Късметлийски лотариен билет, забравен на касата, е бил открит в пункт в испанския град Ла Коруня повече от година след закупуването му. С него могат да бъдат получени 4,7 милиона евро печалба, но законният му собственик засега не е открит, съобщи АП. Вчера кметът на града Карлос Негрейра заяви, че се води разследване за издирване на победителя и той самият вероятно е първият кмет в света, който търси милионер не за да му иска пари за спонсорство, а за да му даде.

Всички претенденти за печалбата ще бъдат разпитани и ще преминат през различни процедури за порверка, за да се установи на кого по право се пада печалбата. Ако билетът така и не намери своя собственик, сумата ще бъде предадена на човека, намерил печелившия бон.

Според агенцията датата на документа е 30 юни 2012 г., а при какви обстоятелства е бил намерен той, не се уточнява. Известно е само, че в момента билетът се намира в бюро за изгубени вещи.

През юли тази година италиански съд задължи властите в страната да изплатят лотарийна печалба, независимо че лотарийният билет е бил скъсан. Сумата от 100 000 евро ще получи семейството на печелившия, тъй като самият той починал, преди печалбата да бъде обявена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Моят е.Бях на екскурзия.
Новини по държави: